Koen Wauters zingt lievelingsnummer van zoon Nono in 'Liefde Voor Muziek'

maandag 13 mei 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

Hip hop hoera! In de negende aflevering van 'Liefde Voor Muziek' op dinsdag 14 mei worden de nummers van de Antwerpse hiphop- en kleinkunstartiest Tourist LeMC - uitgerekend op zijn 39ste verjaardag - in een ander jasje gestoken.

En ook al valt het niet altijd af te lezen van zijn gelaat: Tourist LeMC is wel degelijk in de wolken met alle aandacht.


De artiesten brachten allemaal een voorwerp mee waar ze iets over willen vertellen. Tourist LeMC haalt een handgemaakt porseleinen kommetje boven, waarop de naam ‘Emmanuel’ geschilderd staat. 'Ik heb net met drie meter bubble wrap geworsteld om dit potje uit te pakken. Mijn vrouw zei: 'pakt da ‘koemmeke’ mee'. Maar ik moest wel zien dat het niet kapot ging. Om een kort verhaal lang te maken: ik was met mijn hoogzwangere vrouw Marta onderweg naar mijn bomma, die in Frankrijk woonde. We zochten nog een souvenirtje voor haar, maar we hadden ook nog een naam nodig voor ons tweede kindje. In de winkel grijpen Marta en ik op hetzelfde moment naar dit kommetje. Bon, we wisten het. We hadden meteen een naam én een cadeau voor de bomma. Dus dit is een heel bijzonder kommetje voor ons. En de bobonne mocht als eerste de naam van ons tweede kindje weten', vertelt Tourist LeMC in 'Liefde voor Muziek'. 'Mijn bomma is onlangs overleden en sindsdien staat het kommetje bij ons thuis. De cirkel is rond.'


De artiesten trakteren de jarige Tourist LeMC op prachtige covers van zijn muzieknummers. Laura Tesoro is als eerste aan de beurt. Ze maakt van Alles Is Gezegend een heus gospelnummer. Tourist LeMC ziet tijdens Laura’s performance het licht: 'Als ge ooit beslist in een kerk te gaan zingen, word ik gelovig'. Jasper Steverlinck covert Spiegel. Het wordt een Nederlandstalige ode aan ‘Tierlantijntje’, het café waar Jasper zijn eerste stappen in de muziekwereld zette.  K3 koos voor Adem, maar niet zonder Tourist LeMC op voorhand te waarschuwen: 'We hebben het wel enorm ge-K3’seerd. Sorry daarvoor!'

En dan is het de beurt aan Clouseau. Koen en Kris Wauters gingen voor Koning Liefde. 'Ik kon niet anders', geeft Koen toe. 'Ik mag thuis niet meer binnen als ik dit nummer niet breng. Mijn zoon Nono is ontzettend grote fan. Eén van de mooiste cadeaus die hij ooit kreeg is trouwens een trui van ‘den Tourist’. En hij zei: ‘papa, als je niet ‘Koning Liefde’ zingt, dan stuift er wat.' Johannes Genard verrast met Niemandsland. 'Het is eigenlijk een peptalk voor mezelf. Het gaat over dankbaar zijn en de gewoonte kweken bij jezelf om dankbaarder te zijn. Om eerlijk te zijn, dat is wel iets waar ik bij mezelf aan moet werken', aldus Johannes. Tourist LeMC vult aan: 'Ik heb hetzelfde. Vandaar dat ik dat nummer gemaakt heb.'

Suzan & Freek kozen Horizon. 'We hebben één van je grotere hits genomen.' Tourist LeMC onderbreekt de twee snel: 'Dat is niet één van mijn grotere hits, maar mijn gróótste hit. En voor jullie op de proppen kwamen in de Belgische hitlijsten had ik het record beet: ik stond met dit nummer het langst op één in de Ultratop.' Stan koos voor een lied dat over zichzelf leek te gaan: Bal Aan De Voet. 'Ik was heel hard gepakt door de liedjestekst. Het leven duwt je vooruit, maar soms wil je liever even blijven stilstaan', vertelt Stan met tranen in de ogen.

Het venijn zit ‘m in de staart, volgens Regi. Hij brengt als laatste een nummer van Tourist LeMC en maakte een mash-up van We Begrijpen Mekaar en The Taste Of Summer, een oud trance nummer én het themalied dat door het stadion van Royal Antwerp FC gonst, wanneer Tourist z’n geliefde voetbalploeg een goal maakt. Tourist sluit de avond af met zijn hit uit 'Liefde voor Muziek': Kom Naar Het Water, een cover van Emma Bale.

'Liefde Voor Muziek', dinsdag 14 mei om 20.40 uur bij VTM.

Liefde voor muziek op tv
Dinsdag 21 mei 2024 om 20u40  »
VTM
Een mix van uiteenlopende muzikale artiesten logeert een week lang samen op een idyllische locatie, waar ze vervolgens elkaars nummers in een nieuw jasje steken. Elke avond treden ze op, waarbij een van hen centraal staat.
Vrijdag 24 mei 2024 om 16u05  »
VTM
Na de passage van K3 vorig seizoen worden ze een jaar later al opnieuw uitgenodigd voor deze jubileumeditie. De artiesten verrassen weer met hun versies van enkele populaire K3-nummers.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Rik Verheye en Sam Kerkhofs hebben hun jongensdroom waargemaakt. Ze hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalclub gekocht: Sporting Hasselt. Maar al snel blijkt dat de club zich in een veel slechtere staat bevindt dan ze hadden verwacht.

'De Spor', om 21.20 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:10
  Factcheckers
  02:20
  Journaallus
 • 22:35
  My Brilliant Friend
  07:30
  Ketnet Junior
 • 22:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:30
  Helden van Hier: De MUG
  05:05
  Geen uitzending
 • 22:40
  Alles Mag Weg
  02:25
  Geen uitzending
 • 23:25
  Snowpiercer
  09:10
  Geen uitzending
 • 23:20
  Most Daring
  09:05
  Geen uitzending
 • 23:10
  Baywatch
  02:20
  JAG
 • 23:10
  The Golden Girls
  06:00
  Joe
 • 23:10
  De Mol
  02:05
  Geen uitzending
 • 23:10
  Family Law
  02:05
  Geen uitzending
 • 22:50
  Godzilla: King of the Monsters
  03:20
  Two and a Half Men
 • 22:30
  Naked Attraction
  05:00
  Geen uitzending
 • 22:00
  Mystery 101: Playing Dead
  05:00
  Geen uitzending
 • 23:00
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 23:16
  Zo doe je het!
  05:55
  Sixties To Six
 • 23:26
  Guillaume's Paris
 • 23:05
  Play Sports Highlights
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:00
  Peaky Blinders
  02:00
  Scott & Bailey
 • 22:46
  NOS Studio Voetbal
  02:26
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 23:08
  Bijbelen met sterren
  07:15
  Tijd voor Max
 • 23:20
  Even tot hier
  02:20
  NOS Studio Sport