TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:10 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
07:28 Zin in morgen
Erwin van Asselt woonde in een mooi appartement, auto voor de deur. Maar hij was niet gelukkig en gooide het roer om. Vanuit een zolderkamertje in startte hij het project Buurtmaaltijden.
«
»
07:59 Petrus in het land
In Wezep worden we ontvangen door 'kookdominee' Han Wilmink. Hij laat de kerk een plek zijn waar iedereen letterlijk aan kan schuiven aan tafel.
«
»
08:26 De Verwondering
In zijn werk als onder meer voorzitter van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag heeft Chris van Dam menselijke waardigheid altijd voor ogen gehouden.
«
»
08:57 Ik mis je
Omdat de ouders van Els Heuvelman binnenvaartschippers zijn, brengt Els veel weekenden en vakanties door bij haar opa en oma. Deze logeerpartijen vormen de basis voor een hechte band.
«
»
09:19 Zie je zondag!
De Oud-Katholieke Kerk in Amersfoort is klein, maar ontzettend divers wat betreft de mensen die er een thuis vinden. Marleen gaat in gesprek met Michiel en Ramon.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Miguel Alberto is de roepnaam van de priester uit El Salvador die gewijd is door de ernstig zieke bisschop Harrie Smeets. Zijn moeder, die hem kort na de geboorte had verlaten, was er toen bij.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Jozefkerk te Waubach-Landgraaf. Celebrant: pastoor Harry Notermans.
«
»
11:06 Nederland Zingt Dichtbij
Muziek nam altijd al een belangrijke plek in het leven van Jan Willem van Delft in. Als jazzpianist is hij bijna dagelijks met muziek bezig en geeft hij veel.
«
»
11:57 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
12:07 Adieu God?
Schrijver Adriaan van Dis (74) kwam als kind al in aanraking met allerlei geloven. Zijn moeder las met Kerst voor uit de kinderbijbel, de Thora, de Koran en andere heilige boeken.
«
»
12:32 Wilde Ganzen
Veel boeren op West-Timor hebben last van plagen en plantenziekten. Het plan is daarom om boeren op te leiden in biologische landbouw, want dat is een duurzame oplossing voor mens en natuur.
«
»
12:43 De Geknipte Gast
De populaire online-talkshow FC AvondKlok van Défano Holwijn werd tijdens de pandemie dé uitlaatklep voor tienduizenden jongeren.
«
»
13:10 BinnensteBuiten
Vogelaar Camilla gaat op zoek naar de watervogels in natuurgebied Delta Schuitenbeek. In de polder staat een beetje water op het weiland vanwege de hoge waterstand en daar houden de vogels van.
«
»
13:39 Fryslân DOK
Advocaten Wim en Hans Anker nemen na veertig jaar afscheid. Het portret uit 1995 van de 'zingende strafpleiters' laat zien dat ook mensen met weinig geld op hun juridische bijstand kunnen rekenen.
«
»
14:20 Manifest Stenenkoorts
Patrick Lodiers wordt op pad gestuurd om te praten met de bobo's uit de financiële en bouwsector. Hoe staat het met onze solidariteit? Hij vraagt het aan minister voor Volkshuisvesting, Hugo de Jonge.
«
»
15:20 Op zoek naar de Israëlische keuken
Chef-koks, thuiskoks, wijnboeren en kaasmakers uit meer dan honderd verschillende culturen die het Joodse land rijk is, laten zien hoe verrassend veelzijdig hun keuken is.
«
»
16:12 Nieuwe Meesters
Bruno Costa, een homoseksuele kapper in een landelijke parochie op de Azoren (Portugal), creëert een satirische komedie op social media, waarin hij dragqueen Gertrudes Labaça wordt.
«
»
16:37 Socutera
Dit keer: Solidaridad en CBF.
«
»
16:45 NOS Tour de France
Rit 9: Aigle - Châtel (183 km). Een rit met onderweg drie beklimmingen en een bescheiden slotklim.
«
»
18:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
18:14 Planet Earth II
De grote bergketens behoren tot de meest spectaculaire landschappen op aarde, maar het is geen pretje om er te leven. Alleen de meest geharde diersoorten kunnen dat aan.
«
»
19:05 EO Metterdaad
Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
19:25 De kok en de directeur
Taco en Joris zijn in Italië, op het eiland Sicilië. Taco heeft Joris hier naartoe gebracht omdat dit eiland ooit zijn hart heeft gestolen. Op het eiland smelten kunst en gastronomie samen.
«
»
20:15 Hans van Manen - Just dance the steps
Choreograaf Hans van Manen wordt 90 jaar. Willem Aerts volgde het icoon van de internationale danswereld in de aanloop naar deze mijlpaal.
«
»
21:08 2Doc kort: Shanghai in lockdown
De Chinese Ke was voor wetenschappelijk onderzoek in Shanghai toen de rigoureuze lockdown werd afgekondigd. Ze probeerde op alle mogelijke manieren terug naar huis te komen, zonder succes.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Medialogica
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom spekt in Poetins oorlog tegen Oekraïne de oorlogskas, maar sponsorde jarenlang met tientallen miljoenen euro's voetbalclubs en de UEFA.
«
»
22:52 North Sea jazz 2022
Concerten, reportages, interviews en backstage-impressies. Met o.a optredens van Gregory Porter, Lady Blackbird, Ibrahim Maalouf, Lianne la Havas, Alicia Keys en artist in residence Herbie Hancock.
«
»
00:14 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:51 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Joost Zwegers in 'Belpop' (foto: Canvas - © VRT 2019)

Al ruim 20 jaar schittert Joost Zweegers onder zijn nom de plume Novastar aan het Belpop-firmament. Sinds zijn overwinning op Humo's Rock Rally in 1996 toont Zweegers zich als een van de strafste singer-songwriters uit de Belgische popgeschiedenis. Van kinds af aan is hij gepassioneerd, eigengereid en perfectionistisch in alles wat hij onderneemt. Samenwerken met Joost is om die reden soms een uitdaging, maar zijn publiek zal nooit ontgoocheld worden. Zijn gebetenheid leverde tot dusver vijf uitstekende albums op en een rist hits die tot het collectieve geheugen behoren. Periodes van succes wisselen zich af met tegenslagen en twijfels, maar opgeven of achteroverleunen staan niet in Zweegers' woordenboek. Meer dan alleen een songtitel, blijkt 'The best is yet to come' ook een levensmotto.

'Belpop Classics', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers