TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:16 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
07:11 De kist
Hoeveel tegenslag kan iemand aan in zijn leven? Veel, weet ex-rolstoeltennisster Esther Vergeer (39) uit ervaring.
«
»
07:43 Petrus in het land
Petrus in het land is in Apeldoorn. Daar haken we aan bij de Klimaatpelgrimstocht. Deze internationale tocht startte op 14 augustus in Polen.
«
»
08:10 De Verwondering
Na zijn werk bij de politie, de plaatselijke politiek en zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer is Ahmed Marcouch sinds 2017 burgemeester van Arnhem.
«
»
08:41 Ik mis je
Dick en Chris Pluim groeien samen op en ook als volwassenen delen ze hun leven. Waar Dick een man is van de theorie, is Chris meer van de praktijk. Dan wordt Chris ernstig ziek.
«
»
09:03 Zie je zondag!
Marleen ontmoet de vrolijke zielen Hanneke en Hendrik. Beiden hebben enorm veel tegenslag gekend, maar ondanks alles zijn ze blij met de dingen die het leven hun brengt.
«
»
09:30 EO Metterdaad
Bevallen in de bergen van Nepal kan levensgevaarlijk zijn: het is uren lopen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Voor assistent verloskundige Ranjana reden genoeg om een opleiding te volgen.
«
»
09:46 Geloofsgesprek
Antoine Bodar kijkt, als nieuwe rector van de Kerk der Friezen in Rome op een steenworp afstand van de Sint Pieter, vooruit naar Allerheiligen en Allerzielen.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Friezenkerk te Rome. Celebrant: Rector Antoine Bodar.
«
»
11:01 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen gaat met Erik Posthouwer in gesprek over de website dagopening.nl, waarop Erik iedere doordeweekse morgen een video met een dagopening voor kinderen plaatst.
«
»
12:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
12:11 Adieu God?
Schrijver Arnon Grunberg groeit op in een door de oorlog zwaar getraumatiseerd gezin en krijgt een traditioneel joodse opvoeding. Zijn zus en hij zijn lid van een zionistische jeugdvereniging.
«
»
12:36 Wilde Ganzen
Speciale jubileumuitzending over 65 jaar Wilde Ganzen.
«
»
12:43 De Geknipte Gast
Özcan Akyol ontvangt tv-coryfee Marga van Praag voor een persoonlijk gesprek in de kappersstoel. Menig generatie is met haar opgegroeid als gezicht van het Jeugdjournaal en later het Journaal.
«
»
13:01 BinnensteBuiten
In België ligt de eeuwenoude dubbele carréhoeve van Maria en Piet. Een oude vervallen ruïne verbouwen ze zelf tot het idyllische boerderijtje in de natuur, waar Maria al haar hele leven van droomt.
«
»
13:26 Fryslân DOK
Tachtig jaar na zijn dood in Dachau is de Friese pater Titus Brandsma in Rome heilig verklaard. Hij was al zalig en wordt mondiaal alom bewonderd. Wat betekent zo'n heiligverklaring in deze tijd?
«
»
14:00 Eens ging de zee hier tekeer
De verwachting was dat de voormalige kustplaatsen na de afsluiting van de Zuiderzee snel zouden doodbloeden. Toch wisten veel plaatsen uit te groeien tot bloeiende gemeenschapen.
«
»
14:45 NOS Veteranendag
Uitgebreide terugblik op Veteranendag 2022 en op de Invictus Games, het eerder dit jaar in Den Haag gehouden sportevenement voor veteranen die fysiek of psychisch gewond zijn geraakt.
«
»
15:18 Beth Amstelveen, Jeruzalem a/d Amstel
Waar de Joodse gemeenschappen in de rest van het land al generaties krimpen, laat Amstelveen precies het tegenovergestelde zien. Een unieke ontwikkeling.
«
»
16:23 Nieuwe Meesters
Paaldanseres Juul de Metz (Nederland) geeft les aan de Pole Dance Factory in Amsterdam en treedt op in clubs. Zo bevrijdt ze zich van een verstoord zelfbeeld.
«
»
16:49 Socutera
Het Nationaal MS Fonds maakt onderzoek naar genezing van MS mogelijk, maar is er ook nú voor mensen met MS.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen: JA21
Politieke magazine.
«
»
17:10 Jacobine op 2
In opdracht van de Protestantse Kerken Nederland (PKN) gaan wetenschappers de komende jaren onderzoek verrichten naar de betrokkenheid van kerken bij slavernij.
«
»
17:44 Firma Erfgoed
De reis door de Lage Landen wordt vervolgd naar de stad Utrecht, de stad waar de godsdienstvrijheid - ook wel vrijheid van geweten - werd beklonken.
«
»
18:17 China: Nature's Ancient Kingdom
Het oosten van China is één van de meest dichtbevolkte gebieden op aarde, maar zelfs hier maakt de mens ruimte voor de natuur.
«
»
19:15 Sami Yusuf op het Holland Festival 2022
Voor zijn concert 'When Paths Meet' werkte de wereldberoemde zanger en componist Sami Yusuf nauw samen met kamerkoor Cappella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest.
«
»
20:24 Tussen de Amerika's
Costa Rica is met een 9 het gelukkigste land van Midden-Amerika. Maar in buurland Nicaragua, waar Stef gewoond heeft, gaat het verre van goed.
«
»
21:08 Danny's wereld
Danny spreekt Amsterdamse rapper Luigi HM, die voor verschillende vergrijpen regelmatig in de gevangenis zat. Hij legt samen met vrienden Nighel en Mario MRDH uit hoe hun wereld in elkaar zit.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:00 Erwin Olaf eert Hans van Manen
Ter ere van de 90ste verjaardag van choreograaf Hans van Manen maakt fotograaf Erwin Olaf een serie foto's die ontleend zijn aan het werk van Van Manen.
«
»
22:22 Medialogica
Bij demonstraties wordt iedere politieklap of aanhouding tegenwoordig met mobieltjes gefilmd en online gedeeld. De politie klaagt dat de video's een oneerlijk beeld schetsen.
«
»
23:06 Deadwater fell
Op het politiebureau wordt Tom ondervraagd over wat er zich die fatale nacht heeft afgespeeld, maar hij geeft geen opheldering van zaken. De relatie tussen Steve en Jess wankelt na haar bekentenis.
«
»
23:59 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
00:37 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Denemarken, 1913. De welstellende Karen Blixen gaat een verstandshuwelijk aan met Baron Bror Blixen-Finecke, een telg uit een verarmde aristocratische familie. Het koppel trekt naar Afrika om er een koffieplantage uit te baten. Karen maakt er kennis met de Europese, vooral Britse koloniale gemeenschap. Haar man Bror heeft maar weinig belangstelling voor de plantage en houdt zich liever bezig met jagen. Na een tijdje wordt Karen verliefd op een charmante man die grote indruk op haar maakt: de vrijgevochten jager op groot wild, Denys Finch-Hatton. Hij is echter niet van plan zijn vrijheid op te geven.

'Out Of Africa', film uit 1985 met oa. Meryl Streep en Robert Redford, om 23.10 uur op Eén.

Dossiers