'De Verraders' zet zich schrap voor eerste moord en nieuwe verbanning

zaterdag 30 september 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Op zondag 1 oktober breekt dag drie van 'De Verraders' aan. En er is 's nachts bloed gevloeid, want de eerste moord is een feit. Aan de ontbijttafel ontdekken de bondgenoten wie van de dodenlijst het niet heeft gehaald.

Vier namen prijkten op de lijst, maar pokerspeelster Charlotte Van Brabander wist zich dankzij het schild veilig te stellen. Vooral het lot van Véronique De Kock, Nora Gharib en Hans Van Alphen is dus onzeker. Een van hen zal ‘s ochtends niet meer verschijnen aan het ontbijt. Al lijkt verrader Walter dat nog niet echt door te hebben en zo een kleine inschattingsfout te maken…Na de moord hervatten de deelnemers al snel het gewone kasteelleven. 'We zijn nog met 18 en ik kan jullie verzekeren: het gaat nu razendsnel', weet Staf Coppens. 'De koppen gaan rollen.' Een nieuwe dag, dat zijn ook nieuwe verdachtmakingen. De pijlen richten zich steeds meer op kok Jelle Beeckman, terwijl verrader Klaasje zo veel mogelijk bondgenoten probeert te overtuigen dat Charlotte weleens een verrader zou kunnen zijn. Het winnen van een schild wordt voor velen dus cruciaal om zich veilig te stellen van een nieuwe moord, maar daarvoor moet er eerst een missie worden gespeeld. Dat wordt een sportieve missie. 'Maar kennis over de andere deelnemers zal minstens even belangrijk zijn', verklapt Staf. In drie teams zal er goed moeten samengewerkt worden om toegang te krijgen tot de wapenkamer.

Na de missie gaat het zoals elke dag in een rechte lijn naar de ronde tafel. In de aanloop daarnaartoe worden de posities ingenomen. Charlotte houdt er haar eigen methode op na om te weten te komen op wie de anderen zullen stemmen. 'Charlotte is de koningin van de intrige. Ze is dominant en neemt de leiding', klinkt het bij verrader Walter De Donder. 'We werden echt gekeurd zoals de Gestapo, allemaal op een rij. Een echt kruisverhoor', vult collega Bart Appeltans aan. Aan de ronde tafel is het voor iedereen tijd om kleur te bekennen en de eerste moord te wreken. Maakt de groep nu wel komaf met een verrader of wordt er opnieuw een bondgenoot geliquideerd? Door een plotse verandering van tactiek lijken alle ogen plots op één iemand gericht…

Vincent Fierens gooit samen met Julie Van den Steen en Niels Albert alle intriges op tafel in aflevering 3 van 'De Verraders: De Ronde Tafel'
In 'De Verraders: De Ronde Tafel' gaat host Vincent Fierens elke zondag om 21.25 uur dieper in op de aflevering van 'De Verraders'. Samen met een bekende fan van het programma en een ex-speler bespreekt hij het verraad, de leugens, de strategie en het wantrouwen uit de voorbije aflevering. Nu zondag schuift fan van het eerste uur Julie Van den Steen mee aan tafel. Zij smult van het verraad en de leugens en deelt haar visie op de gebeurtenissen. Vincent ontvangt daarnaast ex-speler Niels Albert, die vorig seizoen erg lang meespeelde als bondgenoot. Hij deelt zijn ervaringen en vertelt hoe het is om met dit spel mee te spelen. Ook Frank Boddin, expert in menselijk gedrag, is te gast in 'De Ronde Tafel'. Hij laat zijn blik schijnen op de groepsdynamiek in het kasteel en kijkt op een andere manier naar het gedrag van de spelers. Ten slotte schuiven ook de eerste vermoorde en de nieuwe banneling mee aan tafel.

Loïc Van Impe ontrafelt de geheimen van bannelingen en vermoorde deelnemers in 'Het Uur Van De Waarheid' op VTM GO
Waar 'De Verraders' stopt, gaat 'Het Uur Van De Waarheid' door op VTM GO. Loïc Van Impe ontvangt meteen na hun vertrek uit het kasteel de slachtoffers van de verraders en de bannelingen en ontrafelt samen met hen de geheimen van het spel. Loïc serveert hen een heerlijke maaltijd terwijl ze hun hart luchten over het gespin in het kasteel. Als kers op de taart onthult Loïc de identiteit van de verraders aan de afvallers. 'Het Uur Van De Waarheid' is elke zondag om 21.25 uur te zien op VTM GO.

'De Verraders', zondag 1 oktober om 19.55 uur en aansluitend in 'De Verraders: De Ronde Tafel' om 21.25 uur bij VTM.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Ex-militair Will Sawyer is verantwoordelijk voor de veiligheid in een wolkenkrabber. Tijdens een opdracht staat een verdieping van het 225 verdiepingen tellende gebouw plots in brand en Will krijgt de schuld. Hij slaat op de vlucht zodat hij zijn onschuld kan bewijzen en op zoek kan gaan naar de dader. Tegelijkertijd moet Will alles op alles zetten om ook zijn gezin, dat vastzit in het brandende gebouw, te bevrijden.

'Skyscraper', film uit 2018 met oa. Dwayne Johnson, om 21.00 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:25
  Journaallus
  08:00
  radio2 op VRT 1
 • 01:05
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 06:40
  Vos en Haas
  06:50
  Wolfje's verhalen
 • 06:45
  Kabouter Plop
  06:50
  Tarzan en Jane
 • 04:10
  Geen uitzending
  07:00
  Your Home Made Perfect
 • 02:00
  Geen uitzending
  10:55
  Departure
 • 01:00
  Geen uitzending
  12:30
  Zorro
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 06:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 05:00
  Geen uitzending
  09:45
  Meesterlijke Klassiekers
 • 06:10
  Grey's Anatomy
 • 06:30
  Geen uitzending
  08:20
  Hawaii Five-0
 • 05:00
  Geen uitzending
  09:20
  Supersized
 • 06:45
  De Eregast
  07:35
  Snel, Makkelijk & Lekker
 • 06:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 06:00
  Nog Even Soezen
  07:00
  Goeiemorgen Weekend
 • 06:44
  Roger
  07:02
  Publireportage
 • 05:00
  Seksueel misbruik in de Kerk - Studio Commissie
  22:00
  Wordt aangekondigd
 • 05:05
  Tennis: Nitto ATP Finals 2023
  07:00
  ION Men's Hockey League
 • 06:45
  Around the World in 80 Days
  08:20
  Father Brown
 • 00:30
  Hot Yachts
 • 06:26
  Tijd voor Max
  07:27
  Jasperina de Jong - Op eenzame hoogte
 • 02:54
  Nieuwsuur
  08:01
  laatste kans, De
 • 06:37
  Sesamstraat
  06:52
  Peppa Pig