Jeroen Meus kookt deze week vanuit een Zweedse keuken

zondag 3 maart 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2024

Vanaf maandag verlaat Jeroen Meus voor maar liefst zes weken zijn vertrouwde keuken in Leuven en trekt hij de wijde wereld aan. Dat heeft alles te maken met het nieuwe programma 'De Mosterd van Meus'. Vanaf de locaties die hij daarvoor aandeed kookt Meus zijn 'Dagelijkse Kost'. Beginnen doet Jeroen in Zweden.

Maandag: Zweedse kaneelbollen
Om de week op een typisch Zweedse manier te starten, kan je bijna niet anders dan starten met dit wereldberoemde gebak. Kaneelbollen of 'kanelbullar' zijn zalige, zoete bollen bestaande uit gistdeeg, boter, suiker en natuurlijk kaneel. Ideaal voor bij de fika of tijdens je koffiepauze!


Dinsdag: Köttbullar
Iedereen heeft ze wel al eens geproefd: de smakelijke, Zweedse gehaktballetjes met vossenbessen en aardappelpuree. Jeroen maakt ze klaar op reis en probeert zo dicht mogelijk bij het originele recept te blijven.

Woensdag: Gravad lax, koude aardappelsalade en honing-mosterddressing
De letterlijke betekenis van gravad lax is 'begraven zalm'. Door plakjes zalm te marineren in een mengsel van suiker, zout en kruiden worden ze als het ware lichtjes gegaard en krijgen ze een geraffineerde smaak. De vis wordt vaak geserveerd met koude aardappelsla en een dressing met honing en mosterd.

Donderdag: Gevulde aardappelballetjes met duxelle, gebakken champignons en bessensaus
Deze vegetarische aardappelballetjes moet je eens geprobeerd hebben! Ze zijn makkelijk te maken en je kan de vulling aanpassen aan wat je maar wil! Jeroen kiest voor een duxelle van champignons. Daar komen nog gebakken champignons in bruine boter en een sausje van vossenbessen bij.

Vrijdag: Aardappelsoep met kaviaar van kabeljauw en toast met gerookte paling en ei
Om het avontuur in Zweden af te sluiten, maakt Jeroen een zijdezachte maar stevige aardappelsoep. Ansjovis, gerookte paling en kaviaar van kabeljauw zijn de smaakmakers, ingrediënten die je in alle vormen en maten tegenkomt in Zweden. Jeroen serveert er knapperige Zweedse broodjes met roerei en gerookte paling bij.

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.10 uur op VRT 1.

Download nu de GRATIS TVvisie app voor Android of iOS!


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vtm logo

De Rode Duivels spelen donderdag de eerste barragewedstrijd voor het behoud in de A-divisie in de UEFA Nations League in het Estadio Nueva Condomina in Murcia (Spanje). Mét de terugkeer van Thibaut Courtpis in het doel.

'UEFA Nations League: Oekraïne - België', om 20.25 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 12:30
    Blokken
    01:00
    Dagelijkse kost
  • 12:00
    Radio 1: Nieuwe Feiten
    23:05
    Nachtlus
  • 12:30
    Hallo Kroket
    21:00
    Geen uitzending
  • 12:20
    Milo
    06:45
    Draken: Reddingsrijders
  • 10:55
    Geen uitzending
    00:35
    Mr. Frank Visser doet uitspraak
  • 11:50
    Geen uitzending
    06:00
    Qmusic
  • 10:00
    Geen uitzending
    00:55
    Motorway Cops: Catching Britain's Speeders
  • 12:05
    Melrose Place
    00:50
    The X-Files
  • 10:00
    Joe
    00:20
    The Flying Doctors
  • 12:25
    De Tafel van Gert
    03:35
    Geen uitzending
  • 12:10
    NCIS
    00:25
    Neighbours: A New Chapter
  • 12:40
    Borderforce USA: The Bridges
    01:55
    Lethal Weapon
  • 12:25
    Love Island
    06:10
    Beauty and the Geek Australia
  • 12:15
    Mommy Would Never Hurt You
    06:50
    Without a Trace
  • 10:00
    Herhalingslus
    09:00
    Z-Extra
  • 12:28
    Mijn tuin
    00:00
    Oh What A Night
  • 12:25
    Toasted!
    01:00
    Hidden Gems
  • 12:35
    London Kills
    00:45
    Call the Midwife
  • 12:10
    First Dates Australia
    06:50
    The Hotel People
  • 12:15
    Ongehoord Nieuws
    01:20
    Bar Laat
  • 12:35
    Tussen Kunst en Kitsch Extra
    01:25
    Ongehoord Nieuws
  • 12:35
    Pieter Konijn
    01:20
    Eva