TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:22 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
07:32 Lazarus
Jozef en de zwangere Maria moeten op reis vanwege een volkstelling: in haar werk ziet Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vrouwen die onder de moeilijkste omstandigheden zwanger zijn.
«
»
08:04 Petrus in het land
We zijn te gast in het Overijsselse Hardenberg. In de Lambertuskerk heet dominee Wim van der Wel ons welkom en spreekt over de betekenis van noaberschap, zorgen voor je naaste.
«
»
08:32 De verwondering
Meral Polat is als actrice vooral bekend van haar acteerwerk in films en series, zoals 'Keyzer & De Boer Advocaten' en 'De luizenmoeder'. Zingen is echter haar grootste passie.
«
»
09:02 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Quintis Ristie staat bekend om zijn humor, maar wie gaat er achter al die grappen schuil? Met Jurjen ten Brinke heeft hij een openhartig gesprek over zijn karakter.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De pastoor van Rijswijk Wim Bakker ontsteekt de vierde adventskaars en kijkt uit naar het Brood voor deze wereld: het Licht van Christus die het duister wegneemt.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Bonifatiuskerk, Rijswijk. Celebrant: pastoor Wim Bakker.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Als mens kun je moe worden, soms zelfs uitgeput en verslagen. Maar werpt advent hier een nieuw licht op?
«
»
11:31 EO Metterdaad
In Zuid-Soedan wonen Adut, haar man Anjar en hun zes kinderen. Ze hebben nog nooit kerst kunnen vieren door gebrek aan geld of eten voor een fatsoenlijke kerstmaaltijd.
«
»
11:42 De verandering
Een terugblik op het verhaal van Els van Weijen. Nog niet zo heel lang geleden was ze een vrouw met een flink eetprobleem. Na een lange weg leert Els Jezus kennen en overwint ze haar eetprobleem.
«
»
11:58 Songs of Praise
Een eerbetoon aan alle liefhebbende en trotse grootouders met hun kleinkinderen. De liederen worden gezongen in de kathedraal van Coventry.
«
»
12:32 Wilde Ganzen
Seksueel misbruik wordt in IndonesiŽ vooral gezien als probleem van het slachtoffer. We willen veilige opvangplekken creŽren waar vrouwen begeleiding en hulp krijgen.
«
»
12:40 De Geknipte Gast
Olcay Gulsen vertelt over het gearrangeerd huwelijk van haar ouders. Daarnaast vertelt ze openhartig over haar onveilige jeugd en haar missie om huiselijk geweld tegen te gaan.
«
»
12:59 BinnensteBuiten
Langs de Vecht staat Slot Zuylen, met een historie van meer dan 750 jaar. Het slot heeft een goed bewaard gebleven interieur, dat in deze tijd extra sfeervol is.
«
»
13:26 Frysl‚n DOK
De 20-jarige Gaiske Meinsma gaat op zoek naar de verhalen en betekenis van haar beppe Gais, naar wie ze genoemd is. Gais is de hoofdpersoon in het boek 'Hoe God verdween uit Jorwerd' van Geert Mak.
«
»
14:01 Sterren op het doek
Tien jaar geleden, op haar 35ste, werd Annechien Steenhuizen het nieuwe vaste gezicht van het NOS-achtuurjournaal. We ontvangen haar in de Domkerk in Utrecht, waar zij in de buurt opgroeide.
«
»
14:48 Ken je mij?
Janna (50) groeit op als jongen en voelt al haar hele leven dat ze een buitenbeentje is. Micha (31) speelt als echt meisje-meisje 'gewoon' met poppen, maar vanbinnen klopt dit niet.
«
»
15:24 Nachtlicht
Regisseur Barbara Meter deelt herinneringen aan haar eerste liefde Joseph in Engeland. Daarnaast wordt het verhaal verteld over het kindertehuis van Anna Essinger.
«
»
16:03 Naches XL
Brenda van Coevorden is sinds enkele jaren weduwe. Haar geliefde Bob is overleden na een lang maar moedig gedragen ziekbed. Het echtpaar heeft een verstandelijk beperking en was onafscheidelijk.
«
»
16:25 Free Spirits
Bilal Chahal (Nederland), afkomstig uit een islamitisch gezin, is uit huis gevlucht nadat hij als tiener uit de kast kwam. Zijn installatie STOER staat voor zijn wens zichzelf te zijn en vrij te zijn.
«
»
16:51 Socutera
Plastic Soup Foundation wil de plasticsoep bij de bron stoppen. Denk aan synthetische kleding of microplastics in cosmetica. Die bron zijn we vaak zelf. Dus we kunnen veel meer doen dan we denken.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Zin in zondag
In het bos heeft Thomas afgesproken met heks Petroesjka. Zij haalt haar kracht en wijsheid uit de natuur. Menke Peper heeft groene vingers en besloot haar leven om te gooien.
«
»
17:43 Kruispunt
Gouden microfoon, de elleboog, 'You'll Never Walk Alone': Lee Towers, man van Feyenoord en Ahoy, 'Voice of Rotterdam'. Onlangs verhuisde hij naar Rotterdam, stad van zijn jeugd.
«
»
18:15 Podium Klassiek
De Zwitsers-Franse Viotti wil klassieke muziek en opera toegankelijker maken voor een divers publiek. Marina Viotti zingt een aria uit Samson et Dahlila van Camille Saint-SaŽns.
«
»
19:25 Brommer op zee
Marjolijn van Heemstra en Tommy Wieringa komen praten over de boeken die hen in 2022 houvast gaven. Wilfried en schrijver Ananda Sernť beleven een slapeloze nacht in de Leidse Hortus.
«
»
20:07 Nu te Zien!
Directeur van de Musea Zutphen Paulo Martina maakt zijn debuut. Hij bezoekt in het Kunstmuseum Den Haag de tentoonstelling van een beroemd kunstenaarskoppel: Anni en Josef Albers.
«
»
20:21 Alles is famiri
Om de eindjes aan elkaar te knopen moeten Surinamers soms wel twee of drie baantjes zien vol te houden. Amber Kortzorg gaat matjokken met de familie van Macy en haar vriendinnen.
«
»
21:07 Pointer Special
In 2019 brak een dam door bij een ijzerertsmijn in BraziliŽ waarbij 270 mensen om het leven kwamen. De dam was al jaren instabiel. In een rapport duikt de naam van een Nederlands bedrijf op.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:07 Argos Medialogica
Media doen regelmatig verslag van spectaculaire doorbraken in kankeronderzoek. Maar zijn ze echt revolutionair of wordt er valse hoop gegeven? En spelen financiŽle belangen van de onderzoekers mee?
«
»
22:50 De publieke tribune
Veel burgers hebben het gevoel dat 'het systeem' voor hen niet werkt. Ze zien 'de overheid' eerder als een vijand dan als een vriend. Hoe heeft het zover kunnen komen?
«
»
23:47 Brainwash Special: Donderdagen met Dirk De Wachter
Hoe ondergaat Dirk De Wachter, de man die stelde dat de mensheid het ongeluk moet omarmen, zijn kankerdiagnose? Regisseur Anne Christine Girardot volgt De Wachter in een reeks interviews.
«
»
00:44 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:15 NOS Jeugdjournaal met gebarentaal
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijkers met gebarentaal.
«
»
01:43 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:38 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play7 logo

Een hippe reclameman probeert een strategie te bedenken voor een zeer traditioneel speelgoedbedrijf.

'Christmas Makeover', om 20.35 uur op Play7.

Dossiers