TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:16 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
06:52 Lazarus
Voor schrijver, historicus en oud-Kamerlid Zihni Özdil is het verhaal van De Verloren Zoon confronterend. Het maakt hem ervan bewust dat hij zich verloren voelt in Nederland.
«
»
07:24 Crux
We volgen iemand bij wie de actualiteit persoonlijk aanklopt en om een reactie vraagt. Verschillende mensen in uiteenlopende situaties, maar met één ding gemeen: ze zijn christelijk.
«
»
07:56 Petrus in het land
We zijn in Elst in de Betuwe. Predikant Jeroen Jeroense heet ons welkom in de Grote Kerk, die gebouwd is op de fundamenten van een oude Romeinse tempel.
«
»
08:23 De Verwondering
Shervin Nekuee groeit op in een liberaal gezin in Teheran. Rond zijn elfde levensjaar ziet hij hoe het fijnzinnige land van zijn kindertijd volledig verandert.
«
»
08:52 Ik mis je
Tinie Halma is het oudste kleinkind van haar oma. Oma ziet erg op tegen de dood en hoopt nooit bewust afscheid te hoeven nemen van haar dierbaren.
«
»
09:14 EO Life
Zangeres en presentator Giovanca en zangeres Desray Manders vertellen over het muzikale tv-programma Amazing Grace. Margje Fikse duikt in prangende etische kwesties en morele dilemma's voor 'Dit is de kwestie'.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De Juliaantjes, zo staan ze bekend in de volksmond. De zusters heten officieel naar de Heilige Juliana van Falconieri en hebben hun niet geringe talenten gegeven aan arme gezinnen.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. Hoofdcelebrant: Mgr. Jan Hendriks.
«
»
11:05 Nederland zingt
'Koorleden gezocht voor Nederland Zingt in Vlissingen'. Op deze oproep kwamen we enorm veel enthousiaste reacties. Het resultaat zie je in deze uitzending.
«
»
11:31 EO Life
Zangeres en presentator Giovanca en zangeres Desray Manders vertellen over het muzikale tv-programma Amazing Grace. Margje Fikse duikt in prangende etische kwesties en morele dilemma's voor 'Dit is de kwestie'.
«
»
12:20 Wilde Ganzen
Hussein Salia en zijn tweelingbroer zetten samen een basisschool op in hun dorp. Hun inkomsten zijn maar beperkt en op de school is een tekort aan van alles.
«
»
12:27 De Geknipte Gast
Schrijver Adriaan van Dis houdt een vurig pleidooi voor de lenigheid van geest, die volgens hem in de steeds sneller veranderende wereld van vandaag een absolute noodzaak is.
«
»
12:46 BinnensteBuiten
In Amsterdam woont Mark in een appartement, waar je je begin 20e eeuw waant. Hij verzamelt alles uit die nostalgische periode: van fornuis tot servies, van kleding tot meubels.
«
»
13:11 Fryslân DOK
Kunstenaar Jeanne Bieruma Oosting ontworstelde zich met veel pijn en moeite aan haar Friese adellijke familie en koos haar eigen weg. Anders was haar leven onzinnig en geestdodend geweest, vond ze.
«
»
13:45 Hier zijn de Van Rossems
Lelystad is de stad van de toekomst, maar nog niet iedereen ziet dat. De Van Rossems wel. De inpoldering, het levenswerk van ir. Lely, loopt als een rode draad door het verhaal van Lelystad.
«
»
14:26 Wilhelmina, een leven voor de troon
Bij haar terugkeer in Nederland hoopt koningin Wilhelmina nog even dat de oude verhoudingen in de politiek doorbroken kunnen worden. Als dat niet het geval blijkt, is haar energie op.
«
»
15:22 God schittert door afwezigheid
Erik Fransman onderzoekt zijn familiegeschiedenis en de daarbij behorende Joodse tradities. Tijdens deze zoektocht stuit hij ook op het veelal onbesproken oorlogsverleden van de familie Fransman.
«
»
16:25 De Nieuwe Buur
Mahdad, de hoofdpersoon uit de Nederlandse documentaire Burengerucht van filmmaker Meral Uslu, is vanuit Iran naar Nederland gevlucht. Hij wilde niet langer als vrouw leven.
«
»
16:52 Socutera
De Leprastichting zorgt voor het vroegtijdig opsporen, behandelen en revalideren van leprapatiënten, zodat ze weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
17:14 Jacobine op 2
Door corona zijn we ons veel meer bewust geworden van de impact van ziekte. Dat ziekte niet alleen een defect is in je 'machinerie', maar ook iets met je psyche doet, ervaren de drie gasten.
«
»
17:51 Kruispunt
Breinprofessor Erik Scherder weet met zijn aanstekelijk enthousiasme Nederland in beweging te krijgen en gelooft heilig in zijn missie.
«
»
18:23 Penguins: Meet the Family
Met behulp van satellietbeelden worden voor het eerst pinguïnkolonies in beeld gebracht die nog niet eerder ontdekt waren.
«
»
19:24 Brommer op zee
Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen schrijvers en dichters over hun werk. De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel.
«
»
20:05 Nu te Zien!
Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt in het Groninger Museum het werk van de jonge maar veelbelovende Franse kunstenaar JR, die met zijn foto's de openbare ruimte overneemt.
«
»
20:19 College Tour
Met de oorlog in Oekraïne, de pijlsnel stijgende inflatie en de astronomische prijzen van gas en olie staat Christine Lagarde als voorzitter van de Europese Centrale Bank voor torenhoge uitdagingen.
«
»
21:06 Danny's wereld
Danny Ghosen duikt in de wereld van de jongensprostitutie en spreekt met twee jonge mannen die met hulp van Stichting Lumens uit deze wereld zijn gestapt.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Pointer
Moeder Jamie had al drie kinderen die niet goed sliepen, maar haar jongste dochter Peyton (1) spant de kroon. Nachtenlang zijn Jamie en haar man in touw en komen ook zelf nauwelijks aan slapen toe.
«
»
22:42 De publieke tribune
Veel grote bedrijven willen graag verduurzamen, maar dat gaat trager dan noodzakelijk is. Hoe maken zij mooie woorden waar? Welke offers zijn zij bereid te brengen?
«
»
23:41 The Investigation
Jens Møller krijgt hulp bij het onderzoek. Er worden Zweedse lijkhonden ingezet die lichamen tot wel 20 meter diep in het water kunnen vinden. De honden bakenen een nauwkeurig gebied af.
«
»
00:32 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:09 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:04 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

De jonge Arthur verliest zijn ouders, koning Uther Pendragon en koningin Igraine, door het toedoen van de meedogenloze Vortigern, die vervolgens de troon opeist. Arthur kan ontkomen en verschanst zich in Londonium, waar hij in een bordeel opgroeit. Vortigern zit hem echter nog steeds achterna.

'King Arthur: Legend of the Sword', film uit 2017 met oa. Jude Law, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers