Kippenvel en veel emoties in de eerste Battles van 'The Voice USA'

vrijdag 14 oktober 2016

Na de Blind Auditions, die goed scoorden bij Q2 met een gemiddeld marktaandeel van 14,8% (VVA 18-44, live+7), gaat 'The Voice USA' vanaf nu zaterdag 15 oktober 2016 verder met de Battles.

Coaches Alicia Keys, Miley Cyrus, Adam Levine en Blake Shelton hebben elk 12 talenten die het in duo's tegen elkaar moeten opnemen in de battle-arena. De coaches moeten hartverscheurende keuzes maken tussen de twee talenten, maar de verliezer kan - net zoals in 'The Voice van Vlaanderen' - nog 'gestolen' worden door een andere coach. Enkel de sterkste teamleden gaan mee naar de Knockouts.


Joan Jett, Charlie Puth, Sammy Hagar en Bette Middler als hulpcoaches bij de Battles
Om hun talenten klaar te stomen voor de Battles, roepen de coaches hulp in van grote namen uit de muziekwereld. Miley Cyrus doet beroep op de kennis van de legendarische rockzangeres én haar grote idool Joan Jett. Alicia Keys krijgt hulp van de Emmy- en Golden Globe-genomineerde zanger en songwriter Charlie Puth. Adam Levine heeft de Grammy-winnende zanger en componist met 80 miljoen verkochte albums Sammy Hagar naast zich zitten. Blake Shelton wordt bijgestaan door Grammy en Emmy-winnende zangeres en actrice Bette Midler.

Na de Battles volgen de Knockouts. In deze ronde nemen de talenten het weer op tegen een teamgenoot, maar kiezen ze elk hun nummer. Het is de allerlaatste kans om Alicia, Miley, Adam of Blake te overtuigen om één van hen mee te nemen naar de liveshows.

In de eerste battle wordt de toon meteen gezet door Christian Cuevas en Jason Warrior van team Alicia. De twee talenten zorgen ervoor dat hun coach helemaal uit haar dak gaat. Ook de andere coaches zijn enthousiast. Wordt hier al meteen een eerste 'steal' gedaan?

Ook Miley is onder de indruk van haar team: 'Ik ben zo trots op mijn team voor al het harde werk. Ze hebben een enorme vooruitgang gemaakt na de Blind Auditions. Alles hangt af van hun prestatie tijdens de Battles en vooral wie niet bezwijkt onder de stress. Ik ben ook wel nerveus, want je verliest tijdens de Battles de helft van je team.'

'The Voice USA: Battles', zaterdag 15 oktober om 18.50 uur en zondag 16 oktober om 19.35 uur op Q2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers