Adil El Arbi experimenteert en gamet in 'De Schuur van Scheire'

dinsdag 10 februari 2015

Op woensdag 11 februari neemt Lieven Scheire voor het eerst zijn intrek in 'De Schuur van Scheire' op En. In de eerste aflevering staat al meteen heel wat te gebeuren.

Lieven Scheire en zijn nerdvrienden verwelkomen een vijfde slimmerik in hun midden: Slimste mens Adil El Arbi. Als gast in hun schuur wordt Adil ingeschakeld voor allerlei proeven en experimenten. Aan het einde van het programma waagt hij zijn kans in de grote Galaga-competitie van 'De Schuur van Scheire'. Een computerspel, maar wel eentje waarin de gebruikelijke joystick vervangen wordt door ... groenten. Is Adil ook de beste gamer ter wereld?


Gloeilampen geven niet alleen licht, ze geven ook vooral erg veel warmte. Lieven Scheire en Henk Rijckaert trekken zich terug in een schuur om hun hoogst persoonlijke 'gloeilampenfornuis' te maken: een emmer waar ze gloeilampen in monteren. Is het fornuis warm genoeg om er worsten in te bakken?

Hoe komt het dat een slagboom automatisch opengaat als je nadert met je auto? En vooral: kun je met die kennis ook ándere slagbomen openkrijgen? Daar willen Bart Van Peer en Kurt Beheydt het fijne van weten. Ze richten hun pijlen op de slagboom van de VRT-bezoekersparking. Doet ie het of doet ie het niet?

'Een zeer goede morgen en welkom bij Radio Embrayage! We nemen eventjes de frequentie van Studio Brussel over hier, zeer lokaal op de oprit van de E40 naar de Brusselse ring.' Lieven Scheire en de zijnen zoeken uit hoe radiofrequenties werken, maar ook - nog véél interessanter natuurlijk - hoe je ze kunt óvernemen. Lieven, Henk, Bart en Kurt mengen zich in een omgebouwde bestelwagen in de ochtendfile ... en breken in op de radio van argeloze luisteraars van Radio 1, Klara en Studio Brussel.

'De Schuur van Scheire', vanaf woensdag 11 februari om 21.10 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers