Kristel Verbeke haalt met Gene Thomas haar verleden boven in 'Code van Coppens'

zaterdag 17 oktober 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2020

Nu zondag 18 oktober is het en français in 'Code van Coppens', om 19.55 uur bij VTM. Staf en Mathias Coppens sturen Kristel Verbeke & Gene Thomas en Sean Dhondt & Allison namelijk het streng beveiligde Louvre in.

Hun opdracht: de Mona Lisa van Leonardo Vinci stelen en zo snel mogelijk zien te ontsnappen uit het museum. Daarvoor moeten Kristel & Gene en Sean & Allison hun beste Frans bovenhalen, want de hele themakamer bestaat uit Franstalige verwijzingen en tips. 'Nous sommes gejost', klinkt het al snel. Ontpoppen de duo’s zich tot meedogenloze bandieten en slagen ze in de kunstroof van de eeuw?


Beginnen doen de duo’s in een echt 'werkende' lift. Daarmee gaan ze naar de negende verdieping waar de Mona Lisa hangt. 'We zouden natuurlijk niet de Coppensen zijn als de lift plots niet zou stilvallen', aldus Staf en Mathias. De bouton d’urgence lijkt de duo’s doe-opdrachten voor te schotelen, waardoor Kristel al snel haar innerlijke K3 bovenhaalt. Samen met Gene danst ze een hele routine, zonder dat dit hen ook maar één stap verder brengt. 'We staan hier gelijk onnozelaars die pasjes te doen', lacht Gene.

In de themakamer vinden Kristel & Gene en Sean & Allison ook een kist vol isomobolletjes. De kist lijkt klein, maar niets is minder waar wanneer Sean er letterlijk head first induikt. In ware mission impossible-stijl proberen de duo’s uiteindelijk tussen laserstralen door tot bij de Mona Lisa te geraken. Wie steelt het snelst een van de beroemdste kunstwerken ter wereld en kraakt zo de 'Code van Coppens'?

De aflevering van 'Code van Coppens' is ook te (her)bekijken op VTM GO.

'Code van Coppens', zondag 18 oktober om 19.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De succesvolle spoedarts Vanessa Turner woont al enkele jaren in Los Angeles. Dit jaar wil ze de kerstdagen voor het eerst sinds lang nog eens bij haar familie doorbrengen en ze keert terug naar haar geboortestadje. Daar krijgt ze te horen dat haar vader Bruce, een huisarts, besloten heeft om zijn praktijk stop te zetten. Stilletjes hoopt hij dat Vanessa de praktijk zal verderzetten. Bovendien krijgt Vanessa opnieuw gevoelens voor haar grote jeugdliefde Mitch. Dit alles plaatst haar voor een groot dilemma: terugkeren naar Los Angeles en daar een mooie promotie binnenhalen, of in haar geboortedorp blijven en een nieuw leven opbouwen.

'The Christmas Cure', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers