De Grote Geldenquête en Het Grote Gelddebat bij VTM NIEUWS

zondag 19 mei 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

VTM NIEUWS trapt maandag de ultieme verkiezingsweek af met De Grote Geldenquête en Het Grote Gelddebat. Nu de eindsprint naar de verkiezingen op zondag 26 mei echt is ingezet, confronteert Stef Wauters de kopstukken met wat er leeft bij de Vlamingen, en met de vragen die zij hebben over hun geld.

In De Grote Geldenquête, vanaf 21.55 uur bij VTM, gaat Stef Wauters na wat de Vlaming écht denkt. Hoe zijn onze gezinnen er financieel aan toe? Is het leven duurder geworden? Is een eigen huis nog betaalbaar? Zijn we tevreden over ons loon? De Grote Geldenquête serveert ons de harde cijfers, maar ook de mensen achter die cijfers komen aan het woord. Stef legt bloot waar de echte problemen liggen, waar die precies vandaan komen en confronteert politici met de harde cijfers.


'Deze verkiezingen gaan meer dan ooit over het financiële aspect, hoe we het voelen in onze portemonnee. De resultaten die we binnenkregen, zijn toch van die aard dat je je ogen opentrekt. Armoede in Vlaanderen is zeker geen marginaal fenomeen.' – Stef Wauters

Zeven partijvoorzitters over uw geld
In Het Grote Gelddebat – het enige debat in Vlaanderen dat echt over de portemonnee van de mensen gaat – komen om 22.45 uur 13 absolute kopstukken naar de studio in Vilvoorde. Ze gaan in debat met mekaar én beantwoorden ook vragen van de kijkers. Die kunnen hun vragen via Facebook en Twitter ook nog tijdens de live uitzending aan VTM NIEUWS bezorgen.

Maggie De Block (Open vld) en Freya Van den Bossche (sp.a) kruisen de degens over onze gezondheid, en de prijs die we daarvoor moeten betalen. Zijn de dure ereloonsupplementen nog verantwoord? En moet de dokter soms gratis zijn voor iedereen?

Bij Hilde Crevits (CD&V) en Ben Weyts (N-VA) gaat het over de onvoorspelbare schoolfacturen van onze kinderen, maar ook over de prijs die de Vlaming betaalt om met de auto te rijden, of met het openbaar vervoer.

Jan Jambon (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) gaan met elkaar in de clinch over de elektriciteitsprijzen en de gevolgen die de klimaatplannen kunnen hebben voor onze portemonnee.

Voor het slotstuk van de Grote Geld-dag stappen de zeven partijvoorzitters in de arena: Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V), Gwendolyn Rutten (Open vld), John Crombez (sp.a), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Meyrem Almaci (Groen) en Peter Mertens (PVDA). Is de Vlaming tevreden over zijn loon? Zijn we bang voor ons pensioen? Is het leven de voorbije jaren te duur geworden? En hoe zit het met de belastingen: voelen we nu echt of we meer dan wel minder betalen? De vragen van de Vlamingen zelf zijn direct, de antwoorden moéten concreet. En het debat wordt gevoerd op het scherpst van de snee.

De Grote Geldenquête en Het Grote Gelddebat van VTM NIEUWS, maandag 20 mei vanaf 21.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers