Eerste matchen Euro 2008 op VT4 ťn op TW Classic

donderdag 5 juni 2008

De grote voetbalfan hoeft tijdens TW Classic geen seconde te missen van de eerste speeldag op het EK. VT4 tovert de chill out van het festivalterrein om tot een klein paradijs voor wie van voetbal houdt. De openingsmatchen Zwitserland-TsjechiŽ en Portugal-Turkije zijn er te volgen op groot scherm.

D


e komende zaterdag betreden de beste ploegen van Europa de arena om uit te maken wie de titel van Europees Kampioen verdient. Oostenrijk en Zwitserland ontvangen 16 landenteams in 8 verschillende steden. In 19 speeldagen wordt uitgemaakt wie de opvolger van Griekenland wordt, met als hoogtepunt de finale in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen op 29 juni. VT4 brengt gedurende het volledige EK een kwaliteitsvolle omkadering vanuit het pittoreske Wengen in het hart van de Zwitserse Alpen. Carl Huybrechts presenteert het volledige EK, geflankeerd door een ploeg van voetbalkenners. Rik De Saedeleer bespreekt in de rubriek 'Daar is em' de twee spelende ploegen.

Hotel Regina (om 22.55 uur) is een voetbaltalkshow waarbij wordt nagekaart over het EK en wordt ook buiten de lijntjes van het EK gelopen. Op het terras van Hotel Regina in Wengen zit Carl Huybrechts rond de tafel met analisten, jong actueel voetbaltalent en een voetbalminnende, bekende Vlaming. Tussendoor gaan we op stap in de Zwitserse bergen met enkele special guests. Het programma voor het komende weekend.

Zaterdag 7 juni:

Zaterdag start Groep A, met Zwitserland, TsjechiŽ, Portugal en Turkije

Portugal wil minstens even goed dan als op het vorige EK in 2004, toen ze als gastland de finale speelden, en die verloren tegen grote verrassing Griekenland. Met een Cristiano Ronaldo in topvorm, geflankeerd door supertalenten Quaresma en Nani, en geruggesteund door keiharde verdedigers en creatieve middenvelders als Carvalho, Pepe en Deco kan het dit jaar niet foutlopen voor Portugal. Of scoort Cristiano Ronaldo hoger in de tabloids dan in de topschutterslijsten van Euro 2008?
TsjechiŽ, Turkije en Zwitserland lijken onder elkaar uit te gaan maken wie het tweede ticket voor de kwartfinales krijgt. TsjechiŽ heeft de traditie mee, na een (verloren) finale op het EK 1996, Turkije is altijd wisselvallig maar kan in een goede dag elke ploeg verslaan, en Zwitserland heeft het onmiskenbare thuisvoordeel...

17u15: Zwitserland Ė TsjechiŽ

De openingsmatch van EURO 2008: LIVE vanuit het St-Jakob-Park in Basel

Presentatie: CARL HUYBRECHTS
Studiogast: JOHAN BOSKAMP / GUNTHER SCHEPENS

Commentaar: GUI POLSPOEL
Co-Commentaar: BOB PEETERS

20u05: Portugal - Turkije

LIVE verslag vanuit het Stade de Geneve

Presentatie: CARL HUYBRECHTS
Studiogast: AAD DE MOS / EMILIO FERRERA

Commentaar: BRAM LAMBERT
Co-Commentaar: MARC DEGRYSE

Hotel Regina (voetbaltalkshow): Goedele Liekens, YVES LETERME, LUC DE VOS, Hans Vandeweghe en Aad de Mos

Zondag 8 juni:
17u00: Oostenrijk - KroatiŽ:

LIVE verslag vanuit Ernst Happel (Wenen)

Presentatie: CARL HUYBRECHTS
Studiogast: GUNTHER SCHEPENS / JOSIP WEBER

Commentaar: WILFRIED MOSTINCKX
Co-Commentaar: BOB PEETERS

20u05: Duitsland - Polen:

LIVE verslag vanuit WŲrthersee in Klagenfurt

Presentatie: CARL HUYBRECHTS
Studiogast: MARC DEGRYSE / AAD DE MOS

Commentaar: LUC VAN DOORSLAER
Co-Commentaar: EDDY SNELDERS

Hotel Regina (voetbaltalkshow): Goedele Liekens, Hans Vandeweghe, Luc De Vos, Gui Polspoel en JOSIP WEBER.

Euro 2008: live en integraal vanaf zaterdag 7 juni om 17u15 op VT4

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers