Gingelom, here we come! in 'Robland'

woensdag 12 april 2006

Rob Vanoudenhoven wil koning worden van zijn eigen land. Het verwerven van een territorium blijkt niet evident te zijn, en daarom heeft Rob een leger gevormd met zijn oude legerkameraden. Hij heeft besloten om samen met hen een Vlaams dorp binnen te vallen, te bezetten en er Robland te stichten.

R


ob heeft zijn zinnen gezet op het Zuid-Limburgse Gingelom. Samen met z'n soldaten heeft hij zich zondagnacht verschanst, en maandagochtend zijn ze Gingelom binnengevallen. Vreedzaam, maar met veel lawaai. Deze week brengt Rob verslag uit van de inval: hoe is alles precies verlopen? Is er opstand ontstaan bij de lokale bevolking? En hoe hebben de Belgische autoriteiten gereageerd op de invasie?

Maar Koning Rob I heeft nog meer opdrachten voor de boeg: er moeten immers zo snel mogelijk nationale symbolen komen. Een vlag en een volkslied staan hoog op de prioriteitenlijst. Maar ook een koninklijk gala-uniform, want een koning zonder potsierlijk uniform is als een café zonder bier. Eén ding is zeker: om de juiste maten te nemen, zal Rob zijn buikje niet mogen intrekken.

Ook aan zijn leiderskwaliteiten wil Rob werken. Hoewel zijn studiogasten (deze week Jean-Luc Dehaene, Louis Tobback en Herman De Croo) over enige leiderscapaciteiten beschikken, gaat Rob het toch in het verre buitenland zoeken.

'Robland', zondag 16 april om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

DDT heeft een mooie vrouw leren kennen: Lea De Wilde. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eén.

Dossiers