Donderdag in 'Met Vier in Bed': Casablanca in Kortrijk

woensdag 12 juni 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

In Kortrijk, aan de boorden van de Leie, ligt een stukje Marokko in West-Vlaanderen: de exotische B&B Casablanca van Saida.

De naam van de bed and breakfast verwijst naar Saida’s geboortestad. Voor haar studies verhuisde de vrouw naar België, waar ze haar echtgenoot leerde kennen. Samen kregen ze drie kinderen. Toen Saida haar jongste zoon verloor, stortte haar wereld in. Ze wilde een bezigheid om haar zinnen te verzetten en koos voor de horeca. Ze begon met het restaurant Jasmijnhof, waar ze nog steeds Marokkaanse specialiteiten serveert. Toen het pand naast het Jasmijnhof te koop kwam, besloot ze er een B&B van te maken.


Casablanca heeft 4 kleurrijke kamers in de stijl van duizend-en-één-nacht. 'De gasten moet echt het gevoel krijgen dat ze in Marokko verblijven', meent Saida. Dochter Yasmine steekt af en toe een handje bij in het restaurant en de B&B van haar moeder. Zij zal haar dan ook vergezellen tijdens de 'Met Vier in Bed'-week.

'Met Vier in Bed', donderdag 13 juni om 21.10 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers