TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
00:57 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:04 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland.
«
»
08:31 De verwondering
'Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte: het is het vermogen om met het leven om te gaan', zegt oud-huisarts Machteld Huber.
«
»
09:02 Ik mis je
De ouders van Bas den Braber overlijden tien minuten na elkaar. Al eerder leek het erop dat Bas' vader zou overlijden, maar hij komt bij en vertelt dat hij in de hemel is geweest. Na deze bijzondere gebeurtenis gaat de gezondheid van Bas' moeder snel achteruit.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Herman Haan is een actieve en veelzijdige man. Hij is sommelier, maakt wijn, was mede-eigenaar van een restaurant, schrijft boeken, maakt muziek en is voorganger.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Het wonder van Almere, dat is de nieuwe katholieke kerk. Zeventien jaar was pastoor Sandor Koppers ervoor in de weer, maar het lukte hem.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kathedrale Basiliek St. Bavo. Hoofdcelebrant: mgr. Jan Hendriks.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Hoe kun je in een wereld vol lijden en geweld het zout der aarde zijn? Zout is meer dan een smaakmaker, het weert ook het bederf. Ben jij zout of liever zoet als honing? Jezus is hier duidelijk over. Hoe ga je daarmee om? In je werk en in de kerk?
«
»
11:32 EO Metterdaad
EO Metterdaad is in een kansarme wijk in het historische stadje Sao Joao del Rei in Brazilië. Hier staat een ontwikkelingscentrum voor jongeren, die daar een opleiding kunnen volgen.
«
»
11:43 De verandering
Anthony Wever wordt geboren op Aruba, maar als zijn ouders uit elkaar gaan, verhuist hij op zijn negende met zijn moeder en zus naar Hellevoetsluis. Na een paar jaar komt zijn vader weer bij het gezin wonen, maar tussen hem en Anthony is weinig communicatie.
«
»
11:59 De kist
Internist Diederik Gommers maakt in zijn werk zorgvuldige afwegingen over leven en dood. Maar hij bekent dat hij zijn eigen sterfelijkheid nog niet zo doordacht heeft.
«
»
12:24 Wilde Ganzen
Dorpsbewoners in Burkina Faso zuchten onder de droogte. De woestijn rukt op en het water verdwijnt. Met de aanleg van dammen en een moestuin krijgen de bewoners weer zicht op betere tijden.
«
»
12:34 Vervolgd
De jezidi's vormen in Irak al eeuwen een hechte gemeenschap met een eigen geloof. Ze zijn vaak vervolgd vanwege hun bijzondere religie.
«
»
13:13 Fryslân DOK
De landbouw lijkt de bodem te hebben bereikt. Maar daar begint ook de transitie naar een ander soort landbouw. Een gezonde bodem zorgt voor een gezond ecosysteem. Hoe vind je als boer de weg omhoog?
«
»
13:50 In de voetsporen van de Jaren 60
Presentator Koos Postema laat Philip de bekende televisiereportages van de jaren zestig zien. Kunstenaar Willem de Ridder vertelt over zijn performances.
«
»
14:43 Zin in morgen
Zin in morgen gaat op zoek naar wat mensen doen om het geluk te vinden. Een ontdekkingstocht naar rituelen, oud en nieuw. Zin in morgen bezoekt plekken om op te laden.
«
»
15:17 De Boeddhistische Blik: Letter to San Zaw Htway
In de nasleep van de coup in Myanmar nodigde de filmmaker de naasten van de overleden Birmese kunstenaar en activist San Zaw Htway uit om hun ervaringen en gedachtes in brieven aan hem te schrijven.
«
»
15:43 De Boeddhistische Blik: Free as a Monk
In zijn woonplaats Emmen richtte Tashi Norbu het Museum voor Tibetaanse Hedendaagse Kunst op, waar hij het voortbestaan van de Tibetaanse cultuur tot zijn levenstaak heeft gemaakt.
«
»
16:20 Geloof in het onderwijs
Wat als bijzonder onderwijs niet voor iedereen is weggelegd? Welke onderwijskeuzes heb je dan nog meer in Nederland? Karim brengt een bezoekje aan Shirin. Zij geeft thuisonderwijs.
«
»
16:51 Socutera
Stichting Hartekind zet zich in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van hun kwaliteit van leven door onderzoek, evenementen en voorlichting.
«
»
17:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
17:09 Kruispunt
Als iedereen op zijn eigen vierkante meter iets doet voor de wereld, dan hebben we zo een voetbalveld. Dit is het motto van armoedebestrijder Ralf Embrechts, hoofdpersoon in 'De Verschilmakers'.
«
»
17:41 Wildernis onder water
Als je aan de natuur onder water denkt, is dat vaak een slootje op het boerenland. In het water zwemmen kikkervisjes en stekelbaarsjes en op de bodem zie je de waterplanten.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Countertenor Maarten Engeltjes en PRJCT Amsterdam brengen met schrijver P.F. Thomése een programma rond verlies en rouw, waarin het Stabat mater van Pergolesi Thoméses Schaduwkind.
«
»
19:27 Vroege Vogels presenteert: Strand
We volgen een familie dwergsterns die moeten overleven op een schelpenbank op de grens van water en land. Vanaf eind mei zoeken ze naar een geschikte plek om hun eieren uit te broeden.
«
»
20:21 Onze man bij de taliban
Talibanleiders komen er steeds openlijker voor uit dat vrouwen geen rol van betekenis kunnen hebben in het islamitisch emiraat Afghanistan. Dat is nu eenmaal hun interpretatie van de Koran.
«
»
21:07 Metropolis
De puberteit kan een lastige fase zijn in het leven van een mens. Hoe voorkom je dat een puber in de problemen raakt? In Kisumu, Kenia, gebeurt dat met behoorlijk strakke hand.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Pointer
Op dit moment wachten 85.000 mensen op een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg. De ggz staat onder enorme druk. Naast oplopende wachtlijsten is er ook nog eens een groeiend personeelstekort.
«
»
22:42 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:31 De kist
Yesim Candans liep elke dag met haar beste vriendinnetje Olivia naar school. Toen Yesim er eens niet bij was, werd Olivia aangereden. Yesim worstelt jarenlang met een schuldgevoel.
«
»
00:04 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:41 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
01:36 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

De knappe, avontuurlijke en briljante Robin heeft nog zijn hele leven voor zich, tot hij verlamd raakt door polio. Tegen alle adviezen in, brengt zijn knappe vrouw Diana hem naar huis om hem liefdevol te verzorgen.

'Breathe', film uit 2017 met oa. Claire Foy en Andrew Garfield, om 22.55 uur op Eén.

Dossiers