Donderdag tweede aflevering van 'Cold Case'

woensdag 13 februari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

De zaak Sally Van Hecke laat niemand onberoerd. Tot nu keken al zeker 576.136 (Live +5) naar 'Cold Case', de reportagereeks van onderzoeksjournalisten Karel Lattrez en Kurt Wertelaers over een moorddossier dat jaren stilstond.

Want in de jaren nadat Sally Van Hecke vermoord wordt teruggevonden, is er amper  vooruitgang in het moorddossier. Politie en gerecht slagen er jarenlang maar niet in om een spoor te vinden naar de man met paardenstaart die haar in de nacht van 9 op 10 augustus 1996 meenam in een opvallende Amerikaanse oldtimer.


'Van begin 1999 tot eind 1999 gebeuren er een aantal dingen waardoor een rode lamp had moeten branden in de burelen van de moordsectie van Antwerpen', stelt Wertelaers.

Begin 1999 is er de onrustwekkende verdwijning van Yolanda Prinssen, een 28-jarige aan drugs verslaafde postbode uit Verrebroek. Net als Sally tippelt ze soms aan de Atheneumbuurt in Antwerpen.

In het opsporingsprogramma van VTM  'Oproep 2020' wordt een oproep gedaan naar getuigen in de verdwijningszaak van Yolanda Prinssen. Een heroïneprostituee ziet het programma en belt de tiplijn. Ze herkent een man die figureert in het opsporingsprogramma. Een man met een paardenstaart. Die rijdt volgens haar rond in een oldtimer in de Atheneumbuurt.

Na de uitzending van 'Oproep 2020' over de zaak Yolanda Prinsen is het dus duidelijk dat een figurant uit het programma is herkend. Een man die lijkt op de beschrijving die de kroongetuigen in de zaak Sally eerder ook al gaven. Een man met een paardenstaart. Een man die bovendien woont bij een vriend op een terrein vol oldtimers. Een man die rondhangt in de prostitutiebuurt in Antwerpen. 

Maar ook deze tip leidt niet tot een doorbraak. De man wordt niet gelinkt aan de moord op Sally Van Hecke. Het onderzoek naar haar  moord  stokt en wordt in 2005 zelfs helemaal afgesloten.

Als vijf jaar later seriedoder Ronald Janssen wordt ontmaskerd, is er weer heel even hoop voor de nabestaanden van Sally. Is Ronald Jansen ook de moordenaar van Sally? Maar opnieuw stokt het onderzoek. In de zomer van 2016 komt er opnieuw schot in de zaak, als onderzoeksjournalist Kurt Wertelaers zich vastbijt in het dossier. Uiteindelijk levert hij zijn bevindingen over aan het parket. Het onderzoek wordt heropend.

'Cold Case: Wie heeft Sally Vermoord?', donderdag 14 februari om 21.40 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers