Derde seizoen 'Vikings' start zondag op 2BE

zaterdag 12 september 2015

Woeste en brutale krijgers met een onstilbare honger naar macht: daar staan de legendarische Vikingen om bekend. 2BE pakt vanaf nu zondag 13 september uit met dubbelafleveringen van het langverwachte derde seizoen van de dramareeks 'Vikings' om 21.00 uur.

In het derde seizoen is koning Ragnar Lothbrok er harder dan ooit op gebrand meer land te veroveren. Samen met zijn krijgers probeert hij de zwaarbeveiligde muren van de mythische stad Parijs te doorbreken. Maar welke gevaren staan de Noormannen daar te wachten? Ragnar moet intussen wennen aan de grote verantwoordelijkheid die als nieuwbakken koning op zijn schouders rust. Terwijl de verovering van Parijs volop beraamd wordt, raakt Ragnars honger naar macht maar niet gestild: bij de start van het seizoen trekt hij met zijn manschappen naar de oevers van Wessex om er het land van de Engelse Koning Ecbert op te eisen.


De aangrijpende familiesaga van Ragnar (Travis Fimmel), Lagertha (Katheryn Winnick), Rollo (Clive Standen), Bjorn (Alexander Ludwig) en Floki (Gustaf Skarsgård) gaat verder dan ooit: allianties en vriendschappen worden in vraag gesteld en relaties komen onder hoogspanning te staan. Één ding weet Ragnar zeker: macht blijft het hoogste goed in deze bikkelharde wereld.

Aflevering 1 op zondag 13 september om 21.00 uur
Koning Ragnar Lothbrok heeft in dit seizoen zijn zinnen gezet op de mythische stad Parijs. Nu de winter stilaan op zijn einde loopt, trekt hij met Lagertha en hun vloot eerst naar Wessex om het door Koning Ecbert beloofde land op te eisen. Ecbert doet de Noormannen echter een ander voorstel. Ondanks de bezwaren van een aantal andere leiders gaat Ragnar in op Ecberts voorstel. Samen met zijn manschappen gaat hij opnieuw de strijd aan, maar ditmaal als bondgenoot van Wessex. Ragnar vertelt zijn zoon Bjorn over de kracht en de gevaren van macht.

Aflevering 2 op zondag 13 september om 22.00 uur
Lagertha en Athelstan dragen hun steentje bij om een nederzetting in Wessex uit te bouwen. In Kattegat komt een mysterieuze zwerver aan, een zekere Harbard. Het toeval wil dat de geheimzinnige man ook opdook in de dromen van Aslaug, Siggy en Helga. Worden ze gewaarschuwd voor een nakende dreiging?

'Vikings', vanaf zondag 13 september dubbelafleveringen om 21.00 uur op 2BE.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers