'Idool 2007': van 100 naar 60 idolen in spe

maandag 5 maart 2007

Jean Blaute, Vera Mann, Herman Schueremans en Bernard Carbonez hebben tijdens de auditiemarathons in Antwerpen, Genk, Gent en Leuven de beste stemmen van Vlaanderen geselecteerd. Deze vier afleveringen werden met veel enthousiasme in de huiskamers gevolgd.

G


emiddeld 1.021.202 kijkers stemden op 'Idool 2007' af, wat een marktaandeel oplevert van 44,3 %. Bij de vorige edities van Idool waren er dat na evenveel afleveringen circa 900.000 kijkers. Deze talentenjacht heeft dus haar beste start ooit genomen.

Voor de meisjes en de jongens die de audities overleefd hebben, begint een nieuw, spannend en zwaar 'Idool 2007'-hoofdstuk in het theater van het Brusselse Plaza Hotel. En dat is zonder meer harder dan de vorige edities, want alleen de beste 20 -10 meisjes en 10 jongens- zullen aantreden in de liveshows.

De zenuwen staan dan ook hooggespannen en flink wat kandidaten voelen zich ziekjes, en klagen over een verstopte neus of keelpijn. Maar een echt idool moet dit kunnen overwinnen. 

Opdracht 1 : a capella zingen
Voor de eerste opdracht verschijnen de kandidaten in groepjes van 10 op het podium in het theater van Plaza Hotel en zingen ze elk gedurende 1 minuut a capella. Ze hebben zelf hun song mogen kiezen, maar het moest wel een ander nummer zijn dan tijdens de audities.

Koen en Kris Wauters spreken de kandidaten moed in, polsen of ze de opmerkingen van de jury tijdens de audities goed in de oren hebben geknoopt en wachten de kandidaten na het optreden op voor een reactie.

De jury luistert, noteert, quoteert en trekt zich terug om te delibereren. Na deze ronde wordt er afscheid genomen van 40 kandidaten. Voor iedereen is het dus alles of niets. Wie klapt dicht op het grote podium en wie bloeit er open? Wie vergeet zijn tekst en wie zingt de sterren van de hemel? 

Opdracht 2: opgelegd nummer begeleid door Miguel Wiels
De 60 idolen in spe die de 1ste ronde in het Plaza Hotel hebben overleefd, worden door de jury opgedeeld in duo's, trio's en kwartetten. Ze krijgen een lijst met opgelegde nummers en kiezen daar één song uit, die ze de volgende dag moeten brengen. Tijdens hun optreden worden ze op de piano begeleid door Miguel Wiels. Voor iedereen wordt het een lange nacht. De kandidaten moeten elkaar immers op korte tijd goed leren kennen, samen leren zingen én een act instuderen.

Wie kan ritme houden? Wie heeft er podiumprésence? Wie bezwijkt onder de druk? De antwoorden in de eerste van twee theaterafleveringen van 'Idool 2007'...

'Idool 2007', dinsdag 6 maart om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Idool 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers