Gingelom, here we come! in 'Robland'

woensdag 12 april 2006

Rob Vanoudenhoven wil koning worden van zijn eigen land. Het verwerven van een territorium blijkt niet evident te zijn, en daarom heeft Rob een leger gevormd met zijn oude legerkameraden. Hij heeft besloten om samen met hen een Vlaams dorp binnen te vallen, te bezetten en er Robland te stichten.

R


ob heeft zijn zinnen gezet op het Zuid-Limburgse Gingelom. Samen met z'n soldaten heeft hij zich zondagnacht verschanst, en maandagochtend zijn ze Gingelom binnengevallen. Vreedzaam, maar met veel lawaai. Deze week brengt Rob verslag uit van de inval: hoe is alles precies verlopen? Is er opstand ontstaan bij de lokale bevolking? En hoe hebben de Belgische autoriteiten gereageerd op de invasie?

Maar Koning Rob I heeft nog meer opdrachten voor de boeg: er moeten immers zo snel mogelijk nationale symbolen komen. Een vlag en een volkslied staan hoog op de prioriteitenlijst. Maar ook een koninklijk gala-uniform, want een koning zonder potsierlijk uniform is als een caf zonder bier. En ding is zeker: om de juiste maten te nemen, zal Rob zijn buikje niet mogen intrekken.

Ook aan zijn leiderskwaliteiten wil Rob werken. Hoewel zijn studiogasten (deze week Jean-Luc Dehaene, Louis Tobback en Herman De Croo) over enige leiderscapaciteiten beschikken, gaat Rob het toch in het verre buitenland zoeken.

'Robland', zondag 16 april om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers