De jury gaat een eerste keer proeven in 'Mijn Pop-uprestaurant!'

maandag 23 maart 2015

Nu de vijf duo's gekozen zijn, kan 'Mijn Pop-uprestaurant!' echt van start gaan. In aflevering 3 op dinsdag 24 maart kijken de duo's reikhalzend uit naar de plaatsing van hun pop-up in de stad waar ze de komende maanden de pannen van het dak zullen koken.

Het wordt een rush om alles tijdig klaar te krijgen, want de restaurants openen op zaterdag 28 maart al hun deuren. Bovendien komen juryleden Alex Callier, Sepideh Sedaghatnia en Sergio Herman al een eerste keer polshoogte nemen in de pop-ups...


De duo's worden eerst officieel verwelkomd op het stadhuis. Bart De Wever heet Mieke & Lieve welkom met een typische lekkernij van de stad: Antwerpse Handjes. In Oostende steekt schepen Johan Vande Lanotte de handen uit de mouwen om samen met Thomas & Alexia garnalen te pellen. Hasselts burgemeester Hilde Claes prikkelt de smaakpapillen van Dries & Guus met een blinde proeverij van Hasseltse jenever en in Brussel wacht burgemeester Yvan Mayeur Liselotte & Miguel op met een fris glas kriekbier. Ook in Aalst worden Fee & Jonas door burgemeester Christoph D’Haese getrakteerd op tal van plaatselijke specialiteiten.

Nadat ze met hun eigen ogen hebben kunnen zien waar hun pop-uprestaurant komt te staan, is het voor de vijf duo's hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken. Om alles in goede banen te leiden, komt de jury kijken hoe het loopt in elke pop-up. Alex Callier, Sepideh Sedaghatnia en Sergio Herman willen de menukaart zien, een idee krijgen van de inrichting én overal iets proeven. Ze beginnen hun culinaire tocht in Aalst en Antwerpen en trekken op donderdag 26 maart naar Brussel, Hasselt en Oostende.

In Antwerpen moeten Lieve & Mieke eerst een chef zoeken. Mieke kan wel koken, maar is geen professionele kok. In allerijl een chef vinden, blijkt echter geen evidente opdracht te zijn. Hoe lossen de dames dit op, als de jury straks langskomt?

Dries & Guus staan misschien voor een nog groter probleem. Na de test in zaal Stuurboord werden de duo's door de jury uitgedaagd om alle zwakkere punten van hun pop-upidee weg te werken. Bij Dries & Guus was dat echter onbegonnen werk, hun basisidee rond ‘avant-garde’ was niet sterk genoeg. En dus moet het Limburgse duo een volledig nieuw concept zien te bedenken.

Ook Miguel & Liselotte hebben een extra chef nodig. Miguel is wel kok, maar volgens de jury nog niet sterk genoeg om de kar alleen te trekken. Bovendien moeten ze hun streetfood idee 'Belgischer' maken. Twee opdrachten ineens dus…

In Oostende willen Alexia & Thomas werken rond een slagerij-concept, met focus op rundsvlees. Thomas heeft geen ambitie om chef-kok te worden. Voor de jury is dat geen probleem, maar hij moet wel zorgen dat hij productkennis opdoet bij een slager. De piepjonge slagerszoon Bruno – die op de koop toe ook nog eens kok is – leert hen de kneepjes van het vak.

Fee & Jonas hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun pop-up het paleo-gevoel te geven. Jonas knutselt er zelf lustig op los. Ook de zoektocht naar geschikt personeel is een race tegen de klok. De twee doorzetters hebben er geen gras over laten groeien en hebben nu al bijna een voltallig team. Een team dat bovendien meer dan klaar lijkt om de jury te ontvangen…

'Mijn Pop-uprestaurant!', donderdag 24 maart om 20.35 bij VTM.

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hlne vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op En.

Dossiers