Allerlaatste blind auditions in 'The Voice van Vlaanderen'

donderdag 29 december 2011

De voorlaatste aflevering van de 'Blind Auditions', vorige week vrijdag, kon tot nu 1.145.777 kijkers – met een piek van 1.329.619 kijkers – bekoren (live+5). Wat resulteert in een marktaandeel van 50,8 % (VVA 18-54). Vrijdag 30 december gaan coaches Natalia, Koen, Jasper en Alex voor de allerlaatste keer met hun rug naar het podium van 'The Voice van Vlaanderen' zitten voor de Blind Auditions. Het is voor hen hét moment van de waarheid. Welke talenten zullen hun teams vervolledigen?

De 20-jarige Charlotte (Brugge) en Karim (Antwerpen) zijn twee hartsvrienden die een zangcarrière wel zien zitten. 'Er is geen dag die voorbij gaat dat we niet over muziek of ‘The Voice’ praten de laatste maanden', vertelt Charlotte. 'Ik merk ook dat we heel veel steun hebben aan elkaar', vult Karim haar aan. 'Het is leuk om zo’n avontuur samen mee te maken'. Charlotte en Karim doen wel niet samen auditie, maar gaan allebei apart voor hun Blind Audition.


Yannie (38) uit Antwerpen groeide op met muziek en theater. Met de klassieker 'I Can't Stand the Rain' wil Yannie de coaches ervan overtuigen dat ze in de Battles hoort. Net als Yannie, doet Kenny (31) uit Turnhout mee aan 'The Voice' omdat het vooral om de stem gaat. De klassiek geschoolde Kenny kiest voor zijn Blind Audition dan ook een nummer uit zijn dagelijkse repertoire. 'Ik wil even het cliché doorbreken en totaal iets anders brengen', vertelt Kenny.

De zingende actrice Dorothy (27) waagt haar kans in de muziekwereld. Dorothy blijkt een echte duizendpoot op het vlak van acteren als zingen. Zo had ze de rol van 'de zingende kuisvrouw' in de één-reeks 'Oud België', maar was ze ook al aan het werk in tal van musicals. Nu doet ze net als alle anderen gewoon auditie voor vier omgedraaide stoelen in de hoop dat er ééntje omdraait.

Eley (29) uit Wilrijk is in het dagelijkse leven een timide man, maar op het podium leeft hij zich naar eigen zeggen volledig uit. Benieuwd of de coaches overtuigd zijn van zijn nummer ‘Stand By My Woman’ van Lenny Kravitz.

De 100-jarige buurvrouw van Silke (17) uit Deurne was het die haar overtuigde om deel te nemen aan 'The Voice van Vlaanderen'. Met het nummer 'Right to be Wrong' van Joss Stone wil Silke de raad van haar buurvrouw om alle kansen te grijpen in het leven omzetten in een ticket voor de Battles.

De 26-jarige meiden, Teresa uit Maasmechelen en Kimberley uit Mechelen staan met knikkende knieën op het podium van 'The Voice van Vlaanderen'. Slaagt één van hen erin om door te stoten naar de Battles? Of moeten ze al meteen de koffers pakken?

Ook de Gentse Els (31) hoopt op een plaats in het tweede stadium van 'The Voice van Vlaanderen', de Battles. 'Toen mensen me vroeger als ik klein was vroegen wat ik later wilde worden, was het antwoord altijd zangeres', vertelt ze. Nu probeert Els met 'I'm Not So Tough' van Ilse DeLange haar droom om zangeres te worden waar te maken.

De allerlaatste kandidate Nathalie (20) komt net als Els uit Gent. Naast haar studies van kunstwetenschappen vult Nathalie haar dagen met theater en muziek. 'Ik ga 'That Man' van Caro Emerald zingen', vertelt Nathalie voor haar auditie. Kan ze met dit jazzy nummer de fab four van 'The Voice van Vlaanderen' bekoren en een plaats in de Battles in de wacht slepen?

Na de auditie van Nathalie zitten de Blind Auditions erop. Maar begin december was er nog een ultieme kans om 'The Voice' te worden. Via een wedstrijd op Q-music werden de allerlaatste Wildcards weggeven. Uit enorm veel online audities op de website van Q-music werden 12 kandidaten uitgekozen om net zoals op televisie een blinde auditie te doen voor de vier coaches.

Het enige verschil met 'The Voice' op televisie was dat als de coaches, die in de radiostudio aanwezig waren, op hun knop drukten, ze meteen de kandidaat in hun team hadden. Snel zijn was dus meer dan ooit belangrijk...

De teams zijn gevormd en stomen zich klaar voor de onverbiddelijke Battles waarin het deelnemersaantal onverbiddelijk gehalveerd wordt. Maar dat is voor volgende week vrijdag 6 januari 2012.

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 30 december om 21.00 uur op vtm.

Herbekijk 'The Voice van Vlaanderen'

DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier
TVVV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers