TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:19 Nieuwsuur
Saudi-Arabië zou in 2030 het WK voetbal willen organiseren. Critici vergelijken dat plan met Poetins Olympische Spelen, oftewel sportswashing. Regeren in oorlogstijd. Door de oorlog is er in Oekraïne voor 'gewone' politiek bedrijven nauwelijks tijd.
«
»
08:08 Vroege Vogels presenteert: Strand
Het strand is een geliefde én een dynamische plek. Ruben Smit neemt je in deze natuurdocumentaire mee in de wereld van de strandbroeders, de jacht van de zeestrandloopkevers en de boksende heremietkreeften.
«
»
08:57 Volle Zalen
Stef Bos ontvangt Cornald Maas in zijn huis in Kaapstad, Zuid-Afrika, waar de zanger zich voorbereidt op zijn nieuwe concertreeks Bitterlief. In hoeverre vormt de Zuid-Afrikaanse cultuur een inspiratiebron voor hem?
«
»
09:44 Nieuwe blik terug
Kunstschilder Josef Nassy is getuige van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Terwijl hij gevangen zit in een interneringskamp, legt hij het zware, uitzichtloze leven van de mensen om hem heen vast. Nassy weet het lijden te vangen.
«
»
10:30 Podium Klassiek
Muziekprogramma dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek. Met veel ruimte voor jong talent en live optredens.
«
»
11:38 Iedereen Verlicht
Narsingh Balwantsingh ontmoet mensen die de maan voelen en op een spirituele manier naar haar kijken. Hij is bij een volle maan drumcirkel en bekijkt met een sterrenkundige de maan bij sterrenwacht Sonnenborch.
«
»
12:11 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:12 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen.
«
»
13:54 Eus' boekenclub
Met schrijver P.F. Thomése, een heuse leesclub bestaande uit journalist Clairy Polak en cabaretier Alex Ploeg, poëzie van Babs Gons, een gesprek over literatuur met burgemeester Theo Weterings en een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie.
«
»
14:20 MAX Maakt Mogelijk
MAX Maakt Mogelijk start een Winteractie in Nederland: voor ouderen die het financieel niet meer redden. Gelukkig zijn er veel mensen die mooie hulpacties op touw zetten.
«
»
14:37 Langs de nieuwe zijderoute
Hoe is het om jong te zijn in een land dat zelf nog maar net op eigen benen staat? In Oezbekistan bezoekt Jelle Brandt Corstius een cursus waar jonge bruiden leren hoe ze zich moeten gedragen. Na het huwelijk is de schoonmoeder de baas van de bruid.
«
»
15:31 Fryslân Dok
Jan de Haan is wereldberoemd als componist, dirigent en uitgever van hafabramuziek. Zijn werk wordt door duizenden verenigingen gespeeld. Een muzikale reis naar de oorsprong van zijn succes.
«
»
16:04 Kruispunt
Franke Remerie bedacht Land van Ons. Zijn passie en visie voor een biodiverser landschap brengt veel mensen op de been. 23.000 mensen leggen geld in of melden zich als vrijwiliger.
«
»
16:30 Kloostergasten
Tv-boswachter Tim Hogenbosch verruilt zijn hectische bestaan voor de stilte van het kloosterleven. Hoe bevalt drie dagen rust en gebed in de Sint Adelbertabdij in Egmond de vader van jonge kinderen?
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:08 Petrus in het land
We zijn in Ruinen. Dominee Mark Boersma vertelt hoe belangrijk omdenken kan zijn. Gemeenteleden laten zien hoe zij zijn gaan omdenken en wat het hen heeft opgeleverd. Ook volgen we Engelien Kraal, die kunst maakt van wol.
«
»
17:29 De Verandering
Anne-Lynn Wilbrink is 21 jaar als ze zwaar aan de drugs helemaal de weg kwijtraakt, nadat ze een ongewenste zwangerschap heeft afgebroken. Zoekend naar verdoving voor de pijn die ze voelt na haar keuze, verliest ze zichzelf in drugs.
«
»
17:47 Nederland Zingt
Gods geest helpt ons om in vrijheid te leven. We mogen ons thuis voelen bij God en weten dat we Zijn kinderen zijn. Deze gedachte geeft ons houvast om voluit te leven door Zijn geest.
«
»
18:13 EO Metterdaad
Larissa leeft met haar man Micha een sober leven in Moldavië, want door de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen voor gas, elektra en voedsel hard gestegen. Daarbij is Micha blind en deels verlamd, dus Larissa zorgt voor hem.
«
»
18:24 Ik mis je
Vanaf zijn dertiende groeit Jochem van den Berg op zonder vader en zorgt hij voor zijn moeder. Zij heeft COPD en kan haar liefde moeilijk tonen. Dat verandert in de jaren voor haar dood.
«
»
18:44 Zin in morgen
In Sittart zijn we bij de bakkerij van Martin. De traditie Krombroodrapen bestaat dit jaar honderd jaar. De bakkerij van Martin is al jaren betrokken bij deze traditie. Sylvia is sinds kort vrijwilliger bij de VoorleesExpress.
«
»
19:15 Kassa
Probleemmotor Peugeot, Citroën, DS en Opel. Door een distributieriem die veel te snel slijt, kunnen auto's remproblemen krijgen. En verder: kredietverstrekkers compenseren niet naar behoren. Belbus: MediaMarkt en de terugkeer van de kapotte tv.
«
»
20:06 Blauw Bloed
Op 27 april viert de koning er zijn verjaardag én tienjarig koningschap: Rotterdam. Het is niet de hoofdstad, niet de regeringsstad, maar wel een stad waar de Oranjes in het verleden vaak zijn geweest.
«
»
20:37 Verborgen verleden
Sportpresentator Dione de Graaff groeide op in een klein gezin met haar vader en moeder. Tot haar blijde verrassing ontdekt ze een veelzijdige familiegeschiedenis met een schrijver op een reis die haar voert van Drenthe naar Terschelling en België.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
De visserij verkeert in zwaar vaarwater. Vissers raken verstrikt in een net van regelgeving. Visafslagen sluiten en kotters worden afgevoerd naar de schroothoop, maar er gloort hoop. Raquel Schilder zoekt het uit.
«
»
22:30 Endeavour Morse
In een winterse nacht wordt een man dood gevonden nadat hij de laatste bus had genomen. Hij is bruut vermoord, maar het is lastig om getuigen te vinden. Uiteindelijk leidt de zaak ze naar een gruwelijk drama in een hotel, jaren eerder.
«
»
23:59 De Nachtzoen
Niet iedere nachtbraker op straat heeft kwaad in de zin, dat weet zelfs deze voormalig politieagent Dwight van van de Vijver. Hij liet zich tijdens zijn patrouilles graag verrassen door de mooie kant van de kleine uurtjes.
«
»
00:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:51 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Tijdreizen wordt gebruikt door huurmoordenaars, zogenaamde Loopers, om mensen uit de toekomst in het heden te vermoorden. Joe is zo'n Looper. Hij verdient veel geld en leeft een goed leven. Maar op een dag wordt de oudere Joe opgepakt en teruggestuurd naar het verleden. En het is de jonge Joe die nietsvermoedend klaarstaat om hem neer te knallen.

'Looper', film uit 2012 met oa. Emily Blunt en Bruce Willis, om 22.55 uur op Eén.

Dossiers