Dina Tersago stelt de boeren voor in startaflevering 'Boer zkt Vrouw'

zondag 30 mei 2010

Op maandag 31 mei 2010 geeft Dina Tersago het startschot voor een nieuwe de zesde inmiddels- reeks van 'Boer zkt Vrouw' op vtm. In deze startaflevering maken we kennis met 10 sympathieke vrijgezellen, stuk voor stuk gedreven mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun landbouwbedrijf. Maar ze beseffen ook dat een mens niet gemaakt is om alleen te zijn en dat het leven leuker wordt met twee. Allen hopen ze dat 'Boer zkt Vrouw' daar kan voor zorgen.

De jongste boer uit deze reeks is 24 jaar, de oudste 49. Ze komen uit alle hoeken van Vlaanderen en zelfs van ver, héél ver over de landsgrens.


Dina trekt naar Saint Louis in het Amerikaanse Michigan. Daar ontmoet ze boer Gert (28), die er een boerderij met maar liefst 4.000 koeien runt. Nu de boerderij op volle toeren draait, kan Gert tijd maken om een leuke Vlaamse vriendin te vinden.

De jongste van het gezelschap dit jaar is Damien (24), die samen met zijn vader een prachtige boerderij leidt in Deftinge. Hij wil de komende drie jaar het bedrijf omschakelen tot een bioboerderij.

Schapenboer Willy (49) is de senior van deze reeks. Hij is dagelijks in de weer met de verzorging van honderden schapen, maar deze ruwe bolster hoopt een lieve dame te vinden, die met hem wil leven in de vrije natuur.

Dit jaar is er ook een vrouw van de partij. Martine (34) gaat niet op zoek naar een vrouw, zoals Conny vorig jaar, maar droomt hardop van haar prins op het witte paard.

Tien nieuwe boeren, maar de basis van Boer zkt Vrouw is niet veranderd, want ze zijn allemaal oprecht op zoek naar iemand om een toekomst mee op te bouwen.

Geïnteresseerde dames en heren kunnen een persoonlijke brief met twee recente foto’s sturen of mailen naar:

Boer zkt. Vrouw
Postbus 100
1800 Vilvoorde
boerzktvrouw@vtm.be

Het is belangrijk dat de geïnteresseerden vermelden voor welke landbouwer ze schrijven of mailen.

De 5 vrijgezellen met de meeste brieven mogen verder op pad, begeleid door Dina. Hun ervaringen zijn vanaf het najaar te zien op het televisiescherm. Maar uiteraard verliest Dina ook de anderen niet uit het oog in hun zoektocht naar de partner van hun leven.

DAMIEN DEPRAETERE
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Deftinge, Lierde
Bedrijf: akkerbouw en vleeskoeien

Damien runt samen met zijn vader een prachtige boerderij in Deftinge. Zijn droom is om op 3 jaar tijd de boerderij volledig om te schakelen tot bioboerderij… Damien lijkt misschien een stoere kerel maar hij is best wel verlegen. Hij zoekt een alternatief meisje die zijn leven begrijpt en wilt delen. Meelopen met de massa  is niets voor hem.

FILIP DHOEST
Leeftijd: 41 jaar
Woonplaats: Varsenare
Bedrijf: groenteteelt (sla en tomaten)

Filip  is een vlotte prater die houdt van zijn stiel. Jarenlang heeft hij keihard gewerkt om zijn bedrijf uit te bouwen. Maar nu beseft hij dat hij moet werken om te leven en niet omgekeerd.  Filip is dus vastberaden om meer van het leven te gaan profiteren. Hij was 15 jaar getrouwd. Sinds 2 jaar woont hij alleen en deelt hij het co-ouderschap van zijn twee oogappels.

LUC VANDEWALLE
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Lichtervelde
Bedrijf: vleeskoeien en akkerbouw

Op piepjonge leeftijd wist Luc dat hij boer wilde  worden. Met zijn eerste centjes kocht hij als tiener zijn eigen dekstier en vandaag is hij is de trotse eigenaar van een vleesveeboerderij. Acht jaar geleden trouwde Luc met zijn eerste grote liefde. Maar hun geluk was van korte duur, want na een slepende ziekte stierf zijn vrouw. Op haar sterfbed moest Luc zijn vrouw  beloven dat hij niet alleen zou achterblijven. Hij is klaar voor een nieuwe relatie en hoopt die dankzij  Boer zkt Vrouw te kunnen vinden.

MARTINE DEROO
Leeftijd: 34 jaar
Woonplaats: Heppen ( Leopoldsburg)
Bedrijf: varkens – paarden

Als je de boerderij van Martine bezoekt, ontkom je niet aan de rest van haar  familie want zij woont samen met haar moeder, grootmoeder, 6 broers en zussen.Martine is de drijvende kracht achter de boerderij. Alle boerentaken neemt ze voor haar rekening zoals  het dagelijks onderhoud van de varkens en de paarden. Martine droomt hardop van haar prins op het witte paard. Liefst een spontane man met een groot hart voor dieren, net zoals zij.

MARC DAVID
Leeftijd: 42 jaar
Woonplaats: Lochristi
Bedrijf: vleeskoeien

Marc is boer geworden op zijn zestiende. Na het overlijden van zijn moeder besloot hij om zijn studies stop te zetten zodat hij samen met zijn vader de boerderij kon uitbouwen. Marc draagt het hart op de tong, maar hij heeft ook een zeer zachte kant. Hij zoekt vooral iemand die hem begrijpt. Iemand zonder veel poespas, een vrouw die respect heeft voor hem en omgekeerd. Want wederzijds begrip is volgens Marc de basis van een goede relatie.

WILLY THEUNIS
Leeftijd: 49 jaar
Woonplaats: Koersel (Beringen)
Bedrijf: melkschapen  + hoevetoerisme

Schapenboer Willy is elke dag druk in de weer met de verzorging van honderden schapen.   Liters schapenmelk verwerkt hij tot roomijs en kaas die je  kan kopen  in zijn hoevewinkel.Ook al lijkt Willy op het eerste zicht een ruwe bolster maar niets is minder waar. Hij hoopt een dame te vinden die net zoals hij kan genieten van het vrije leven in de natuur.

BART VAN DE VLOET
leeftijd: 36 jaar
woonplaats: Zoersel
bedrijf: melkkoeien

Drie jaar geleden nam Bart met veel enthousiasme de boerderij van zijn vader over. Om te vermijden dat hij moest inbinden aan vrije tijd investeerde Bart in een volautomatische melkrobot. Zo kan hij genieten van zijn grote hobby: fietsen. Bart houdt van sport, want elke winter vind je hem steevast terug op de skipiste. Bart is een boer die altijd glimlacht en hardop droomt van kinderen.

GERT VAN LOON
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Saint Louis, Michigan (USA)
Bedrijf: melkkoeien + akkerbouw

Negen jaar geleden verkocht het gezin Van Loon 2 boerderijen in België om een nieuwe op te starten in Amerika. Vandaag runnen ze een boerderij met maar liefst 4000 melkkoeien en bezitten ze ongeveer 20 vierkante kilometer grond. Nu de boerderij goed draait heeft Gert eindelijk tijd voor andere dingen zoals op zoek gaan naar een leuke Vlaamse vriendin.

WIM VAN BULCK
Leeftijd: 39 jaar
Woonplaats: Duffel
Bedrijf: groenteteelt: courgetten, bloemkolen, sla

Wim is groenteboer in hart en nieren en  is enorm gepassioneerd door de stiel. Wim heeft een afkeer van  oneerlijkheid. In zijn vorige relatie werd hij bedrogen en dat heeft hem getekend.  Wim is rechttoe rechtaan maar vanbinnen schuilt er een zachte man, een grote teddybeer. Flirten is niet aan hem besteed. Wim verlangt naar een serieuze relatie en liefst met een groen blaadje.

STIJN DE VISSCHER
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Meerdonk
Bedrijf:paardenhouder-en handelaar

Stijn is de trotse eigenaar van een echte paardenboerderij met een 200-tal paarden. Hij steekt al zijn kostbare tijd in paarden. Ofwel vind je hem terug op een paardenmarkt ofwel zit hij ergens in Europa paarden te verhandelen. Uitrusten staat niet in zijn woordenboek .Stijn hoopt een intelligente dame te ontmoeten die zijn leven en passie begrijpt .Een vrouw die hem de rust kan geven waar hij al jaren naar op zoek is.

'Boer zkt Vrouw' - startaflevering, maandag 31 mei om 21.00 uur op vtm.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers