Deze week in 'David'

zaterdag 27 maart 2010

'David' is de derde romantische telenovelle van vtm. De serie vertelt het verhaal van een jongen die vijftien jaar moest overleven op een onbewoond eiland, nadat hij van een boot was gesukkeld tijdens een gezinsvakantie. Een vrouw en haar verloofde vinden de jongen en nemen hem terug mee naar België. Wij geven je graag al de inhouden van aflevering 138 tot en met 142.

Maandag 29 maart 2010: aflevering 138

Delphine wil aan David bewijzen dat niet alleen Sofie mensen helpt en ze neemt hem mee naar de kankerpatiëntjes. David is ontgoocheld omdat Sofie hem afwijst, maar dat betekent niet dat hij het opgeeft. Sofie en Andrea vrezen dat Herman zal hervallen in zijn pillenverslaving. Hun gebrek aan vertrouwen maakt hem kwaad. Tim en Robby zijn gelukkig samen, maar toch durft Tim zich nog niet te outen. Sander is boos omwille van Lottes actie, hoewel die goed is voor de galerie én voor David. Maarten schrikt als hij hoort dat Liesbeth is langs geweest.

Dinsdag 30 maart 2010: aflevering 139

Delphine geeft haar zus het medisch dossier van Luna, het meisje met kanker. Sofie vindt het schoon dat Delphine zich het lot van Luna aantrekt, maar dat maakt niet goed wat ze met David doet. David praat ondertussen met kunstenaar Tom over zijn twee grote passies: Sofie en de schilderkunst. Liesbeth bekent aan Maarten dat ze er spijt van heeft dat ze destijds niet voor hem gevochten heeft. Pieter dringt bij Sofie aan om met de voorbereidingen van hun huwelijk te beginnen. Herman geeft zijn toestemming voor een documentaire over Klaerhout Pharmaceutica, maar hij vindt het geen goed plan om de fusie met Welvapharma aan te kondigen in de pers. Andrea is trots op haar zoon omdat hij nu officieel de vennoot van Lotte in de galerie is.

Woensdag 31 maart 2010: aflevering 140

Maarten wordt heen en weer geslingerd tussen Hannelore en Liesbeth en hij praat over zijn twijfels met Sofie. Zij weet precies hoe hij zich voelt. De gezondheid van Sander gaat zienderogen achteruit. Lotte dringt aan dat hij naar de dokter gaat. Bea beslist om het persbericht over de fusie te verspreiden. Pieter maakt voor Sofie een afspraak met een ontwerpster van bruidsjurken. David en Delphine fuiven er nog altijd lustig op los. Tim heeft het moeilijk om zijn relatie met Robby publiek te maken, maar hij vertelt zijn geheim wel aan zijn oudste zus. Herman heeft een gesprek met de regisseur die een documentaire over Klaerhout Pharmaceutica wil maken.

Donderdag 1 april 2010: aflevering 141

Delphine krijgt van Andrea goed nieuws: Luna kan aan een experiment met nieuwe kankermedicatie deelnemen. Tim doet schuchtere pogingen om zijn relatie met Robby niet te verstoppen voor de buitenwereld. David praat met Maarten over zijn kinderwens en zet daardoor Maarten aan het denken over zijn toekomst. Hannelore leidt de regisseur rond in de laboratoria van Klaerhout Pharmaceutica. Pieter krijgt een woede-uitbarsting omdat de ethische commissie geen toestemming geeft voor de proeven op honden. Kunstpaus Steven onderhandelt een nieuw contract met David.

Vrijdag 2 april 2010: aflevering 142

De nieuwe doeken van David vallen niet in de smaak bij Lotte. Ze vindt de schilderijen zelfs niet goed genoeg om in haar galerie te hangen. David heeft het moeilijk met de kritiek, maar beseft wel dat hij zijn werk heeft verwaarloosd. Bovendien krijgt hij een herinnering over zijn vader. Herman is razend op Bea omdat ze de fusie van hun bedrijven in de pers heeft gelekt. Feit is dat de vakbonden van Klaerhout Pharmaceutica ongerust zijn omdat ze de fusie als een besparingsoperatie zien. Maarten hakt enkele belangrijke knopen door.

'David', elke werkdag om 18.25 uur op vtm.


DOSSIER: David, de nieuwe telenovelle van vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chateau Meiland' (foto: Play5 - © SBS Belgium 2021)

Feest bij de familie Meiland want kleine Claire is jarig en mag drie kaarsjes uitblazen. En dat vieren ze groots met pannenkoeken, een nieuwe trampoline én eten van de snackbar. Maar als echte driejarige, zit ze midden in de peuterpuberteit dus niets is leuk en alles is gewoon 'nee'. Ook het antwoord op de vraag of ze blij is met haar nieuwe reuze trampoline, nee! Om hun nieuwe leven in Nederland goed te beginnen, besluit de familie om eindelijk weer eten bij de snackbar te kopen. Na twee jaar in Frankrijk lusten ze wel wat frikandellen.

'Chateau Meiland', om 20.35 op Play5.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:10
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 01:00
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 08:35
  Helden
  08:50
  Karrewiet zomert met VGT
 • 08:45
  Draken: Race naar de rand
  09:05
  Wakandy
 • 08:00
  Geen uitzending
  10:00
  A Place In The Sun: Winter Sun
 • 01:15
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:30
  Geen Uitzending
  12:15
  True Grit
 • 08:35
  Home: Avonturen met Tip & Oh
  08:50
  Arthur & De Minimoys
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Onderbreking
 • 08:45
  Fingerfood
  09:05
  The Block NZ
 • 08:40
  Geen uitzending
  09:40
  First Dates (NL)
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michaël Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 08:35
  DIY (do it yourself)
  09:00
  KLAAR IN 20 minuten
 • 20:25
  Herhalingslus
  17:00
  "Z-Extra - Panelgesprek virtuele jobbeurs Thomas More en KU Leuven"
 • 08:00
  al-1-maar-hits
  10:00
  Léééf !
 • 08:34
  Diy on wheels
  08:52
  Raamdorpel corrigeren
 • 08:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  12:00
  Algemeen Beleid - De Koepelzaal Live
 • 08:40
  Goedemorgen Nederland
  09:00
  NOS Journaal
 • 08:45
  Jeugdjournaal met gebarentolk
  09:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 08:45
  Jeugdjournaal
  08:50
  Koekiemonsters eetkar