TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:05 Petrus in het land
Petrus zoekt het buiten de landsgrenzen: het eerste deel van een tweeluik dat is opgenomen op het Schotse eiland Iona. Petrus verkent het bijzondere eiland en de religieuze gemeenschap samen met singer-songwriters Lakshmi en Stef Bos.
«
»
08:30 De verwondering
Jolanda Doornbos groeide op met twee verstandelijk beperkte ouders. Thuis was het vies en onveilig. Haar grootvader woonde vlakbij, bij hem kon Jolanda wel geborgenheid en liefde vinden. Haar geloof in God was haar tot steun.
«
»
09:00 Ik mis je
Wat eerst een griepje leek, bleek covid. Amina Orie smeekte God om genezing, maar haar zoon Erik overlijdt. Ze denkt terug aan haar lieve en zorgzame zoon, die altijd voor haar klaarstaat.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
In 1987 startte theoloog, predikant en scriba van de Protestantse Kerk Nederland René de Reuver als predikant in het dorp Sebaldeburen. We blikken terug op die persoonlijke en bepalende periode.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Op Nationale Ziekendag een gesprek met Marc Damen, directeur van de Nationale Vereniging de Zonnebloem, die haar 75-jarig jubileum viert.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Leven in het licht van Gods Koninkrijk; hoe doe je dat? Het betekent dat je anders naar dingen gaat kijken, waardoor je mag leven vanuit de goedheid van God. Ds. De Reuver vertelt hierover.
«
»
11:30 EO Metterdaad
Joyce gaat twee keer per week naar de gevangenis van Paramaribo om gedetineerde vrouwen te steunen. Door de bijzondere vriendschap met ex-gevangene Shirley wil Joyce nog meer doen voor deze vrouwen.
«
»
11:40 De Verandering
Jaren geleden deed Miss Nederland 1997 en presentatrice Sonja Silva, teneergeslagen door de ziekte ME, haar verhaal. Achteraf blijkt er iets heel anders aan de hand te zijn.
«
»
12:00 De Kist
De ouders van Leo Blokhuis vonden zijn liefde voor de popmuziek lastig, wat lange tijd zorgde voor een afstand tussen hen. Reden voor hem om te zorgen dat hij het contact met zijn kinderen goed houdt.
«
»
12:23 Wilde Ganzen
Dorpsbewoners in Gambia slaan de handen ineen om samen te zorgen voor veilig drinkwater in vijf dorpen. Ze zijn ontzettend gemotiveerd, maar hebben nog wel een startkapitaal nodig.
«
»
12:30 Vaarwel Vaderland
De gastarbeiders uit Zuid-Europa, Turkije en Marokko hielpen Nederland opbouwen na de Tweede Wereldoorlog. In diezelfde tijd kwamen er ook mensen uit de koloniën Indonesië en Suriname.
«
»
13:20 Fryslân Dok
Pikeur Aone de Wrede over zijn leven en de fraude die in de paardensport aan de orde van de dag zou zijn.
«
»
13:55 Het Nieuwe Land
In de Noordoostpolder bezoekt Huub de 103-jarige Cees Omtzigt, die ooit met een schop en een paar laarzen naar het nieuwe land trok om als polderpionier aan de ontginning mee te werken.
«
»
14:45 Zin in morgen
Kim-Lian ontdekt in Ommen samen met Riks de magie van het maken van een eigen vlieger, Michel ontdekt op een heel bijzondere manier boomkunstwerken en in Ede laat Mohamad ons zien hoe je Arabisch kalligrafeert.
«
»
15:20 Trump en de Joden
In aanloop naar de midterm-verkiezingen op 8 november schetst Gideon Levy een beeld van de Joodse gemeenschap in Amerika. Welke invloed hebben Trumps extreme uitlatingen en politieke besluiten op radicalisering binnen de Joodse gemeenschap?
«
»
16:20 Brieven aan de achterblijvers
Narsingh Balwantsingh, zelf nazaat van Indiërs die naar Suriname trokken, gaat op zoek naar wat er overbleef uit de tijd van de contractarbeiders. Hoe hielden mensen contact met hun familie?
«
»
16:51 Socutera
Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één doel: alle spierziekten de wereld uit. Het financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kloostergasten
Auteur Marion Bloem is drie dagen te gast in het Sint Liobaklooster in Egmond-Binnen. Als kind kwam Marion Bloem geregeld in een klooster. Ze was gefascineerd door de mooie gewaden en het zingenen. Marion wilde later wel het klooster in.
«
»
17:40 VPRO Boeken
Mariken Heitman is te gast en praat over haar roman De mierenkaravaan over het leven in een groentetuin. Joris van Casteren vertelt over zijn roman De mensheid zal nog van me horen.
«
»
18:15 Podium Klassiek Masterclass
Contrabassist en docent Dominic Seldis geeft een masterclass aan drie jonge talenten. Hij gaat aan de slag met contrabassistes Lucía García Alberola, Eva Serrano Alarcon en Judith Capelle. Pianist Natasja Douma begeleidt hen.
«
»
19:20 Groenteman op zondag
Gerard van Maasakkers nodigt zijn favoriete makers uit die het komende seizoen op de planken staan, waaronder Frank Cools. Maria Zandvliet speelt een voorstelling en ook Roos Rebergen is te gast.
«
»
20:15 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
In het Dordrecht leert Huub Stapel meer over de achtergronden van de gebroeders de Witt en hun reis. Wie zijn deze twee Hollandse jongeheren? Huub reist de broers achterna en de eerste stop is Parijs.
«
»
21:05 Metropolis
De woningnood blijkt niet alleen in Nederland hoog te zijn. Mike woont in een vrachtwagen in Wales, maar zou het nooit meer anders willen. In tegenstelling tot de Nigeriaanse Theo, die op zijn werk blijft slapen omdat woningen onbetaalbaar zijn.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 VPRO Tegenlicht
Wat is er aan de hand met ons onderwijs? De behoefte aan bijles en huiswerkbegeleiding is groter dan ooit. Schept dit een nieuwe kloof en grotere kansenongelijkheid in de samenleving?
«
»
23:05 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
23:50 De Kist
Bij het zien van de kist moet Natasja Froger meteen aan haar vader denken. Toen hij overleed, was zij net te laat bij hem. De dood van haar beste maatje Fred beïnvloedde Natasja's kijk op het leven en de waarde van gezondheid.
«
»
00:20 AVROTROS Klassiek presenteert
De 29-jarige violiste Emma Roijackers en de 26-jarige pianist Florian Verweij werden als tieners al door hun docenten aan elkaar gekoppeld. Nu maken ze hun allereerste cd, met de titel Tales.
«
»
00:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:25 Buitenhof
Te gast: Rob Jetten, Khadija Arib, Hans de Geus en Dirk Draulans.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

TVV Familie 2024 Jef De Smedt (Jan)

Vanessa wil haar relatie met Mathias opgeven. Samira raadt haar aan om het nog een kans te geven. Benny haalt iemand in huis om het huishouden terug op orde te brengen, maar dat is niet naar de zin van Samira. Nu zijn scheiding bijna rond is, wil Joris zo snel mogelijk met Mieke trouwen.

'Familie', om 20.05 uur op VTM.

Dossiers