Het wordt heet in 'Bake Off Vlaanderen'

dinsdag 8 oktober 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

De laatste vijf deelnemers bakken deze week op grootmoeders wijze. Het signatuurgebak is dan ook een biscuittaart zoals oma hem zou maken. 'Dat moet iedereen kunnen', vindt jurylid Herman Van Dender.

'Toen ik als klein mannetje aan mijn patisserie opleiding begon was biscuit het eerste wat ik leerde maken.'


'Mijn taart is gewoon een vuile kak!'
Jaline worstelt nog steeds met verbrande vingers vol blazen. Haar chocoladetaart is dan ook niet naar verwachting. 'Deze taart is gewoon een vuile kak. Nu moet ik een drol geven aan de jury.' Die merkt ook dat de taart niet zo strak is als Jaline gehoopt had. 'Een taart die eruit ziet alsof er mee gevochten is', vindt Herman.

De technische proef is deze keer een klassiek zwaantje: een met pudding gevulde soes. Lorentia weet niet van welk hout pijlen maken en spuit een mislukte deeg op de bakplaat terwijl Wim meekijkt. 'Je deeg lijkt precies op churros', grapt hij. 'Of op mayonaise die drie dagen niet in de frigo gestaan heeft.' Van de zwaantjes komt niets in huis en in de laatste seconden besluit ze een zelfbouwpakket te maken. Ze legt twee spuitzakken en wat onafgewerkte soezen op een bord. 'Build your own swan!'

Tijdens het spektakelstuk maken de bakkers petit fours. 'Vroeger keek ik in mijn zetel naar 'Bake Off' en dat was zo ontspannen', vertelt Philip. 'Dat is nu wel iets anders. Wat een kutopdracht!'

Peter vindt petit fours prutswerk. Bovendien brandt de zomerzon op de tentzeilen en wordt het bloedheet. Wanneer Wim langskomt met een emmer ijswater om af te koelen, kapt Peter de emmer over zijn eigen hoofd uit. 'Dat doet deugd!'. Wim blijft er verbouwereerd bij staan.

'Bake Off Vlaanderen', woensdag 9 oktober om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers