Duo's maken kennis met pand in eerste 'Mijn Restaurant!'

maandag 29 augustus 2011

Vanaf 30 augustus 2011 geeft Rani De Coninck op dinsdag en donderdag afspraak voor het vierde seizoen van 'Mijn Restaurant!'. Het format van het culinair vervolgverhaal is duidelijk: vijf duo's krijgen elk in hun provincie een interessant pand op een toplocatie toegewezen, dat ze volgens hun eigen smaak inrichten en waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Hun type keuken bepalen ze zelf: een gastronomisch restaurant, een topbrasserie of een klasse-Italiaan. Maar welk concept ze ook kiezen, de culinaire lat ligt hoog want er moet altijd op 'outstanding' niveau worden gekookt.

Het koppel Eef en Michaël, jeugdkennissen Sofie en Steven, het koppel Amber en Elodie, beste vrienden Bart en Kris, en het echtpaar Daniël en Rinaldo zijn de vijf duo’s die dit jaar tot het uiterste zullen gaan om hun eigen restaurant uit de grond te stampen in respectievelijk een gloednieuw casco pand op de zeedijk van Blankenberge, een stijlvol brasseriegebouw in Dendermonde, een ex-brasserie met een gevel in Louisiana-stijl in Ekeren, een ex-bank in art déco-stijl in Aarschot en een 100 jaar oud pand in Tongeren.

Het hoeft niet gezegd dat het traject dat de deelnemers van ‘Mijn Restaurant!’ afleggen loodzwaar is. Dag na dag en aflevering na aflevering zullen hun lef, creativiteit, doorzettingsvermogen en neus voor zaken op de proef worden gesteld. Maar ze staan er niet alleen voor. Ze worden bijgestaan én bijgestuurd door een jury die het klappen van de zweep kent.
 
Yves Desmet is een doorwinterd gastronoom en een man die talloze restaurants in binnen- en buitenland frequenteert. Hij schrijft culinaire columns in onder andere De Morgen en heeft zelf een onuitputtelijke passie voor koken.

Aline Juliá is marketingexperte en kan als geen ander een product tot de essentie herleiden en het verhaal er achter in de juiste richting sturen. Iets wat restaurants vandaag de dag meer dan ooit nodig hebben om zich te onderscheiden van de rest.

Proeven, beoordelen en beschrijven: dat is dagelijkse kost voor culinair recensent Willem Asaert. Zijn scherpe analyses maken van hem één van de meest gewaardeerde en invloedrijkste culinaire pennen in ons land.

Vittorio Simoni tenslotte is één van de meest vermaarde architecten van ons land. Over heel de wereld vind je huizen, kantoorgebouwen, winkels en restaurants van zijn hand. Zijn laatste meesterwerk is het tweesterrenrestaurant ‘t Zilte, bovenin het MAS in Antwerpen.

Yves Desmet, Aline Juliá, Willem Asaert en Vittorio Simoni zullen de duo’s de volgende weken niet alleen van dichtbij opvolgen, ondersteunen en coachen, maar vooral ook beoordelen. Zij zijn als het ware de investeerders van ‘Mijn Restaurant!’ en het is aan duo’s om het vertrouwen van deze investeerders te winnen.

Terwijl de vijf duo’s hun pand ontdekken en al meteen luidop plannen maken, worden ze vanuit de regiekamer van vtm nauwlettend in de gaten gehouden door de jury. Yves, Aline, Willem en Vittorio willen zich immers een beeld vormen van welk vlees ze in de kuip hebben. En na deze eerste indruk beslissen ze dat het al meteen tijd is voor een persoonlijke ontmoeting.

De vijf duo’s worden ontboden in de Bozar in Brussel, waar ze door de jury de meest uiteenlopende vragen geserveerd krijgen. De zenuwen staan hoog gespannen en het verbetert er niet op als blijkt dat het niet bij vragen beantwoorden alleen blijft. De jury heeft immers ook een praktische opdracht voor hen in petto...

'Mijn Restaurant!', dinsdag 30 augustus 2011 om 20.40 uur op vtm.


DOSSIER: Mijn Restaurant! (editie 2011)

volledig dossier
mijnrestaurant

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers