TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
00:48 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:04 Petrus in het land
We zijn in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Hier kijken we bij de weggeefwinkel 'Yess!' hoe er voor de gemeenschap binnen de wijk wordt gezorgd.
«
»
08:31 De verwondering
In een van de armste wijken van Nederland werkt Bettelies Westerbeek. Deze onvermoeibare buurtpastor bouwde in de wijk Moerwijk in Den Haag uit het niets een gemeenschap.
«
»
09:02 Ik mis je
Norine Eind staat aan het graf waar haar zoon en haar man liggen begraven. Haar zoon overlijdt op 41-jarige leeftijd tijdens een operatie. Het geeft Norine troost dat haar dierbaren bij God zijn, en dat Hij ook bij haar is.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank en bewonder; woorden die iedereen weleens gebruikt. Maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven? Zijn het woorden die troost kunnen bieden in moeilijke tijden?
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Wat doe je als kerk in de tijd na corona? Dan open je een huis om mensen de kans te geven voor nieuwe ontmoetingen. Kees van Kordelaar is de initiatiefnemer en vertelt daarover.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Franciscusbasiliek in Bolsward. Celebrant: pastoor Arjen Bultsma.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Pastor John Hofwijks legt uit dat de wijsheid van God anders is dan de wijsheid van mensen. Waar wij elkaar beoordelen en bestraffen, ziet God levenslessen en leermomenten.
«
»
11:31 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit de kapel van het EO-gebouw presenteert Daniëlle van den Brun de BEAM Kerkdienst. Spreker Remy Splinter heeft een enorme Jenga-toren meegenomen en er is groot nieuws over de EO-Jongerendag. Zoals altijd zingen we met de BEAM-Worshipband.
«
»
11:57 EO Metterdaad
Raquel werkt als psycholoog in het ontwikkelingscentrum in een arme buurt van de stad Sao Joao Del Rei in Brazilië. Ze doet er alles aan om de jongeren uit hun depressies te halen.
«
»
12:08 De kist
Zangeres Anneke van Giersbergen is 8 jaar als ze een non met een glimlach op haar gezicht opgebaard ziet liggen. Ze ontdekt dat de dood lang niet zo erg en eng is als ze in eerste instantie dacht.
«
»
12:33 Wilde Ganzen
Als het aan ons ligt rijden stoere boerinnen straks voor het eerst op een tractor over hun land. Met dit project steunen we vrouwelijke boeren in Sierra Leone.
«
»
12:42 Vervolgd
Hoewel Colombia een christelijk land is, zijn er regio's waar je geloof je in gevaar kan brengen. Tegelijkertijd speelt de Kerk wel een verzoenende rol tussen milities onderling.
«
»
13:20 Fryslân DOK
De landbouw lijkt de bodem te hebben bereikt. Maar daar begint ook de transitie naar een ander soort landbouw. Een gezonde bodem zorgt voor een gezond ecosysteem. Hoe vind je als boer de weg omhoog?
«
»
13:50 Nu te Zien!
Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt in de Rotterdamse Kunsthal de kleurrijke werken van elf hedendaagse kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora.
«
»
14:03 In de voetsporen van de Jaren 60
In Parijs bezoekt Philip samen met journaliste Jacqueline Wesselius de plekken van de studentenopstand van mei '68.
«
»
14:49 MAX Maakt Mogelijk Special
Verspreid over Moldavië worden vluchtelingen uit buurland Oekraïne opgevangen. In het stadje Orhei wonen ze bij Moldavische gezinnen die het zelf ook niet breed hebben. We delen daarom wekelijks voedselpakketten uit.
«
»
15:07 Reckonings
In 1952 kwamen in kasteel Oud Wassenaar in Wassenaar in het diepste geheim Joodse en Duitse leiders bijeen om te onderhandelen over compensatie voor de overlevenden van de Holocaust.
«
»
16:21 Geloof in het onderwijs
Hoe zou onze maatschappij eruit zien zonder het bijzonder onderwijs? Karim Amghar reist af naar Frankrijk, waar de laïcité voor een scherpe scheiding tussen Kerk en staat zorgt.
«
»
16:50 Socutera
Stichting Look Good Feel Better wil mensen met kanker meer vertrouwen geven door middel van uiterlijke verzorging, zoals workshops, informatie en gratis ontspanningsmomenten.
«
»
17:00 NOS Journaal (middag)
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting
«
»
17:11 Kruispunt
Presentator, journalist, idealist en mensenhelper Sander de Kramer staat al zijn leven lang op voor mensen in de knel. De afgelopen maanden bracht hij duizenden kachels naar Oekraïne.
«
»
17:45 NOS Nationale Holocaust Herdenking
Terugblik op de herdenking in het Wertheimpark Amsterdam. Ook is er aandacht voor het Theatre of Remembrance en de 'theatrale route' die jongeren hebben gelopen naar het monument in de Weesperstraat.
«
»
18:17 Podium Klassiek
Met Rianne Wilbers & VONK en Yoav Levanon.
«
»
19:28 Ondertussen aan de Hofvijver
Splinter gaat op zoek naar de geheimen die het Binnenhof rijk is: geheime besprekingen, verborgen symboliek en archeologische schatten.
«
»
20:21 Onze man bij de taliban
Thomas Erdbrink zag veel explosies en bomaanslagen, maar zelden kreeg hij de kans met de daders te spreken. Een zelfmoordmartelaar 'to be' wijst hem de kortste weg naar het paradijs.
«
»
21:05 Metropolis
Het aantal gesprekken over pesten bij De Kindertelefoon is explosief gestegen. Het probleem is zo groot, dat de Kinderombudsvrouw onderzoekt of pesten strafbaar moet worden.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:10 Pointer
Afgelopen najaar ging er een schok door Nederland toen bleek dat kinderen in ons rijke land zonder eten naar school gaan. De verontwaardiging was groot.
«
»
22:43 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:30 De kist
Internist Diederik Gommers maakt in zijn werk zorgvuldige afwegingen over leven en dood. Maar hij bekent dat hij zijn eigen sterfelijkheid nog niet zo doordacht heeft.
«
»
00:02 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:37 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
01:28 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

De knappe, avontuurlijke en briljante Robin heeft nog zijn hele leven voor zich, tot hij verlamd raakt door polio. Tegen alle adviezen in, brengt zijn knappe vrouw Diana hem naar huis om hem liefdevol te verzorgen.

'Breathe', film uit 2017 met oa. Claire Foy en Andrew Garfield, om 22.55 uur op Eén.

Dossiers