TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
08:07 Petrus in het land
We zijn in de Brug-Es kerk in Dwingeloo. Dominee Mark de Jager vertelt hoe hij bruggen bouwt, onder andere door een biertje te drinken met jongeren in een café waar hij ons mee naartoe neemt. Gemeenteleden vertellen hoe ook zij bruggen bouwen.
«
»
08:33 De Verwondering
Heb je een prangende levensvraag? Volgens pandit (hindoepriester) Ashis Mathura weet je diep van binnen het antwoord al. Hij ziet het als zijn taak om mensen hieraan te blijven herinneren.
«
»
09:03 Ik mis je
Het liefst komt Charles Versluis elke dag bij het graf van zijn vrouw. Het plan was om samen oud te worden, maar nu viert hij haar verjaardag met een rijkversierd graf, vol met bloemen.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Giovanca Ostiana ontmoet Jamie Trenité. Jamie heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt. Zijn ouders zijn gescheiden, zijn moeder kreeg een herseninfarct en werd daardoor invalide. Jamie is ook onlangs vader geworden.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De kerk in Amsterdam moet weer smoel krijgen. Dat is de droom van Eric Fennis, de nieuwe deken van Amsterdam. Als verbinder in de samenleving, als dienst aan de mensen in nood, als gastvrij huis van stilte, gebed en schoonheid.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Basiliek van de H. Nicolaas te Amsterdam. Celebrant: pastoor Eric Fennis.
«
»
11:07 Nederland Zingt op Zondag
We hechten aan onze zelfstandigheid, we willen eigen keuzes maken. Maar als je helemaal zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven, dan moet je het ook zelf opknappen als het misgaat. In het geloof speelt vrijheid ook een belangrijke rol.
«
»
11:33 EO Metterdaad
We staan stil bij de aardbevingen in Syrië. Sommige gebieden in Syrië zijn nog steeds slecht bereikbaar. Syrische christenen in Nederland maken zich grote zorgen. Presentator Arjan Lock zoekt hen op in de Syrisch-orthodoxe kerk.
«
»
11:43 De Verandering
Om zijn ellendige jeugd vol mishandeling en seksueel misbruik te ontvluchten komt Ico Abis op vijftienjarige leeftijd op straat te staan. Om aan geld te komen belandt hij in de jongensprostitutie. Langzaam verdwijnt voor Ico de zin van het leven.
«
»
11:59 De Kist
Iedereen kent hem, maar wie kent hem écht? Nederlands grootste komiek André van Duin is geboren als Adrianus Marinus Kyvon. Maar 'Adri' is volgens André van Duin niet zo'n interessante man.
«
»
12:24 Wilde Ganzen
De familie Pannaiah begon zelf in het zuiden van India les te geven aan straatkinderen, maar sluiting van hun school dreigt als niet snel nieuwe aanpassingen worden gedaan.
«
»
12:34 Vervolgd
De Rohingya's in Myanmar worden al eeuwen vervolgd en hebben geen eigen land of grond. Oorspronkelijk bewoonden ze een brede kuststrook, maar de Myanmarese overheid erkent hen niet als staatsburgers en vervolgt hen.
«
»
13:12 Fryslân Dok
Een zoektocht naar Friese poëzie. Filmmaker Ester Eva Damen verbindt herinneringen aan Friesland met het werk van de eigentijdse dichters en performers Tsead Bruinja, Nynke Laverman en Elmar Kuiper.
«
»
13:49 Verborgen verleden
De tweelingbroers en advocaten Hans en Wim Anker gaan op zoek naar het verhaal rondom de zelfdoding van hun opa en stuiten op onbekende details. Wat volgt is een reis in het verleden van zeevaarders, slavenkassen en een koninklijke tragedie.
«
»
14:44 De Boeddhistische Blik
In Myanmar runt het echtpaar Thein Shwe en Htwe Tin een ongereguleerd olieveld. Ze produceren om de paar dagen een vat. Ze hopen dat hun zoon de armoede kan ontstijgen. Herinneringen dringen zich op. Een portret van een familie in beweging.
«
»
16:24 Inside Offside
Een Koerdische familie op de vlucht is terechtgekomen in Kroatië. Zoon Znyar wil maar een ding: voetballen. Maar zijn vader wil dat hij zich eerst concentreert op het halen van de Kroatische taaltoets.
«
»
16:50 Socutera
Er zijn ruim 650 erkende goede doelen in Nederland. Zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen, getoetst door toezichthouder CBF. Aan een erkend goed doel kan je gerust geven. Kijk op: geefgerust.nl.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:12 Kruispunt
Heilsoldate Henny Tinga werkt al zestig jaar op de Wallen in Amsterdam. Betrokkenheid op de ander is haar drijfveer. Haar geloof speelt daarbij een grote rol. Het is haar anker, zegt ze. 'Maar ik zal nooit iemand iets opdringen.'
«
»
17:43 Mediastorm
Mediaprogramma dat de kijker bijpraat en het nieuws duidt. Hoe komt de publieke opinie tot stand en hoe wordt die gevoed door de verschillende media, het politieke circuit en het lobbycircuit? Hoe worden we onbewust gestuurd in onze mening?
«
»
18:15 Podium Klassiek
Elk jaar organiseert het Grachtenfestival in Amsterdam een concours voor studenten van de Nederlandse conservatoria. Een top zes strijdt uiteindelijk om de eer en de winnaar komt naar Podium Klassiek.
«
»
19:20 Snow Dogs
Gordon Buchanan probeert in de uitgestrekte wildernis van Yukon het eeuwenoude mennen van sledehonden onder de knie te krijgen. Sinds kinds af aan droomt hij ervan om met een span sledehonden de Yukon in te trekken, in het spoor van de goudzoekers.
«
»
20:15 2Doc
Drie gezinnen moeten leren omgaan met de realiteit van een kind, broertje of zusje met kanker. Het leven van de gezinsleden rondom Fien, Matthijs en Bente wordt opgeschud door deze ziekte.
«
»
21:11 Metropolis
Waar zijn de uit Oekraïne gevluchte mensen zoal terechtgekomen? Meer dan anderhalf miljoen in buurland Polen. Zoja is een van hen, haar hart is gebroken, maar gelukkig kan ze zich nuttig maken in een kliniek voor Oekraïners.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 Pointer
De veiligheid van de Groningers in het aardbevingsgebied is jarenlang genegeerd. Nog steeds wachten duizenden bewoners op versterking van hun huizen. Maar worden bewoners nu wél met spoed geholpen?
«
»
22:41 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:29 De Kist
Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de dood: zonder tegenstribbelen gaat hij mee, maar eerst moet zijn werk af. Bart heeft in zijn leven allesbehalve een goede start.
«
»
00:02 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:40 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

De knappe, avontuurlijke en briljante Robin heeft nog zijn hele leven voor zich, tot hij verlamd raakt door polio. Tegen alle adviezen in, brengt zijn knappe vrouw Diana hem naar huis om hem liefdevol te verzorgen.

'Breathe', film uit 2017 met oa. Claire Foy en Andrew Garfield, om 22.55 uur op Eén.

Dossiers