TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
nCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:34 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
06:58 De kist
Voor presentatrice Anita Witzier was de dood in haar jeugd iets heel normaals: ze groeide op als dochter van een uitvaartondernemer. Aan een mooie uitvaart hecht ze veel belang.
«
»
07:28 Soep, sores en soelaas
In Groningen is een grote ReShare-kledingwinkel van het Leger des Heils te vinden. Elise heeft daar helemaal haar draai gevonden.
«
»
07:57 Petrus in het land
Petrus is in Hulshorst op de Veluwe, waar Gert Kok predikant is van de hervormde kapel, zijn eerste gemeente.
«
»
08:25 De verwondering
Hanna Wapenaar is nu vier jaar straatpastor in Amsterdam: ze fietst met een bakfiets en koffie de straten over en luistert en praat. Want ze houdt van mensen en gunt iedereen een thuis.
«
»
08:57 Ik mis je
De vader van Anke Dijkstra overlijdt op 61-jarige leeftijd aan longkanker. De jaren erna zoekt ze naar een nieuwe balans en naar woorden om dit verlies te omschrijven.
«
»
09:19 Zie je zondag!
Marleen gaat in gesprek met Johannes. Na jarenlang worstelen met zijn seksuele geaardheid durfde hij eindelijk tegenover zijn familie uit de kast te komen.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De Vredeskapel van de Catharinakathedraal in Utrecht dateert van 1945, met tastbare herinneringen aan kardinaal Jan de Jong die in de Tweede Wereldoorlog niet week voor de Duitsers.
«
»
09:59 Eucharistieviering
De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.
«
»
11:06 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen ten Brinke ontmoet twee vrouwen die zonder dat ze het van elkaar wisten dezelfde droom hadden. Diana Blokland en Judith Vermoen hoopten beiden een huis voor tienermoeders op te richten.
«
»
11:57 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
12:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
12:11 Lazarus
Zangeres Laksmi voelde zich als scholier anders dan haar klasgenoten. Zo zeer zelfs, dat ze zich weleens een 'alien' voelde. Ze werd gepest en voelde zich eenzaam.
«
»
12:36 Wilde Ganzen
Armoede is vaak niet op te lossen door n probleem aan te pakken. In Nepal worden achtergestelde vrouwen gemotiveerd om voor zichzelf op te komen en niet meer afhankelijk te zijn van anderen.
«
»
12:39 De Geknipte Gast
Van 'Sheriff van Slotervaart' tot 'Insta-burgemeester van Arnhem'. zcan Akyol ontvangt Ahmed Marcouch voor een persoonlijk gesprek in de kappersstoel.
«
»
12:59 BinnensteBuiten
Jeroen en Dorien wonen en werken in hun schoolbus. Hierin hebben ze een luxe tiny loft gebouwd. Dankzij zonnepanelen en zes grote accu's zijn ze volledig zelfredzaam.
«
»
13:25 Frysln DOK
Dorpsbewoners verenigen zich om het voor eigen bewoners weer mogelijk te maken een fatsoenlijk huis te vinden in de eigen regio. Wat moet daarbij de rol zijn van woningcorporaties en lokaal bestuur?
«
»
14:02 Rail Away
Het startpunt is Trier, lang geleden de tweede stad in het Romeinse rijk en daarmee ook de oudste stad van Duitsland. In Trier herinneren veel zaken nog aan de Romeinen.
«
»
14:33 Exclusief: Achter de deuren van Paleis Noordeinde
Midden in het centrum van Den Haag staat het werkpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Mxima: Paleis Noordeinde. Het hele jaar wordt het paleis intensief gebruikt.
«
»
15:24 Apples and Oranges
De kibboets, de Isralische vorm van leefgemeenschap die in de jaren 70 erg populair werd, was op socialistische leest geschoeid. Idealistische vrijwilligers beleefden er hun 'coming of age'.
«
»
16:25 Iedereen verlicht
Karin Bruers uit Oisterwijk brengt allerlei mensen met elkaar in contact door zitbanken van mozaek te maken. 'Met ons is allemaal wel iets, h?'
«
»
16:51 Socutera
Elke dag overlijden 250 kinderen aan aids omdat te laat wordt ontdekt dat ze ziek zijn. Het Aidsfonds zet alles op alles om deze kinderen te vinden, te testen en te helpen.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:11 Jacobine op 2
En op de 25 mensen overlijdt door euthanasie. De zelfgekozen dood kan een verlossing zijn en zelfs een mooie ervaring. Maar daartegenover staan soms ook de heftige emoties van nabestaanden.
«
»
17:50 Firma Erfgoed
In het zuiden is het rijke Roomse leven nog zichtbaar. Aldith Hunkar treft in Wouw beelden aan waar het Rijksmuseum jaloers op is en vindt in Antwerpen een beeldschone Maria met diamanten kroon.
«
»
18:23 Animals with Cameras
Gordon Buchanan leidt een team dat speciaal ontwikkelde camera's gebruikt om het dagelijkse leven van enkele opmerkelijke oceaandieren vast te leggen.
«
»
19:20 Ode aan het Grachtenfestival
Aan de hand van een filmische muziekwandeling door Amsterdam brengt dit programma een ode aan jong muziektalent, het Grachtenfestival (dat dit jaar 25 jaar bestaat) en de stad Amsterdam.
«
»
20:01 Nu te Zien!
Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer bekijkt de bijzondere tuin van Paleis Het Loo die in de zeventiende eeuw is aangelegd door stadhouder Willem III en prinses Mary.
«
»
20:17 VPRO Zomergasten
Janine Abbring interviewt muzikant en televisiepresentator Raven van Dorst (1984) over diens ideale televisieavond. Het wordt een ode aan de einzelgnger en de rebel.
«
»
23:26 Grns
Douaneofficier Tina heeft een buitengewoon reukvermogen. Wanneer Vore langs haar heen loopt, worden haar vaardigheden voor het eerst uitgedaagd.
«
»
01:13 TekstTV
Actualiteitenmagazine.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

In een verlaten woestijnlandschap vechten de laatste overlevenden van de Apocalyps wanhopig om de nodige levensvoorzieningen. Onder hen bevinden zich twee verbitterde eenzaten: Max, een man van weinig woorden die nog steeds op zoek is naar gemoedsrust na het overlijden van zijn vrouw en kind, en Furiosa, een vrouw die ervan overtuigd is geraakt dat ze enkel kan overleven door weer naar haar geboortedorp terug te keren.

'Mad Max: Fury Road', film uit 2015 met oa. Charlize Theron, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers