Disco en 2 verplichte figuren in 'Dancing On Ice'

woensdag 13 september 2006

Kelly Pfaff en haar Russische ijsdanspartner Andrei brachten afgelopen weekend de spectaculairste, meest gewaagde én de beste Latin-kür. De professionele juryleden beloonden hun perfect uitgevoerde lifts, spannende pirouettes en de verplichte zweefstand stuk voor stuk met 9 punten. Een absoluut record!

V


oor Luc Appermont viel definitief het doek over het ijsdansavontuur. De underdog van 'Dancing On Ice' belandde op zijn eigen vraag voor het eerst in de skate off en moest het daarin opnemen tegen Pascale Naessens. Zij had tijdens haar Latin-kür de eerste echte uitschuiver gemaakt en dat kostte haar punten en stemmen. De 'evenwichtsstoornis' had gelukkig niets te betekenen. Pascale herpakte zich meteen en bracht met de glimlach haar act tot een goed einde.

Voor de 4 Bekende Vlamingen en de 3 Bekende Nederlanders die nog in de running zijn, is de wedstrijd ondertussen echt losgebarsten. Op zaterdag 16 september 2006 moeten ze voor het eerst twee verplichte figuren brengen tijdens de kür: de twist-jump (sprong met een twistfiguur) en de Wals-jump (walssprong in de choreografie).

Daar staat tegenover dat ze op het ijs helemaal uit de bol mogen gaan. Inderdaad, dit weekend staat 'Dancing On Ice' helemaal in het teken van disco:

  • Staf Coppens en Monique ijsdansen op 'Disco inferno' van The Trammps.
  • Kelly Pfaff en Andrei ijsdansen op 'Hot Shot' van Karen Young.
  • Pascale Naessens en Franck ijsdansen op 'Last Dance' van Donna Summer.
  • Wim Soutaer en Joëlle ijsdansen op 'Relight my fire' van Dan Hartman.
  • Froukje de Both en Vitaliy ijsdansen op 'It's raining man' van  Weather Girls.
  • Wendy van Dijk en Ruben ijsdansen op 'I will survive' van Gloria Gayner.
  • John Williams en  Melanie ijsdansen op 'Boogie wonderland' van Earth Wind And Fire.

De prestaties op het ijs worden naar goede gewoonte gewikt en gewogen in de Vlaamse en Nederlandse huiskamers en in de studio beoordeeld door Katrien Pauwels, Jeroen Prins, Joan Haanappel, Sjoukje Dijkstra en Thierry Smits. Zij kijken met haviksogen toe, noteren elke misstap en nemen tijdens hun evaluatie geen blad voor de mond om dan tijdens het moment suprême hun punten te geven.

'Dancing On Ice', zaterdag 16 september om 21.30 uur en zondag 17 september om 21.00 uur op VTM.

DOSSIER: Dancing On Ice

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers