Donderdag in 'Met Vier in Bed': Casablanca in Kortrijk

woensdag 12 juni 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

In Kortrijk, aan de boorden van de Leie, ligt een stukje Marokko in West-Vlaanderen: de exotische B&B Casablanca van Saida.

De naam van de bed and breakfast verwijst naar Saida’s geboortestad. Voor haar studies verhuisde de vrouw naar België, waar ze haar echtgenoot leerde kennen. Samen kregen ze drie kinderen. Toen Saida haar jongste zoon verloor, stortte haar wereld in. Ze wilde een bezigheid om haar zinnen te verzetten en koos voor de horeca. Ze begon met het restaurant Jasmijnhof, waar ze nog steeds Marokkaanse specialiteiten serveert. Toen het pand naast het Jasmijnhof te koop kwam, besloot ze er een B&B van te maken.

Casablanca heeft 4 kleurrijke kamers in de stijl van duizend-en-één-nacht. 'De gasten moet echt het gevoel krijgen dat ze in Marokko verblijven', meent Saida. Dochter Yasmine steekt af en toe een handje bij in het restaurant en de B&B van haar moeder. Zij zal haar dan ook vergezellen tijdens de 'Met Vier in Bed'-week.

'Met Vier in Bed', donderdag 13 juni om 21.10 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Josť De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers