'Het Allerbeste uit Temptation Island': Gringo en Ciska

zondag 1 maart 2009

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen van 'Temptation Island' blikt VT4 terug op de absolute hoogtepunten van zes seizoenen 'Temptation Island', één van de meest spraakmakende programma's in Vlaanderen. Maar liefst 25 koppels onderworpen zich aan de ultieme relatietest. Meer dan 100 vrijgezellen deden hun uiterste best om die test zo moeilijk mogelijk te maken. Een deel van de koppels slaagden in hun opzet. Anderen faalden.

A


flevering 1 leidde al kort het verhaal in van het temperamentvolle, West-Vlaamse koppel Gringo en Ciska in met hun strafste taalgebruik. Aflevering 2 compileert de strafste momenten van dit legendarische Temptation-duo. Gringo ging helemaal door het lint toen hij hoorde dat Ciska 'misschien wel eens gevoelens zou kunnen krijgen' voor een vrijgezel, en lanceerde zijn beroemde 'Talk to da hand!' op een kampvuur waar hij zich net iets te veel moed voor had ingedronken.

En toen Ciska een wilde nacht beleefde met maar liefst 2 vrijgezellen, was het hek helemaal van de dam voor Gringo. Toen hij onverwacht terug met zijn vriendin geconfronteerd werd, leverde dat de meest legendarische Tempation-ruzie aller tijden op. Maar wonder boven wonder: Gringo en Ciska legden het bij, en er volgende zelfs een … huwelijksaanzoek live op de radio!

Het verhaal van Jan en Goedele (reeks 1), een classic uit de eerste reeks: de timide Jan die helemaal openbloeide en ook wel eens 'wat grietjes wou pakken', en de nuchtere Goedele die zich toch liet inpalmen door vrijgezel Sven. En toch gingen Jan en Goedele samen naar huis: Goedele vergaf haar Jan alles 'omdat het zo ne lieve was'. Een sterk verhaal dat vanwege Goedele één van de mooiste Temptation-quotes aller tijden opleverde 'Een echte man moet drie dingen kunnen: goed kunnen kussen, goed kunnen slowen… en het derde ga ik niet vertellen'.

Tim De Pril en Katrien Schotte (reeks 2): de eerste echte BV-launch van een Temptation-koppel. Tim nam daarna zelfs nog opnieuw deel als single, Katrien schopte het tot in Playboy, en samen zorgden ze in reeks 2 voor sterke Temptation-televisie, met een geheime ontmoeting tussen beiden, veel single-commotie en een ingewikkeld einde.

De Temptations van Frederik en Véronique (reeks 6): Frederik had nogal last 'van zijn libidos' en zei over zichzelf: 'een normale man denkt om de drie seconden aan seks, bij mij is dat 3 keer per seconde!' Zijn Temptation-avontuur was dus allesbehalve evident. Nochtans had hij goede afspraken gemaakt met Véronique: als hij het moeilijk kreeg moest hij zich gewoon even 'terugtrekken' om wat 'stoom af te laten'. Als locatie suggereerde ze daarvoor 'het toilet of een andere ruimte met wat privacy'.

De Temptation-deelnemers waren verrassend creatief als er over seks moest gepraat worden. Ze ontwikkelden een eigen jargon, want temptation ging nu eenmaal vaak over seks, maar hoe praat je daar subtiel over op TV? Een onderzoek naar de manieren waarop de deelnemers daarmee omgingen: van 'tent in de broek', over 'hij heeft last van zijnen duikboot', tot 'er is contact geweest maar geen hoogtepunt'…

De sharpest dressed men and women uit Temptation: een vergelijkende studie van de styling van de Temptationkandidaten: T-shirts met 'asshola' of 'porn star producer' als opschrift, onderbroeken met 'Is not going to suck itself', bikini's met 'big deal' op de borsten, miss Wet T-shirtverkiezingen, naaktzwemsessies, Romeinse avonden… Temptation was meer dan eens een guideline voor de moderne metroseksuele man en de hedendaagse sexy vrouw.

The tourist guide to Temptation: 'Temptation Island' is niet alleen een sterk programma, maar ook een aanrader buiten het TV-seizoen. Het eiland heeft heel wat sport- en ontspanningsmogelijkheden, en biedt geregeld optredens aan van wereldvedetten als Shaggy, Lou and the Hollywood Bananas, Rebecca Loos en Tim De Pril. Er zijn ook de wereldberoemde Temptation-massages in alle maten en gewichten, de keuken en de wijnkaart staan op hoog niveau, en de natuur en dierenrijkdom zijn een lust voor het oog.

'Het Allerbeste' geeft een overzicht van wat 'Temptation Island' u en uw partner als avontuurlijke vakantiegangers te bieden heeft.

'Het Allerbeste uit Temptation Island', maandag 2 maart om 20.50 uur op VT4.

DOSSIER: 'Temptation Island: De 7 Hoofdzonden' (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een meisje wordt verkracht, de dader is onvindbaar. Wanneer er 's nachts opnieuw een oproep binnenkomt van een aanranding wordt de dader herkend door de slachtoffers. Alle beschikbare eenheden gaan op jacht. Het wijkteam snelt te hulp naar een oude man die levenloos langs de kant van de weg ligt. Een jonge vrouw wordt door haar vader dood aangetroffen op haar appartement, de terreinondersteuner leidt zijn team bij het onderzoek naar een verdacht overlijden. In het wijkkantoor komt een vrouw aangifte doen van seksueel misbruik, ze werd als kind door twee mannen misbruikt en heeft het daar nog steeds zeer moeilijk mee.

'Politie 24/7', om 21.10 uur op Eén.

Dossiers