Kim Van Cauwenberghe uit Aalst wordt allereerste Belgisch kampioen kop of munt

woensdag 25 maart 2015

In 'De Schuur van Scheire' speelden Nicholas De Corte (32) uit Gent en Kim Van Cauwenberghe (33) uit Aalst woensdagavond de finale van het allereerste Belgisch kampioenschap kop of munt.

Kim Van Cauwenberghe kwam als sterkste uit de strijd. De twee finalisten hadden zich geplaatst in de voorrondes op 14 maart in Aalst. 512 deelnemers deden toen een gooi naar een finaleplaats.


Tijdens de finale in 'De Schuur van Scheire' was de spanning te snijden. In sportoutfit en op de tonen van Eye of the tiger schreden de finalisten binnen. Toen scheidsrechter Lieven Scheire de finalisten naar hun laatste gok vroeg, koos Kim voor 'munt' en Nicholas voor 'kop'.

Dat werd Nicholas fataal, want de speciaal ontworpen munt eindigde na een correcte tos met de muntzijde bovenaan. Kim Van Cauwenberghe mocht uit handen van Maaike Cafmeyer de trofee ontvangen. Zo werd hij meteen de allereerste Belgisch kampioen kop of munt, 'de meest democratische sport ter wereld.'

Als klap op de vuurpijl nam hij onder begeleiding van de nationale hymne op het podium de kampioensmedaille in ontvangst.

Kim Van Cauwenberghe: 'Ik ben uiteraard superblij, ook al omdat gans mijn familie, mijn leerlingen en mijn collegaleerkrachten meesupporterden. Ik vind het een echte eer om deze medaille te verdedigen op eventuele internationale of wereldkampioenschappen!'

Lieven Scheire: 'Ik ben zeer blij dat het eerste Belgisch kampioenschap kop of munt zoveel deelnemers had, en ik denk dat we een verdiende winnaar hebben. Laat het een uitnodiging zijn voor andere landen om hun eigen kampioenschap 'kop of munt' te organiseren, en wie weet hebben we dan binnenkort wel een wereldkampioenschap waar Kim onze Belgische driekleur kan verdedigen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers