Het verhaal van Corneel in 'Helden van de Kinderkliniek'

dinsdag 24 april 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Op woensdag 25 april geven de zorgverleners van het kinderziekenhuis van het UZA opnieuw een inkijk in hun dagelijkse strijd voor het welzijn van de allerkleinsten.

Ze krijgen o.a. de 3-jarige Corneel over de vloer, die naar het UZA werd doorverwezen met zware maag-darmproblemen.


Corneel is geboren zonder slokdarm en heeft al heel wat operaties achter de rug. Hij kan weinig of geen voeding verdragen. Om hem extra te kunnen voeden hebben de artsen een stoma geplaatst, maar die lekt. Corneels ouders zitten met de handen in het haar en hopen dat het UZA hen kan helpen. Hun zoontje heeft autisme, wat de ziekenhuisopname bemoeilijkt. Op de kinderafdeling werkt iedereen nauw samen om de jongen rustig te krijgen en zo goed mogelijk te begeleiden.

De zorgverleners bekommeren zich ook over Mien, die werd geboren met een open lip en kaak. Mien heeft al heel wat ingrepen achter de rug, maar is nu klaar voor de allerlaatste operatie. Die wordt uitgevoerd door dokter Nadjmi Nasser, onder het toeziend oog van Miens opa.

De 4-jarige Nick heeft een gezwel in zijn oksel dat operatief verwijderd moet worden. De jongen onderging al verschillende therapieën om de massa te verkleinen, maar zonder succes. Het gezwel zit op een plaats waar verschillende zenuwbanen samenkomen, waardoor de artsen voor een spannende operatie staan. Vaatchirurg dr. Van Schil slaat de handen in elkaar met orthopedisch chirurg dr. Someville om er zeker van te zijn dat Nick zijn arm na de operatie nog zal kunnen bewegen.

'Helden van de Kinderkliniek', woensdag 25 april om 21.15 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Taylor eist dat haar volledige huwelijk op de sociale media te zien zal zijn. Na een van haar agressieve zenuwinzinkingen begint haar bruidegom te twijfelen aan zijn keuze. Ook Sams huwelijk wordt een zootje wanneer haar bruidsmeisjes weglopen van het feest.

'Bridezillas', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers