Deze week in 'David'

zaterdag 12 juni 2010

'David' is de derde romantische telenovelle van vtm. De serie vertelt het verhaal van een jongen die vijftien jaar moest overleven op een onbewoond eiland, nadat hij van een boot was gesukkeld tijdens een gezinsvakantie. Een vrouw en haar verloofde vinden de jongen en nemen hem terug mee naar België. Wij geven je graag al de inhouden van aflevering 193 tot en met 197.

Maandag 14 juni 2010: aflevering 193

David wil volledig in de maatschappij staan. Herman toont Sofie de robotfoto. Sofie besluit het zekere voor het onzekere te nemen en gaat achter Pieter aan. Pieter bedreigt zijn ouders: als hij ten onder gaat, sleurt hij hen mee. Sander gaat akkoord om Jan medezaakvoerder te maken van hun bvba. Lotte besluit het contract met Steven Verhoedt te ondertekenen. Het komt tot een stomende ruzie tussen Robby en Tim. Robby vertrekt.

Dinsdag 15 juni 2010: aflevering 194

Pieter kan geen kant meer uit. Nu Sofie zijn experimenten op David ontdekt heeft, doet hij er alles aan om aan zijn verdiende straf te ontlopen. Hij is bereid ver te gaan om zijn ouders aan zijn kant te houden. David wil zich aanpassen aan de maatschappij en gaat op zoek naar een job, maar zonder succes. Sofie heeft het gevoel dat ze David moet loslaten en dat ze er helemaal alleen voor staat. Haar wereld is helemaal ingestort nu blijkt dat haar verloofde een grote bedrieger was. Herman schakelt Maarten en Hannelore verder in om te weten te komen hoe Welvapharma de beurs beïnvloed heeft. Liesbeth is niet blij als ze Hannelore en Maarten samen ziet. Tim ontdekt dat hij zich ten onrechte zorgen gemaakt heeft over Robby. Tim blijft er echter desondanks op hameren dat Robby zich moet verzoenen met zijn familie.

Woensdag 16 juni 2010: aflevering 195

David verliest de moed, omdat hij nergens aan de slag kan. Herman heeft medelijden met David en bezorgt hem een job in de schoonmaakploeg. In het lab van Sofie ontdekt David het dossier met zijn naam erop. Andrea geeft door aan de ethische commissie dat er illegale proeven op David zijn uitgevoerd. Bea probeert te redden wat er te redden valt voor Welvapharma. Pieter voelt zich in het nauw gedreven en gaat nog steeds wild tekeer. Hij wil zelf zo weinig mogelijk verantwoordelijkheid nemen en zo veel mogelijk mensen meesleuren in zijn val. Tim legt het bij met Sven. Hij krijgt de contactgegevens van Robby's ouders en belt hen op.

Donderdag 17 juni 2010: aflevering 196

David denkt dat Sofie op de hoogte was van de proeven die op hem uitgevoerd zijn. Hij wordt op de eerste dag van zijn nieuwe job al ontslagen. David ziet het niet meer zitten. Hij gaat niet naar huis en slaapt bij een zwerver op het strand. Pieter wil zijn onderzoeksgegevens bemachtigen en ermee naar het buitenland vluchten. Hij breekt in bij Klaerhout Pharmaceutica. Bea probeert tevergeefs Pieter tegen te houden. Tim ontmoet Robby's ouders en ontdekt de waarheid over zijn achtergrond. Robby is eerst kwaad op Tim, maar draait bij en contacteert ook zelf zijn ouders. Lotte, Jan en Sander houden een feestje, waarbij de elektriciteit uitvalt. Jan lijkt een plan te hebben.

Vrijdag 18 juni 2010: aflevering 197

David wil nog enkele zaken afhandelen, alvorens voorgoed weg te gaan. Hij maakt het uit met Sophie Vandenbossche. Hij gelooft immers niet meer in de liefde. Pieter steelt alle bewijsmateriaal uit Klaerhout Pharmaceutica en wil vluchten. Hij wordt echter opgepakt op de luchthaven. Als blijkt dat Pieter niet meteen zijn schuld toegeeft, is Sofie triest en verdrietig. Pieter heeft niet enkel Davids leven op het spel gezet, hij heeft ook haar hart gebroken. Bea beslist om, wat er ook gebeurt, haar zoon te steunen. Ludo is minder loyaal. Wanneer Janosch en Delphine alleen zijn met elkaar, geeft Janosch toe dat hij verliefd is op haar. Jan heeft het plan opgevat om Steven een loer te draaien. Hij wil Steven met zwart geld laten betalen voor de galerie en wil dat kunstenaar Leon De Cupere de galerie opent. Lotte begrijpt niet wat haar vader precies wil, maar ze vertrouwt hem.

'David', elke werkdag om 19.50 uur op vtm.DOSSIER: David, de nieuwe telenovelle van vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Nadat luitenant-generaal Eugene Irwin veroordeeld wordt tot een celstraf van tien jaar, wordt hij opgesloten in de militaire gevangenis van kolonel Winter. De gevangenisdirecteur steekt zijn waardering voor de veelvuldig gedecoreerde generaal aanvankelijk niet onder stoelen of banken, maar daar komt al snel een einde aan. Irwin maakt immers geen geheim van zijn afkeer van diens buitengewoon strenge leiding van de strafinstelling. Winter probeert Irwin te kraken met zware straffen, maar die laat zich niet intimideren: hij weet zijn celgenoten achter zich te scharen en maakt een écht leger van hen, tot groot ongenoegen van de gevangenisdirecteur...

'The Last Castle', film uit 2001 met oa. Robert Redford en James Gandolfini, om 20.40 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:00
  Het journaal (middag)
  13:25
  Het weer (middag)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  19:00
  Rolkrant
 • 12:55
  Holly Hobbie
  13:17
  Poco Loco
 • 13:00
  VTM Nieuws 13 uur
  13:40
  Het weer
 • 12:35
  The Real Housewives of Dallas
  13:20
  How the Other Kids Live
 • 12:00
  Onderbreking
  14:30
  Diagnosis Delicious
 • 13:00
  De Wegpolitie UK
  14:25
  Top Gear
 • 13:10
  Beestig
  13:40
  VLOGLAB Secrets #Stories
 • 12:35
  Sturm der Liebe
  13:25
  Nonkel Jef
 • 10:45
  Geen uitzending
  13:50
  Likoké On Tour
 • 12:20
  Criminal Minds
  13:15
  Geen uitzending
 • 12:50
  That '70s Show
 • 13:10
  De sterrenkaart
  13:45
  Apero-Dining
 • 12:55
  Z-Mastercooks
  13:20
  MT in the city
 • 13:00
  MENT Shownieuws
  14:00
  Lancering MENT Fiets
 • 13:12
  Zelfbouw van a tot z
  13:24
  Tooldokter
 • 13:00
  Het Gesprek - Liesbeth Homans
  13:15
  De Koepelzaal
 • 13:10
  NOS Studio Sport
  17:25
  Stemmen van Nederland
 • 13:10
  Fryslân DOK
  13:40
  Brainwash Talks
 • 12:40
  Zapp Detective: Het geheime genootschap
  14:35
  De mooiste sprookjes