2 keer de dansvloer op in 'Sterren Op De Dansvloer'

dinsdag 6 mei 2008

Afgelopen vrijdag stond de 'Dance Off' bol van de emotie. Er was de blijdschap van Elke Vanelderen en de verbazing van Martine Jonckheere toen bleek dat ze gespaard bleven van de herkansingsronde. Voor Dominique Monami en Koen Crucke werd het wťl het moment van de waarheid en zij gooiden al hun wapens in de strijd om een vervolg te kunnen breien aan hun dansavontuur.

Z


oals altijd tijdens de 'Dance Off' hadden de professionele juryleden het laatste woord en zij oordeelden dat Dominique Monami & Pascal in de danswedstrijd moesten blijven.

Op woensdag 7 mei 2008 moeten de dansduo's voor het eerst 2 keer live dansen. Ze demonstreren elk een Latin- of ballroom-dans die ze nog niet eerder in de wedstrijd hebben gebracht ťn ze bundelen de krachten voor een aanstekelijke mambo op het ritme van 'Mambo Italiano' van El Tattoo del Tigre.

Van de Cubaanse mambo gaat het naar de Braziliaanse samba. Deze ritmische feestdans wordt gekenmerkt door verleidelijke heupbewegingen, wiebelende achterwerken en uitgestrekte armen ťn straalt veel vrolijkheid uit. Bjorn De Wilde & Carole, Martine Jonckheere & Arman, Dominique Monami & Pascal en Elke Vanelderen &Aerjen weten dus wat er hen te doen staat. Tijdens hun optreden worden ze naar goede gewoonte begeleid door de live-band:

  • Bjorn De Wilde & Carole dansen de samba op 'La camisa negra' van Juanes.
  • Martine Jonckheere & Arman dansen de samba op 'Tu no me quieres' van Gabriel Rios.
  • Dominique Monami & Pascal dansen de samba op 'Crazy in love' van Beyoncť.
  • Elke Vanelderen & Aerjen dansen de samba op 'Hips don't lie' van Shakira.

Antony Arandia & Leila gaan de uitdaging aan om de dansvloer om te toveren tot een Spaanse corrida tijdens hun paso doble. Trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten, fijne handbewegingen en een dramatische gelaatsuitdrukking maken deze dans compleet. Het paar brengt de paso doble op 'Malaguena' van Connie Francis.

Tiany Kiriloff & Guy moeten het betere heup- en billenwerk en veel synchrone en parallelle bewegingen demonstreren tijdens hun chachacha. Deze dans die ontstaan is in BraziliŽ en in de jaren '50 opdook in de Amerikaanse danszalen wordt ook gekenmerkt door ingehouden passie. Tiany & Guy dansen de chachacha op 'New soul' van Yael Naim.

'Sterren op de Dansvloer' voert je op woensdag 7 mei 2008 al dansend naar Cuba, BraziliŽ en Spanje en dat om 20.40 uur op vtm.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 3 (2008)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers