TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:05 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:09 Planet Earth II
Steden groeien sneller dan alle andere biotopen op onze planeet. Ze lijken niet echt geschikt voor dieren, maar sommige soorten voelen zich er helemaal thuis.
«
»
09:05 Eens ging de zee hier tekeer
Het zag er lange tijd naar uit dat de Afsluitdijk er nooit ging komen. Cornelis Lely probeerde de regering al 27 jaar te overtuigen van zijn plan, maar een stormramp trok de regering over de streep.
«
»
09:53 De slimste mens
Uitdager: Soumaya Ahouaoui.
«
»
10:41 De kok en de directeur
In de grote kathedraal van Antwerpen en in het Museum voor Schone Kunsten zoekt Taco de verbinding tussen Rubens en Rembrandt. Chef-kok Sergio Herman sluit af met een bijzonder gerecht.
«
»
11:22 Nu te Zien!
Het mooie weer en de bijzondere natuur lokten schilder Leo Gestel in 1914 naar Mallorca. Hij bleef er vier maanden en schilderde als een bezetene - het zou het hoogtepunt van zijn oeuvre worden.
«
»
11:35 Iedereen verlicht
Koosje van der Kolk, stervensbegeleider bij het Maitreya Instituut, dat de Tibetaanse stroming van het boeddhisme naleeft, helpt mensen met het formuleren van wensen in relatie tot de dood.
«
»
12:07 Dit is de kwestie
Een beeld van een borstvoedende vrouw in het Groningse ziekenhuis dat ophef veroorzaakt omdat het te pornografisch zou zijn. Voetbalteams die in sportkleding of helemaal niet meer douchen.
«
»
12:42 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:12 Nederland op film
De liefde, in al z'n facetten, en hoe de invulling daarvan veranderde.
«
»
13:54 Indië in je ziel
Tijdens de oorlog werkt de vader van Ron Brus als krijgsgevangene aan de Birmaspoorlijn. In 1946 wordt hij gestationeerd in Bangkalan op het eiland Madoera om Madoerese hulptroepen te trainen voor het KNIL.
«
»
14:19 Max Maakt Mogelijk - Special
De Nederlandse Anneke uit Papendrecht woont al jaren met haar man Mambu in zijn geboorteland Liberia. Samen zetten zij zich in voor de arme ouderen.
«
»
14:37 Roosen & Borst
Adelheid ontmoet Joris (52), die voor Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis werkte, maar moest stoppen toen hij op zijn 44e de diagnose alzheimer kreeg. Hij wil graag trouwen met zijn vriendin Sandra, maar die woont en werkt in Genève.
«
»
15:29 Fryslân DOK
De Friese woningmarkt kraakt in zijn voegen. De prijzen stijgen hard, ook onder invloed van huizenkopers uit andere delen van Nederland. Hoe krijgen de inwoners van Friesland grip op hun woonsituatie?
«
»
16:01 Kruispunt
In de Molukse gemeenschap was het lang de traditie om kinderen binnen families weg te geven, bijvoorbeeld omdat één van hen geen kinderen kon krijgen. Drie weggegeven kinderen getuigen.
«
»
16:28 Zin in morgen
Wat is belangrijk in je leven en hoe geef je dat vorm? Hoe ga je om met tegenslag en waaruit put je kracht? We mogen (binnen)kijken op een 'heilige plek' van/met creatieve denkers.
«
»
17:00 NOS Europese Kampioenschappen
Met onder meer roeien, turnen, zwemmen en baanwielrennen.
«
»
18:04 NOS Europese Kampioenschappen
Met onder meer roeien, turnen, zwemmen en baanwielrennen.
«
»
19:30 NOS Europese Kampioenschappen
Met onder meer roeien, turnen, zwemmen en baanwielrennen.
«
»
20:34 Grantchester
Leonard zit in de gevangenis vanwege zijn homoseksualiteit en Daniel heeft het daar moeilijk mee. Leonard krijgt te maken met omkoping en geweld.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:00 Nu te Zien!
Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer bekijkt de bijzondere tuin van Paleis Het Loo die in de zeventiende eeuw is aangelegd door stadhouder Willem III en prinses Mary.
«
»
22:16 Vera
Een aannemer uit de regio wordt dood aangetroffen op de trappen van het Collingwood-monument. Vera ontdekt dat de man als kroongetuige moest aantreden in een zaak rond een gewelddadige aanval.
«
»
23:54 Poetin - het verhaal van een Russische spion
Hoe langer hij aan de macht blijft - of het nu als premier of president is - hoe meer protest Poetin oproept. Maar dat lijkt hem enkel te sterken in zijn overtuiging dat hij op de juiste plaats zit.
«
»
00:41 De Nachtzoen
Voor creatieve ziel Theodorus Johannes is klederdracht niet een gewoonte van saaie kuddedieren. Integendeel, met klederdracht vertel je een verhaal dat het leven mooier maakt.
«
»
00:55 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:35 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers