TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:57 MAX Geheugentrainer
Train uw brein. Naarmate iemand ouder wordt, wil het geheugen nog wel eens iets minder scherp worden. Dit programma geeft u de kans om het geheugen te trainen.
«
»
07:52 De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan
Kefah is in Duitsland, het land van de auto-industrie. Wat gaat de autofabrikant en de automonteur merken van die transitie naar een groener Europa? En hoe zit dat in Zwitserland?
«
»
08:30 Het geheim van de meester: De Nachtwacht
Recht tegenover de originele Nachtwacht richt het team haar atelier in. Joris Dik krijgt cruciale informatie van de onderzoekers van het schilderij en Thijs Hagendijk haalt de juiste pigmenten.
«
»
09:15 Tijl en de Negende van Beethoven
Tijl Beckand werkt toe naar het grote concert en duikt nog dieper in de Negende symfonie. Welke rol speelt het muziekstuk in Japan en waarom was het te horen na de val van de Berlijnse Muur?
«
»
10:00 Walk with Me
De boeddhistische leermeester Thich Nhát Hanh werd ooit uit Vietnam verbannen en trok naar het Westen. De spiritueel leider woont in Plum Village, een leefgemeenschap in Zuid-Frankrijk.
«
»
11:29 Tot de laatste snik?!
Henny Vrienten moest stoppen vanwege gezondheidsproblemen. Jan Rot daarentegen treedt op tot hij erbij neervalt. Angela Groothuizen toert nog met de Dolly Dots.
«
»
12:25 Olympische dromen
Wilfried de Jong zit aan de rand van het bed van snowboarder Niek van der Velden.
«
»
12:31 Nieuwe Meesters
Bruno Costa, een homoseksuele kapper in een landelijke parochie op de Azoren (Portugal), creëert een satirische komedie op social media, waarin hij dragqueen Gertrudes Labaça wordt.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen in twaalf vragen. Wie heeft de meeste vragen goed en raadt het antwoord?
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:21 Max Maakt Mogelijk - Special
Het Nederlandse echtpaar Ton en Alice van Nimwegen maakt het verschil voor de lokale bevolking in het dorp Telechiu. Zelf wonen ze er een deel van het jaar en doen er alles aan om de arme bewoners te helpen.
«
»
14:37 De tranen van Tito
Sinds de Noord-Macedoniërs zich vreedzaam afsplitsten van Joegoslavië, lijken ze op zoek te zijn naar een eigen identiteit. De buurlanden maken dat moeilijk.
«
»
15:29 Fryslân DOK
In Noordoost-Friesland helpt een team van specialisten mensen met langdurige coronaklachten. Het advies is: de lat laag leggen en blijven ademen. Maar dat klinkt gemakkelijker dan het is.
«
»
16:04 Kruispunt
Schaatskoningin Ireen Wüst maakt zich op voor haar laatste Olympische Spelen. Haar ouders en goede vrienden praten openhartig over haar enorme drive en over de toekomst na haar schaatscarrière.
«
»
16:30 Roderick Zoekt Licht
De plaatselijke heilige Lidwina van Schiedam lag 38 jaar ziek op bed, na een val op het ijs. Toch wist en weet zij anderen te inspireren.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
17:13 Petrus in het land
Dominee Rianne van der Nagel heet ons welkom in de Kruiskerk in Nijkerk. We vragen aan de mensen van deze kerk waar zij de kracht vinden om door te gaan.
«
»
17:34 BinnensteBuiten
De Braziliaanse Marina wordt tijdens haar studie tien jaar geleden verliefd op de stad Den Haag. Ze besluit een jaren 20-appartement te kopen om hier te blijven wonen.
«
»
17:59 Nederland zingt
Een aantal zangers van het ADEM Project is te gast in de Grote of Sint Janskerk van Schiedam om hun treffende muziek te laten klinken. Zij worden hierin ondersteund door diverse muzikanten en zangers.
«
»
18:25 EO Metterdaad
Vica is 21 jaar en heeft een lichamelijke beperking, waardoor zij hele dagen doorbrengt op de bank. Tot haar zestiende ging Vica naar opvangcentrum Nieuwe Hoop in Moldavië.
«
»
18:42 De verandering
Het hart van de jonge Silvia op 't Hof breekt als haar vader het gezin verlaat voor een andere vrouw. Silvia is zo verdrietig dat ze in zichzelf snijdt en pillen inneemt.
«
»
18:58 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
19:21 Crux
Boeren staan onder druk om te verduurzamen, maar de burger wil niet meer geld voor zijn voedsel betalen. Het is een spagaat waar steeds meer spanning op komt te staan.
«
»
19:55 De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan
Kefah is in Spanje en in Frankrijk. Wat gaan de Spaanse en Franse koks merken van die transitie naar een groener Europa? Kun je straks nog een stukje vlees bestellen in de restaurants?
«
»
20:40 Gort over de grens
Ilja Gort bezoekt de Auvergne, een woest niemandsland in het hart van Frankrijk. De meeste bewoners hebben dit gebied verruild voor Parijs of de Côte d'Azur.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:00 Olympische dromen
Wilfried de Jong zit aan de rand van het bed van schaatster Antoinette de Jong.
«
»
22:12 Midsomer murders
Aan de vooravond van een populaire paranormaalbeurs wordt een meisje dood aangetroffen te midden van occulte symbolen. De rationele Barnaby gelooft niet in een bovennatuurlijke doodsoorzaak.
«
»
23:50 Ring of dreams
Nederlandse showworstelaars betalen doorgaans een hoge prijs voor hun passie, door hun eigen bloed, zweet en tranen erin te pompen. Met een kleine kans op roem en glorie.
«
»
01:02 De Nachtzoen
Deze coronatijd geeft kerken de kans om het weer over essentiële vragen te hebben, zoals het perspectief op een hiernamaals. Who wants to live forever? Kerkjurist Rik Torfs kan niet wachten.
«
»
01:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
01:48 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers