Ingeborg en Krt Rogiers herbeleven 1997 in 'Wat een Jaar!'

vrijdag 6 september 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Verlengd wegens groot succes en wegens gewoon te veel pret: ht zaterdagavondprogramma voor het hele gezin: 'Wat een Jaar!'.

Vorig jaar stemden gemiddeld 683.000 kijkers af op het wekelijks retrofeestje, goed voor 36,2% marktaandeel (VVA 18-54, live+7). Vanaf zaterdag 7 september is Koen Wauters opnieuw gastheer in zijn unieke huis dat tien afleveringen lang meereist doorheen de tijd. En ook teamkapiteins Nathalie Meskens en Jonas Van Geel blijven een deel van het meubilair ten huize Wauters. In de eerste aflevering over 1997 zorgen gasten Ingeborg en Kürt Rogiers alvast voor een stijlvolle entree. Al varend komen ze de studio binnen, terwijl ze de meest iconische filmscène van dat jaar naspelen. Iets met een zinkend schip...


1997 is ook het jaar waarin de Britse pop- en rockmuziek de wereld verovert. Reden genoeg voor Nathalie en Jonas om zich om te scholen tot twee muzikale iconen uit dat jaar. Nathalie toont aan dat ze een meer dan waardige stand-in is van Ginger Spice en Jonas beheerst de uitzonderlijke cool en flair van Oasis-frontman Liam Gallagher tot in de puntjes.

1997 is een jaar met bijzonder fijne en aparte herinneringen voor Ingeborg en Kürt. Zij trouwde en hij werd rond die tijd gebombardeerd tot het sekssymbool van Vlaanderen door zijn rol van 'enfant terrible' in de VTM-reeks 'Wittekerke'. En niet alleen Kürt Rogiers maakte zijn debuut bij VTM. Ook de 12-jarige Jonas Van Geel is in 1997 voor het eerst te zien in een scène van 'Lili en Marleen'.

Net als vorig jaar sluit ook deze 'Wat een Jaar!' af met een verrukkelijke medley met daarin 14 hits uit het jaar, vakkundig aan mekaar gezongen en gedanst door Koen, Jonas en Nathalie. Daarvoor krijgen ze zaterdag bovendien hulp van hét ultieme nineties-icoon: Pat Krimson.

'Wat een Jaar!', zaterdag 7 september om 20.30 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers