TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:16 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:03 Petrus in het land
We zijn in de Regenboogkerk in Harderwijk. Dominee David Kroeze heeft het in zijn meditatie over ruimte voor talent. De gemeenteleden vertellen hoe zij hun talenten voor de kerk inzetten.
«
»
08:31 De verwondering
Kunstenares Ans Markus werd beroemd met haar schilderijen van vrouwen in windsels. De windsels staan symbool voor veiligheid en geborgenheid, maar ook voor het verbergen van wie je echt bent.
«
»
09:02 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank en bewonder; woorden die iedereen weleens gebruikt. Maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven? Zijn het woorden die troost kunnen bieden in moeilijke tijden?
«
»
09:45 Geloofsgesprek
In de kerken rond de Lambertusbasiliek in Hengelo ontdekt Jurgen Jansen dat hij tijd moet maken voor de innerlijkheid om verbonden te kunnen zijn met de mensen in de parochies.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Celebrant: pastoor Jurgen Jansen.
«
»
11:06 Nederland zingt op zondag
De psalmschrijver in de Bijbel zegt dat hij juist door God te gehoorzamen in vrijheid komt, want vrijheid is dat je de beperkingen vindt die bij je eigen 'ik' aansluiten.
«
»
11:33 EO Metterdaad
We staan stil bij de aardbevingen in SyriŽ. Sommige gebieden in SyriŽ zijn nog steeds slecht bereikbaar. Syrische christenen in Nederland maken zich grote zorgen.
«
»
11:44 De verandering
Verlies is voor Patrick van der Laan een welbekend thema in zijn leven. Zijn stiefvader, die als zijn echte vader voelt, loopt van de een op de andere dag weg als Patrick twaalf jaar oud is.
«
»
12:00 De kist
Yesim Candans liep elke dag met haar beste vriendinnetje Olivia naar school. Toen Yesim er eens niet bij was, werd Olivia aangereden. Yesim worstelt jarenlang met een schuldgevoel.
«
»
12:25 Wilde Ganzen
Studenten op West-Java in IndonesiŽ scoren laag als het gaat om lezen, wiskunde en wetenschap. Leraren kunnen de technologische veranderingen niet bijbenen.
«
»
12:36 Vervolgd
MaleisiŽ is een toeristenparadijs en oogt bijna westers met backpackers en een moderne economie. In de grondwet is geloofsvrijheid gewaarborgd, maar het islamisme wint aan invloed.
«
»
13:14 Frysl‚n DOK
Joke Folmer van Schiermonnikoog beschrijft haar oorlogsherinneringen: hoe ze als jong meisje voedselbonnen rondbracht en later tientallen Joden, Engelandvaarders en piloten naar BelgiŽ hielp.
«
»
13:53 In de voetsporen van de Jaren 60
Met ex-marinier Tom Boin staat Philip op de Dam, waar de harde protesten tegen de Damslapers waren. Hij hoort over het leven achter de Berlijnse Muur van de Joodse Jalda Rebling.
«
»
14:47 Zin in morgen
Sosha gaat samen met Romy een huisaltaar maken ter herinnering aan haar eigen moeder. In Ede laat Mohamad ons zien hoe je Arabisch kalligrafeert.
«
»
15:21 Midwives
In het verscheurde Myanmar werken twee verloskundigen samen om kinderen van Rohingya-moslims gezond ter wereld te brengen.
«
»
16:22 Inside Offside
In 2004 haalt Clarence Seedorf zijn vriend Harvey Esajas over om bij AC Milan te komen spelen. De voetbalcarriŤre van Esajas, dan 120 kilo, is eigenlijk voorbij, maar hij krijgt toch een contract.
«
»
16:50 Socutera
De Hondenbescherming zet zich in voor het verantwoord hondenbezit op een manier die leuk is voor iedereen.
«
»
17:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
17:10 Kruispunt
Yljo van Donselaar uit Ter Apel zette zich vorige zomer op een bijzondere manier in voor de vele vluchtelingen en asielzoekers in Ter Apel die onder de blote hemel moesten slapen.
«
»
17:42 Wildernis onder water
Het is nog maar honderd jaar geleden dat het IJsselmeer de Zuiderzee was. Vissersboten kwamen af en aan, dorpen langs de randen van de zee leefden van de vangst en de handel.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Zangeres Elly Ameling wordt 90 jaar en ter ere daarvan ontvangt sopraan Lenneke Ruiten de Elly Ameling Ring uit handen van Robert Holl (75).
«
»
19:21 Zo doo wiejleu dat: een eeuw Twente op film
Wat maakt Twente tot Twente? Welke veranderingen hebben de laatste eeuw plaatsgevonden?
«
»
20:24 Onze man bij de taliban
In Afghanistan lijkt de geschiedenis van Iran zich te herhalen. De taliban verbieden muziek, muzikanten worden gedood of verdwijnen spoorloos en overspelige vrouwen worden gestenigd.
«
»
21:09 Metropolis
Waar zijn de Afghanen gebleven die erin slaagden weg te komen uit Kaboel nadat de taliban de macht hadden overgenomen? Op de luchthaven van S„o Paolo bivakkeren al maanden zo'n 250 Afghanen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:10 Pointer
Miljoenen worden vrijgemaakt voor noodhulp omdat kinderen met honger in de klas zitten. Dit is een tijdelijke oplossing voor een probleem dat al jaren speelt.
«
»
22:44 De SociŽteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:33 De kist
Nederlands grootste komiek Andrť van Duin is eigenlijk geboren als Adrianus Marinus Kyvon. Maar 'Adri', zoals zijn ouders hem ooit hebben genoemd, is volgens Andrť van Duin niet zo'n interessante man.
«
»
00:07 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:44 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
01:39 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Ex-militair Will Sawyer is verantwoordelijk voor de veiligheid in een wolkenkrabber. Tijdens een opdracht staat een verdieping van het 225 verdiepingen tellende gebouw plots in brand en Will krijgt de schuld. Hij slaat op de vlucht zodat hij zijn onschuld kan bewijzen en op zoek kan gaan naar de dader. Tegelijkertijd moet Will alles op alles zetten om ook zijn gezin, dat vastzit in het brandende gebouw, te bevrijden.

'Skyscraper', film uit 2018 met oa. Dwayne Johnson, om 21.00 uur op VTM.

Dossiers