Elektrische wagen confronteert brandweer met complexere brand

dinsdag 23 april 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Elektrische wagens: ze verschijnen steeds vaker in het straatbeeld. Een trend waar ook de brandweer moet op inspelen.

In aflevering 4 van 'Helden van Hier: Door het Vuur' wordt de ploeg van Brandweer Zone Antwerpen opgeroepen voor één van de eerste incidenten met een elektrische wagen. De nieuwe technologieën stellen de ploeg meteen zwaar op de proef. 'Elektrische wagens zijn niet gevaarlijker dan auto’s op brandstof. Maar bij een brand weet je wel dat je er langer zal staan', vertelt adjudant Steven. 'Nieuwe technieken hebben ook voor ons gevolgen. We moeten continu bijscholen. Iets dat gisteren goed was, is morgen misschien niet meer van toepassing.'

Wanneer het dak van een koeienstal instort, snelt de brandweer naar de eigenaars om de veiligheid te garanderen. Ook die van de koeien. Een andere ploeg rukt uit naar Merksem, waar stenen vanop 30 meter hoogte van de kerktoren vallen. Een levensgevaarlijke situatie.

Jaarlijks gebeuren er nog steeds meer dan 300 ongevallen door CO-intoxicatie. Op het Kiel wordt alarm geslagen wanneer een jongeman van 17 bewusteloos neervalt tijdens het douchen. Het slachtoffer moet vanop de bovenste verdieping geëvacueerd worden en is er erg aan toe. De brandweer haast zich ook naar een brand op het gelijkvloers van een appartement. Op de hoger gelegen verdiepingen zouden nog mensen in gevaar zijn. 'Rook stijgt, warmte stijgt. Die mensen kunnen geen kant uit', stelt adjudant Chris vast. Zijn ploeg stelt alles in het werk om de inwoners snel te bevrijden.

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 24 april om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lili en Marleen' , seizoen 1 , aflevering 1 'Reviens' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Op initiatief van Marleen organiseren Jef, Stavros en Ida een namiddag voor zuster Rosa en de vijftien weeskindjes die zij onder haar hoede heeft. Het wordt een Poesjenellen-voorstelling, gevolgd door een pannenkoekenfestijn. De kinderen zijn in de wolken over de poppenkast en genieten met volle teugen van de pannenkoeken. Ze gaan zo op in wat ze gezien hebben dat ze als vechtende ridders in de woonkamer van Rik belanden.

'Lili en Marleen', om 20.00 uur op VTM.

Dossiers