TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:22 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
06:56 De kist
Acteur Tygo Gernandt (46), bekend van talloze films en tv-series, praat met Kefah onder meer over de dood van zijn vader, zo'n twaalf jaar geleden, in wie hij zich erg herkent.
«
»
07:26 Zin in morgen
Sil Oostendorp (27) boert op zijn eigen manier: geen tractoren, maar paarden. Samen met zijn vriendin Saar bestiert hij een eigenwijze boerderij in Dwingeloo.
«
»
07:59 Petrus in het land
Petrus in het land is op bezoek in Dalfsen waar we welkom worden geheten door dominee Hans Schipper. Hij kijkt alvast vooruit naar Dankdag. Het thema is dan ook 'Dankbaarheid'.
«
»
08:26 De Verwondering
De eerste keer dat Annette voet op Zuid-Afrikaanse bodem zet, voelt ze zich meteen thuis. Haar tweede naam Nobuntu, die ze ook in Zuid-Afrika ontving, betekent 'moeder van de menselijkheid'.
«
»
08:57 Ik mis je
Als Leny kanker krijgt, vraagt ze aan haar zus Anita Dijkmans om net als de pater voor haar te bidden. Voor Anita voelt dit heel onwennig.
«
»
09:19 Zie je zondag!
Marleen Stelling is op bezoek bij een kerk die voor haar onbekend terrein is. Pastoor Louis Runhaar neemt haar mee in de wereld van de Oud-Katholieke Kerk in Amersfoort.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Tijdens een Lourdesreis voelde Erik Rozeman een sterke verbondenheid met God. Hij meldde zich echter niet aan als priesterkandidaat.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Celebrant: Pastoor Jurgen Jansen.
«
»
11:06 Nederland Zingt Dichtbij
Als Bijbelvertaalwerker in Malawi zag Ilse Visser met eigen ogen wat het betekent om de Bijbel in je eigen taal te kunnen lezen.
«
»
11:57 EO Metterdaad
De Amerikaanse dokter Rima is een jaar geleden naar Nepal verhuisd, waar ze werkt in het United Mission Hospital Tansen. Een uitdaging vanwege de Nepalese taal en cultuur.
«
»
12:13 Vieren & Herdenken
Op 1 juli is het Keti Koti, de dag waarop we erbij stilstaan dat Nederland de slavernij in Suriname en op de Nederlandse Antillen officieel in 1863 afschafte.
«
»
12:38 Wilde Ganzen
In Sierra Leone is de moedersterfte hoog. Artsen werken liever in de steden dan op het platteland.
«
»
12:50 De Geknipte Gast
Özcan Akyol ontvangt tv-icoon Koos Postema voor een persoonlijk gesprek in de kappersstoel. Hij doorbrak met zijn revolutionaire praatprogramma begin jaren 70 menig taboe.
«
»
13:17 BinnensteBuiten
Vogelaar Camilla gaat op zoek naar de watervogels in natuurgebied Delta Schuitenbeek. In de polder staat een beetje water op het weiland vanwege de hoge waterstand en daar houden de vogels van.
«
»
13:47 Fryslân DOK
Op 11 augustus 1972 komen door een windhoos op de Amelandse camping Duinoord vier mensen om het leven. Er zijn honderden gewonden. Hoe wordt die traumatische ervaring vijftig jaar later nog gevoeld?
«
»
14:26 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers
Op vrolijk ontregelende wijze leidt komiek Ronald Snijders de kijker door een rijk geïllustreerd overzicht van Wim T. Schippers' werk.
«
»
15:24 Op zoek naar de Israëlische keuken
Chef-koks, thuiskoks, wijnboeren en kaasmakers uit meer dan honderd verschillende culturen die het Joodse land rijk is, laten zien hoe verrassend veelzijdig hun keuken is.
«
»
16:25 Nieuwe Meesters
Saad Bin Rabi, alias SaadMUA, een non-binaire visagist in Bangladesh, probeert mannen die als visagisten werken door de gemeenschap als 'normaal' te laten beschouwen.
«
»
16:51 Socutera
Er zijn ruim 600 erkende goede doelen in Nederland. Zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen, getoetst door toezichthouder CBF. Aan een erkend goed doel kan je gerust geven. Kijk op: geefgerust.nl
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
17:11 Jacobine op 2
Oud-minister Jan Pronk zag in zijn lange loopbaan veel crisissen van dichtbij. Hoe kijkt hij naar de huidige tijd, waarin we van de ene crisis in de andere rollen? Pronk is niet optimistisch.
«
»
17:50 Firma Erfgoed
De IJsselstreek wordt gezien als de bakermat van de Moderne Devotie, de spirituele en maatschappelijke vernieuwingsbeweging uit de late middeleeuwen.
«
»
18:23 Planet Earth II
Afgelegen eilanden herbergen een aantal van de meest vreemde en zeldzame diersoorten op onze planeet. De escudo-eilandluiaard leeft een rustig bestaan op een idyllisch Caraïbisch eiland.
«
»
19:22 Brainwash Special: Slag om de Wereldorde
Welke gevolgen heeft de oorlog in Oekraïne voor de wereldorde? Welke plek heeft Europa hierin? Vergroot het conflict de eenheid of zorgt het juist voor verdeeldheid?
«
»
20:21 Tussen de Amerika's
Wie goed luistert naar de verhalen van de Maya's in Guatemala hoort in hun verhalen een stilte die al veertig jaar duurt. Deze stilte gaat over de genocide onder generaal Efraín Ríos Montt.
«
»
21:05 2Doc Kort: Eeuwig Kind
Wat betekent een huis voor je identiteit als mens? Regisseur Roshan Nejal (30) woont noodgedwongen bij zijn ouders en onderzoekt wat de emotionele waarde is van het hebben van een eigen plek.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:00 Erwin Olaf eert Hans van Manen
Ter ere van de 90ste verjaardag van choreograaf Hans van Manen maakt fotograaf Erwin Olaf een serie foto's die ontleend zijn aan het werk van Van Manen.
«
»
22:22 Medialogica
Welke beelden domineren het debat rond het adoptiedossier? En wat is het effect daarvan op het adoptiesysteem?
«
»
23:08 Deadwater fell
Op een benefietbijeenkomst voor de herdenkingstuin komt het tot een confrontatie met Tom. Als uitkomt dat Steve met de getuigenverklaringen heeft gesjoemeld, is de ontzetting groot.
«
»
00:03 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:41 Het Filosofisch Kwintet
Clairy Polak onderzoekt ons vermogen de wereld te veranderen. Met filosoof en historicus Philipp Blom, schrijver Nelleke Noordervliet, journalist Jaap Tielbeke en cultuurfilosoof Thijs Lijster.
«
»
01:35 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Denemarken, 1913. De welstellende Karen Blixen gaat een verstandshuwelijk aan met Baron Bror Blixen-Finecke, een telg uit een verarmde aristocratische familie. Het koppel trekt naar Afrika om er een koffieplantage uit te baten. Karen maakt er kennis met de Europese, vooral Britse koloniale gemeenschap. Haar man Bror heeft maar weinig belangstelling voor de plantage en houdt zich liever bezig met jagen. Na een tijdje wordt Karen verliefd op een charmante man die grote indruk op haar maakt: de vrijgevochten jager op groot wild, Denys Finch-Hatton. Hij is echter niet van plan zijn vrijheid op te geven.

'Out Of Africa', film uit 1985 met oa. Meryl Streep en Robert Redford, om 23.10 uur op Eén.

Dossiers