Knikkende knieŽn voor de songs van Stef Kamil Carlens

zondag 26 mei 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Hij laat week na week een diepe indruk na op zijn 'Liefde voor Muziek'-collega's en tovert hun nummers om tot absolute parels.

Op maandag 27 mei lopen de zenuwen bij de artiesten dan ook extra hoog op wanneer ze in het uitgebreide repertoire van Stef Kamil Carlens duiken. Iedereen haalt nog een laatste keer alles uit de kast om Stef Kamil de muzikale avond van zijn leven te bezorgen.


Stef Kamil Carlens is niet alleen een muzikaal, maar ook een creatief talent. 'Mijn vader is schilder-tekenaar dus ik ben opgegroeid tussen de verfpotten en potloden', vertelt hij. 'Er was ook altijd veel muziek aanwezig.' De muzikale waters die hij heeft doorzwommen zijn indrukwekkend en eclectisch. Samen met Tom Barman was hij één van de bezielers van dEUS. 'Nadat Suds & Soda op MTV in de VS kwam, is het heel snel gegaan', klinkt het. 'We speelden in heel Europa, maar waren heel jong. Onze band had alle kinderziektes die dat soort bands krijgen.' In 1996 verliet hij de groep om zich meer op zijn eigen band Zita Swoon te richten.

Ilse DeLange trapt de avond af met Josiesomething. En daar is ze best nerveus voor. 'Ik sta te shaken. Ik ben best wel fan en wil het zo graag goed doen.' Ook Bart Kaëll heeft gezweet voor zijn performance, maar dan vooral bij de songkeuze. 'Ik sta het verst van jou af', geeft hij toe. 'Ik leef in een wereld van strofes, bridges en refreinen. Maar ik heb de refreinen moeten zoeken tussen de strofes (lacht).' Het refrein dat hij aan Hot Hotter Hottest geeft, klinkt alvast catchy en zomers.

Zelfs bij de meest ervaren zanger van de groep borrelen de zenuwen op als hij voor Stef Kamil mag performen. Jan Leyers hoorde de eerste zin van Pretty Girl en was direct verkocht. Zijn aanstekelijke versie brengt iedereen in feeststemming. De broers van Kommil Foo gaan voor een song die ze ooit op café hoorden en die Raf meteen raakte: Jintro & The Great Luna. 'Ik was 17 toen ik dat schreef, die puber zit nog een beetje in de tekst. Jullie tillen hem naar een ander niveau', aldus Stef Kamil.

Naar het optreden van Laura Tesoro is Stef Kamil razend benieuwd. 'Zij heeft al heel wat songs op een funky manier aangepakt en ik ben er zeker van dat ze vanavond nog een tandje gaat bijsteken.' Dat doet Laura ook. Zij giet een pittige Laura-saus over Thinking About You All The Time, een song waar geen refrein in zit. 'Zát', corrigeert Laura… Milow koos voor Tv Song, dat voor hem absoluut niet mocht ontbreken. In de clip figureerde acteur Benoît Poelvoorde, voor zijn grote bekendheid. 'Ik heb geen zinnen veranderd, dat durfde ik niet.' Milows versie komt wel stevig binnen. 'Dit was 1.000 keer meer dan ik had gehoopt', sluit Stef Kamil overweldigd af. Als bedankje trakteert hij iedereen op een eigen versie van Captain Of A Shipwreck van Neil Diamond.

'Liefde voor Muziek', maandag 27 mei om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privťdetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers