TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
ťťnCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
00:51 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
08:06 Petrus in het land
We zijn in Ruinen. Dominee Mark Boersma vertelt hoe belangrijk omdenken kan zijn. Gemeenteleden laten zien hoe zij zijn gaan omdenken en wat het hen heeft opgeleverd. Ook volgen we Engelien Kraal, die kunst maakt van wol.
«
»
08:32 De Verwondering
Theatermaker Marjon Moed ging vorig jaar te voet naar Santiago de Compostella. Tijdens de tocht leerde ze veel over zichzelf en het leven, waarbij ze alles op haar reis steeds als metafoor zag.
«
»
09:03 Ik mis je
Als Theo van Woerden gebeld wordt met het verschrikkelijke nieuws dat zijn zoon is overleden bij een verkeersongeluk, schreeuwt hij het uit naar God. Marleen spreekt Theo op de plek van het ongeluk, waar nu een monumentje voor zijn zoon Willem staat.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank en bewonder; woorden die iedereen wel eens gebruikt. Maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven? Zijn het woorden die troost kunnen bieden in moeilijke tijden en vreugde wanneer het goed gaat?
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Harry Notermans, de pastoor van Waubach-Landgraaf, draagt het stokje van de tv-mis over aan Carlos Martinez, de pastoor van de Heilig Hart-kerk in Roermond. Hij doet dat zingend met een lied over Jozef op de feestdag van de Heilige Jozef.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezus Kerk in Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez.
«
»
11:05 Nederland Zingt op Zondag
We hechten aan onze zelfstandigheid, we willen eigen keuzes maken, maar die vrijheid heeft ook een keerzijde. Als je helemaal zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven, dan moet je het ook helemaal zelf opknappen als het misgaat.
«
»
11:31 EO Metterdaad
Larissa leeft met haar man Micha een sober leven in MoldaviŽ, want door de oorlog in OekraÔne zijn de prijzen voor gas, elektra en voedsel hard gestegen. Daarbij is Micha blind en deels verlamd, dus Larissa zorgt voor hem.
«
»
11:41 De Verandering
Anne-Lynn Wilbrink is 21 jaar als ze zwaar aan de drugs helemaal de weg kwijtraakt, nadat ze een ongewenste zwangerschap heeft afgebroken. Zoekend naar verdoving voor de pijn die ze voelt na haar keuze, verliest ze zichzelf in drugs.
«
»
11:57 Adieu God?
Drie en een half jaar geleden verliet Israel van Dorsten de boerderij van zijn vader in Ruinerwold. Zijn jeugd werd gedomineerd door zijn vader, die ervan overtuigd was dat hij de Messias was.
«
»
12:22 Wilde Ganzen
Om een einde te maken aan misbruik en armoede willen vrouwen op Rusinga Island in Kenia geld verdienen met groentetuinen. Daar is wel een goede watervoorziening voor nodig.
«
»
12:32 Oases in de OriŽnt
Kefah Allush reist naar de rand van de Sahara. Op de grens van Marokko met Algerije ligt het stadje M'hamid el Ghizlane. Ooit een groene oase.
«
»
13:19 Frysl‚n Dok
Jan de Haan is wereldberoemd als componist, dirigent en uitgever van hafabramuziek. Zijn werk wordt door duizenden verenigingen gespeeld. Een muzikale reis naar de oorsprong van zijn succes.
«
»
13:56 Verborgen verleden
Sportpresentator Dione de Graaff groeide op in een klein gezin met haar vader en moeder. Tot haar blijde verrassing ontdekt ze een veelzijdige familiegeschiedenis met een schrijver op een reis die haar voert van Drenthe naar Terschelling en BelgiŽ.
«
»
14:48 Zin in morgen
In Sittart zijn we bij de bakkerij van Martin. De traditie Krombroodrapen bestaat dit jaar honderd jaar. De bakkerij van Martin is al jaren betrokken bij deze traditie. Sylvia is sinds kort vrijwilliger bij de VoorleesExpress.
«
»
15:20 De Boeddhistische Blik
Nadat filmmaakster Sarah Marijnissen haar relatie na 29 jaar verbreekt, probeert ze inzicht te krijgen in hoe de moederband haar heeft gevormd.
«
»
16:26 Iedereen Verlicht
Hoe is het om Hindoestaans en queer te zijn? Waarom roept het zoveel emotie en schaamte op? Voor de LHBTIQA+'er is het extra moeilijk als je de Nederlandse en de Surinaams-Hindoestaanse cultuur moet combineren.
«
»
16:51 Socutera
Stichting Vluchteling verleent directe hulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio, komt in Nederland op voor hun belangen en geeft voorlichting over hen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Kruispunt
Suna Duijf is de drijvende kracht achter Het Danspaleis, een stichting die dansmiddagen verzorgt in buurt- en verzorgingshuizen. Het doel: ouderen vitaal houden en verbinden.
«
»
17:42 Mediastorm
Omvallende banken in de Verenigde Staten, rol van de media bij het succes van de BoerBurgerBeweging, beeldcollege over de verworvenheden van het medium tv en het mediamoment van de week.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Cellist Kian Soltani speelt met Amsterdam Sinfonietta An die Musik en Du bist die Ruh van Schubert. Mike Boddť is gefascineerd door de componist Nikolaj Kapustin. De Koreaanse pianist Yeol Eum Son speelt het laatste deel uit zijn tweede sonate.
«
»
19:24 Nieuwe blik terug
Iedereen kent Florence Nightingale, maar wie kent die andere grote verpleegkundige en pionier? Mary Seacole (1805-1881) vervult een soortgelijke rol in dezelfde tijd en in hetzelfde conflict, de Krimoorlog. Toch is haar naam maar bij weinigen bekend.
«
»
20:05 Nu te zien!
Er zijn al honderdduizenden tickets verkocht voor de Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. Museumdirecteur Bart Rutten neemt de kijker mee op zijn bezoek aan de expositie van een van zijn favoriete kunstenaars, Johannes Vermeer.
«
»
20:21 Langs de nieuwe zijderoute
De landen in Centraal-AziŽ proberen een eigen identiteit te ontwikkelen na bijna honderd jaar bezetting door Rusland. Is die erfenis nog uit te wissen? Jonge KirgiziŽrs kiezen weer bewust voor het nomadenbestaan.
«
»
21:06 Metropolis
Iedereen gaat een keer dood, maar hoe je je daar op voorbereidt is overal anders. In Burkina Faso is de stokoude Mamou al jaren klaar om dood te gaan. Drie wereldreligies zien Bethlehem als de ultieme plek om te sterven.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 Pointer
We zijn in Groningen stad, waar sommige huurders al jaren te veel betalen, omdat het energielabel op hun woning niet klopt. Wie is verantwoordelijk voor de foute energielabels op honderden woningen? Is er opzet in het spel?
«
»
22:43 De SociŽteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:30 Adieu God?
Acteur Waldemar Torenstra groeide op in een hippiegezin, maar zijn jeugd kreeg een verrassende wending toen zijn vader besloot priester te worden in De Christengemeenschap. Opeens was Waldemar de zoon van een priester.
«
»
00:03 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:41 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:36 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Tijdreizen wordt gebruikt door huurmoordenaars, zogenaamde Loopers, om mensen uit de toekomst in het heden te vermoorden. Joe is zo'n Looper. Hij verdient veel geld en leeft een goed leven. Maar op een dag wordt de oudere Joe opgepakt en teruggestuurd naar het verleden. En het is de jonge Joe die nietsvermoedend klaarstaat om hem neer te knallen.

'Looper', film uit 2012 met oa. Emily Blunt en Bruce Willis, om 22.55 uur op Eťn.

Dossiers