TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1CanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:39 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
08:09 Planet Earth II
David Attenborough verkent enkele van de meer afgelegen graslanden ter wereld en werpt een blik op Braziliaanse miereneters, Centraal-Aziatische saiga-antelopes en Noord-Amerikaanse kariboe.
«
»
09:05 Eens ging de zee hier tekeer
Stormvloeden en scheepsrampen waren eeuwenlang een vast gegeven voor de kustbewoners rond de Zuiderzee. Huub Stapel onderzoekt wat de Zuiderzee zo gevaarlijk en problematisch maakte.
«
»
09:52 Boven water
Bij de familie Kesbeke moeten vader en zoons een constant gevecht met de supermarktketens aangaan om een eerlijke prijs te krijgen voor hun product.
«
»
10:42 De kok en de directeur
Taco en Joris zijn in het idyllische Zweden. Op zoek naar haring, komen ze na een hachelijk avontuur op zee in het bos terecht, waar Joris Taco verrast met een maaltijd rechtstreeks uit de natuur.
«
»
11:23 Nu te Zien!
Directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer ontdekt in het Groote Museum bij Artis hoe de mens verbonden is met al het andere leven op aarde.
«
»
11:36 Iedereen verlicht
OndernemerenavonturierTimVoorsopTerschellingvondalsverlichtingeensoorthyperfocus,doorhetmanagenvanzijnbedrijftecombinerenmethetlopenvan15.000kmdwarsdoorAmerika,JapanenNieuw-Zeeland.*NanjavandenBroekiswereldrecordhouderfreediving.
«
»
12:08 Dit is de kwestie
Een held worden in het land van 'Doe maar normaal' was al nooit makkelijk. Maar ook nog op dat voetstuk blijven staan, lijkt inmiddels onmogelijk geworden.
«
»
12:43 EO Metterdaad
Alvard en haar dochter van vijf vluchtten tijdens de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan naar een huis met dertien mensen. Hier moeten ze een nieuw leven opbouwen.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:14 Nederland op film
Nederlanders die voor kortere of langere tijd naar Nederlands-Indië gaan, nemen als het even kan een filmcamera mee. Vaak wordt die speciaal voor dat doel aangeschaft.
«
»
13:58 Indië in je ziel
Anneke Schults woont met haar vader, een KNIL-militair, en haar moeder voor de oorlog in Bandoeng (Java). Tijdens de oorlog worden Anneke en haar moeder gevangengenomen.
«
»
14:22 Max Maakt Mogelijk - Special
Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland, maar ook in Moldavië. Veel ouderen daar wonen alleen op het platteland en zien bijna nooit iemand.
«
»
14:41 Sportlab Sedoc
Gregory Sedoc zoekt het antwoord op de vraag: hoe winnen 'we' weer eens de Olympische 100m vrije slag? Hij gaat daarvoor te rade bij wetenschappers, verbonden aan het Innosportlab in Eindhoven.
«
»
15:29 Fryslân DOK
Op 11 augustus 1972 komen door een windhoos op de Amelandse camping Duinoord vier mensen om het leven. Er zijn honderden gewonden. Hoe wordt die traumatische ervaring vijftig jaar later nog gevoeld?
«
»
16:03 Kruispunt
'Helpt Elkander in Rotterdam' is de oudste volkstuinvereniging van Nederland. Met 91 pareltjes van tuinen die soms al tientallen jaren beheerd worden door dezelfde mensen.
«
»
16:28 De verwondering
Predikant Fred Blokhuis is door de coming-out van zijn zoon anders gaan denken over homoseksualiteit: 'Je voelt je onzeker, want je bevindt je op onbekend terrein.'
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
Stadsdominee Diederiek van Loo verwelkomt ons in de lutherse kerk in Amersfoort. Mensen uit heel Amerfsoort kunnen hier op zaterdag binnenlopen voor een bijeenkomst van de Amersfoortse Zwaan.
«
»
17:31 BinnensteBuiten
Als Koen en Isabella nog maar net verkering hebben, komt er een unieke kans voorbij: samen een pandje verbouwen en huren midden in de Jordaan. Dat huisje heeft een oppervlakte van slechts 34m2.
«
»
17:57 Nederland zingt
Hoopvol klinken de heldere stemmen van de zangeressen van Ars Musica vanuit de Lebuďnuskerk in Deventer. Er worden liederen gezongen die ons blijven aanmoedigen te blijven zingen, ook als het moeilijk gaat, zoals Laat ons de Heer lofzingen en Sing gently.
«
»
18:23 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
18:41 Ik mis je
De vader van Anke Dijkstra overlijdt op 61-jarige leeftijd aan longkanker. De jaren erna zoekt ze naar een nieuwe balans en naar woorden om dit verlies te omschrijven.
«
»
19:11 Zin in morgen
Drie kerken zijn uitgelicht in de regenboogkleuren. De regenboog als symbool voor de liefde. Predikant Willem Roskam laat ons met andere ogen naar de Domkerk en de Domtoren in Utrecht kijken.
«
»
19:45 Nederland op film
De liefde, in al z'n facetten, en hoe de invulling daarvan veranderde.
«
»
20:29 Grantchester
Will doet zijn uiterste best om iets te regelen voor Leonard, maar durft tegelijk niet goed bij hem langs te gaan. Leonards vervanger arriveert, maar wordt niet erg hartelijk ontvangen.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Het mooie weer en de bijzondere natuur lokten schilder Leo Gestel in 1914 naar Mallorca. Hij bleef er vier maanden en schilderde als een bezetene - het zou het hoogtepunt van zijn oeuvre worden.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Annika
Een projectontwikkelaar wordt dood in het water gevonden na een feest op zijn boot. In eerste instantie kunnen Annika en haar team geen overduidelijk motief vinden waarom iemand hem dood zou willen.
«
»
22:56 Annika
Het lichaam van een jonge vrouw wordt aangetroffen bij de dokken van Glasgow. Als ze een relatie blijkt te hebben gehad met Michaels broer, moet die als verdachte worden verhoord.
«
»
23:51 Poetin - het verhaal van een Russische spion
Poetin komt het Kremlin binnen als een schuchter man bijna, een president die niemand kent. De Russische oligarchen die vrij spel kregen onder Jeltsin, denken in Poetin een partner te vinden.
«
»
00:38 De Nachtzoen
Zodra de nacht invalt, verandert de boomlange boswachter Tim Hogenbosch in een bang muisje. Alleen wandelend in het woud roepen de schimmen en geluiden zijn fantasie tot leven.
«
»
00:52 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ons huis/nieuw huis' (EĂ©n)

Frédéric en Ilse wonen als nieuw samengesteld gezin in Millen, Riemst. Dat doen ze in Frédérics ouderlijk huis, vroeger een gekende buurtwinkel. Maar alle kinderen zijn het huis uit en dat is nu dus veel te groot. Frédéric wil het opsplitsen in twee appartementen en daar zijn oude dag doorbrengen. Maar Ilse is als de dood voor verbouwingswerken en al het stof dat dit met zich meebrengt. Zij voelt meer voor een splinternieuw, kraaknet en instapklaar appartement. Het wordt geen eenvoudige opdracht voor Ken en Kristien.

'Ons Huis/Nieuw Huis', om 20.45 uur op VRT 1.

Dossiers