Andy Peelman arresteert voor de eerste keer in zijn leven een moordverdachte

maandag 21 oktober 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

De tweede aflevering van 'Andy op Patrouille' op dinsdag 22 oktober schetst het bewogen relaas van Andy Peelmans passage in Chesapeake, de tweede grootste stad van de Amerikaanse staat Virginia. Voor het eerst in zijn leven pakt hij er een moordverdachte op bij een bloedstollende actie.

'Ik volg op Instagram een pagina waar altijd berichten worden gepost over politiemensen in Amerika die neergeschoten worden. Als je dan bedenkt dat dat mijn collega's hier elke dag kan overkomen, is dat zeer triestig. Terwijl ze allemaal echt het hart op de goede plaats hebben. Dit zijn topgasten.'


Terwijl deputy Jimmy er vorige week helemaal alleen voor stond in een gebied in Mississippi dat 10 x zo groot is als Brussel, moet Andy nu zijn plaats zoeken in een heel groot team in Chesapeake in de Amerikaanse staat Victoria. Sergeant Duane MacNair leidt een eliteteam van de Sheriff, dat ingezet wordt voor noodoproepen, instaat voor een veilig verkeer, maar vooral voortvluchtige criminelen opspoort. En dat zijn er in Virginia heel wat. Zo krijgt het team van Duane een belangrijke tip over de schuilplaats van een moordverdachte en zijn kompaan. Als ze hen te pakken krijgen, is de kans groot dat ze levenslang achter de tralies vliegen. Alle wagens stellen zich verdekt op in de buurt van het huis. Het geheim van een goeie surveillance zit hem in wachten, nog eens wachten, nòg een beetje geduld tonen, tot le moment suprême: de levensgevaarlijke verdachte in het vizier krijgen en hem ter plekke overmeesteren.

Andy Peelman is zwaar onder de indruk van de arrestatie: 'Dit is het spannendste dat ik ooit heb gedaan. Die gast was met een geladen pistool en een bivakmuts aan het wandelen. Je kan dat gevoel niet beschrijven als je zo iemand tegenhoudt. Die man heeft niets te verliezen. Hij weet dat hij jaren de bak in zal gaan als we hem tegenhouden, dus hij zal er alles aan doen om weg te geraken. Ik ben hier niet goed van, wij hebben een moordenaar van de straat gehaald.'

Het is de eerste moordverdachte die Andy oppakt in z’n leven. Zijn collega’s van Duanes team in Virginia klisten er op 6 maanden tijd al 42.

Ook een tweede primeur viel Andy te beurt in Virginia: hij mag mee op patrouille op één van de Harley Davidsons: 'Hoe cool is dit?! Als dit onderdeel uitmaakt van je job, rondrijden met een Harley Davidson, wauw!'

Nog in 'Andy op Patrouille' gaat Andy mee op zoek naar een man die gezocht wordt voor slagen en verwondingen. Hij probeert een met een groot mes gewapende man te arresteren. En hij schiet te hulp bij een 911 noodoproep wanneer een andere gewapende overvaller wordt gesignaleerd. In Amerika heeft een agent een dienstwapen, een pepperspray én een taser, waarmee je naalden in het lichaam van je slachtoffer schiet die een elektrische schok van 50.000 volt toedienen. Na zo'n schok ben je tijdelijk verlamd. En als je wat ongeluk hebt, komen de tasernaalden, die met kleine weerhaken onder je huid worden geschoten, in je oksel terecht. Dat is exact wat de overvaller overkomt. En die kan er niet mee lachen.

'Andy op Patrouille' in Virginia, dinsdag 22 oktober om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers