TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:35 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
06:59 De kist
Oud-schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert verloor zijn moeder twintig jaar geleden. Door zijn moeders overlijden nam Mark meer de leiding over zijn eigen leven.
«
»
07:29 Soep, sores en soelaas
André heeft in zijn vroege jeugd een aantal traumatische ervaringen meegemaakt. In een werkplaats van het Leger des Heils in Zutphen vindt hij structuur en mensen die hem verder kunnen helpen.
«
»
07:57 Petrus in het land
In de Grote Kerk van Driebergen-Rijsenburg laat dominee Gerrit van Dijk ons zien waarom dit, net zoals het thema van deze week, echt een kerk van iedereen is.
«
»
08:24 De verwondering
Misha Beliën was als student filosofie gewend om alles in het leven te bevragen. Hierin ging hij echter zo ver door, dat hij uiteindelijk geen enkele houvast meer had.
«
»
08:54 Ik mis je
Als Jan van de Gracht als tiener noodgedwongen op straat leeft, zorgt zijn zus Evelina dat hij wat te eten heeft. In 2008 overlijdt ze aan kanker.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Marleen is op bezoek in de Jacobikerk in Utrecht. Een echte stadskerk die onderdeel is van de Protestantse Kerk in Nederland. Iemand die daar helemaal haar plekje heeft gevonden is Margreet.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Arjen Bultsma heeft veel bestuurlijke taken maar maakt vooral indruk als priester die in moeilijke tijden van corona zoveel mogelijk mensen wil bereiken.
«
»
09:59 Eucharistieviering
De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.
«
»
11:05 Nederland Zingt Dichtbij
De oproep die Jezus ooit deed om de 'naakten te kleden' raakte Max en Esther Veenstra in hun hart. Vanuit hun stichting Clothing4U maken ze luxe kledingpakketten voor minderbedeelden. Jurjen ten Brinke ontmoet Max en Esther in een loods in Weesp.
«
»
11:56 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
12:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
12:11 Lazarus
Programmamaker Nicolaas Veul had als kind het gevoel dat hij niet voldeed aan de verwachtingen die zijn vader en zijn omgeving van hem hadden. Het maakte hem tot een angstige jongen.
«
»
12:37 Wilde Ganzen
Toiletten die kapot en smerig zijn. Een te kleine keuken die compleet vervallen is. Een school in Oeganda heeft dringend hulp nodig. Met nieuwe toiletten en een nieuwe keuken kunnen we de kwaliteit van het onderwijs flink verbeteren.
«
»
12:39 De Geknipte Gast
Özcan Akyol ontvangt psychiater Glenn Helberg voor een persoonlijk gesprek in de kappersstoel. Vorig jaar ontving hij de Jos Brink Oeuvre Prijs voor zijn inzet voor de LHBTQIA+-beweging.
«
»
12:58 BinnensteBuiten
Riekele leeft zijn droom: wonen in een zelfgebouwde woonwagen, en dan volledig energieneutraal. In Kollummerzwaag bouwt Riekele alles zelf op met duurzame materialen.
«
»
13:25 Fryslân DOK
De Friese woningmarkt kraakt in zijn voegen. De prijzen stijgen hard, ook onder invloed van huizenkopers uit andere delen van Nederland. Hoe krijgen de inwoners van Friesland grip op hun woonsituatie?
«
»
14:01 Op weg: Hunebed Highway
In de laatste aflevering gaat Carrie op pad met een vrouwelijke herder en haar Drentse heideschapen. En uiteraard staat er ook weer een uitje met Evert op het programma.
«
»
14:32 Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam
Na twee succesvolle bezoeken aan Keukenhof, staat er ditmaal een bezichtiging van Koninklijk Paleis Amsterdam op de planning.
«
»
15:25 Boeddha in de polder
Joris ziet hoe Dinand en Lucy Woesthoff Nederland loslaten en hij krijgt een les in liefde van Tibetaanse tempelbeheerder Sherab. En kamperen wordt eindelijk ontspannen bij Eddie en Joy.
«
»
16:01 Serenade van Stef
Stef Bos ontmoet Abraham, die op zijn negentiende uit Eritrea naar Nederland kwam. Bijna 25 jaar leefde hij zonder papieren. Tot er een engel op zijn pad kwam.
«
»
16:25 Iedereen verlicht
Arno Reijers, soefi bij de soefitempel in Katwijk, vertelt dat het soefisme door Hazrat Inayat Khan in 1921 naar het Westen is gebracht.
«
»
16:51 Socutera
Stichting DierenLot komt samen met zo'n 250 lokale dierenhulporganisaties op voor dieren in nood in Nederland: gezelschapsdieren, zwerfdieren en dieren in de Nederlandse natuur.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Boeddhistische monnik en vredesactivist Thich Nhat Hanh is vorige maand overleden. Hoe inspireerde hij miljoenen mensen wereldwijd?
«
»
17:41 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
18:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
18:14 Meet the Bears
De documentaire toont hoe beren de uitdagingen die het leven te bieden heeft trotseren dankzij hun uitzonderlijke aanpassingsvermogen: van voedsel vinden tot jongen grootbrengen en habitatverlies.
«
»
19:18 De kok en de directeur
Voordat Taco en Joris zich onderdompelen in Parijs, gaan ze eerst naar ferme Sainte Colombe, een kaasboerderij waar de beroemde brie noir wordt gemaakt.
«
»
19:59 Nu te Zien!
Het mooie weer en de bijzondere natuur lokten schilder Leo Gestel in 1914 naar Mallorca. Hij bleef er vier maanden en schilderde als een bezetene - het zou het hoogtepunt van zijn oeuvre worden.
«
»
20:15 VPRO Zomergasten
Schrijfster, filosofe en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman (1990) heeft het onder meer over politiek en de rol van taal in de politieke arena, en, onvermijdelijk, over de dood.
«
»
23:24 Synecdoche, New York
Theaterregisseur Caden Cotard lijdt aan een psychische aandoening waardoor hij denkt dat hij stervende is. Hij besluit zowel zakelijk als privé het roer om te gooien.
«
»
01:29 TekstTV
Actualiteitenmagazine.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Conversations With Friends' (Canvas)

Frances en Bobbi, beste vriendinnen en exen, beginnen samen aan hun laatste jaar aan de universiteit. Ze maken er kennis met de mysterieuze schrijfster Melissa en haar echtgenoot Nick, een in zichzelf gekeerde acteur. Het is al snel duidelijk dat het klikt tussen Bobbi en Melissa, terwijl Frances zich aangetrokken voelt tot Nick. En wanneer Frances en Nick op een feestje afgezonderd geraken van de andere gasten, escaleert de boel al snel.

'Conversations With Friends', om 22.05 uur op Canvas.

Dossiers