TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:01 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:00 De kist
Oud-schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert verloor zijn moeder twintig jaar geleden. Door zijn moeders overlijden nam Mark meer de leiding over zijn eigen leven.
«
»
07:30 Crux
Crux volgt elke week iemand waarbij de actualiteit persoonlijk aanklopt en vraagt om een reactie. Verschillende mensen in uiteenlopende situaties maar met één ding gemeen: ze zijn christelijk.
«
»
08:02 Petrus in het land
In Groningen gaan we op zoek naar het bijzondere in gewone mensen. Dominee Pieter Versloot heet ons welkom in de Martinikerk. Deze oudste kerk van de stad is vernoemd naar Sint Maarten.
«
»
08:29 De verwondering
Hans Günther was predikant in Oost-Duitsland. Twee jaar voor de val van de Berlijnse Muur vluchtte hij naar Nederland.
«
»
09:00 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
09:15 EO Life
Bert van Leeuwen ontvangt gasten die vertellen over geloof, de kerk en hun persoonlijke verhalen. Ook klinkt er inspirerende muziek.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Abt Bernardus leeft als trappist met de psalmen. Op de zondag van het Woord van God vertelt deze vader-abt van Koningshoeven over de waarde van de Bijbel in zijn leven.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint-Janskathedraal te Den Bosch. Hoofdcelebrant: Mgr. Gerard de Korte.
«
»
11:05 EO Life
Bert van Leeuwen ontvangt gasten die vertellen over geloof, de kerk en hun persoonlijke verhalen. Ook klinkt er inspirerende muziek.
«
»
11:51 EO BEAM Kerkdienst
De kerken zijn dicht, de BEAM Kerkdienst gaat door! Elke week organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een kerkdienst op tv en YouTube. Presentator Joram Kaat ontvangt spreker Jurjen ten Brinke op een bijzondere locatie.
«
»
12:21 Wilde Ganzen
De Indonesische overheid verstrekt sinds een paar jaar geen uitkering meer aan arme mensen. In plaats daarvan krijgen ze eieren, rijst en olie.
«
»
12:28 De Geknipte Gast
Özcan Akyol gaat in gesprek met Eva Jinek terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek.
«
»
12:44 BinnensteBuiten
Guusje woont in haar yurt in de buurt van Utrecht. In de winter is het soms een uitdaging, maar ze genieter enorm. Ze heeft een duurzame leefstijl met een lage energierekening.
«
»
13:11 Fryslân DOK
Jan Elzinga uit Sumar trok in het hele land bekijks met zijn zelfgebouwd, mechanisch kunstwerk dat Salomo's rechtspraak verbeeldde. Hoe een dorpsjongen van eenvoudige komaf groot kon dromen.
«
»
13:45 Gort over de grens
In een mysterieus land vol grotten en kastelen vindt Ilja Gort een drankje dat hem eeuwig jong houdt en drinkt hij de dikste wijn ter wereld. In een oude watermolen scoort hij walnoten voor Eekie.
«
»
14:31 In het kielzog van de Mayflower
Na een barre overtocht bereiken de Pilgrims de kust van het huidige Amerika. De groep is verzwakt, hongerig en de winter breekt aan. Ze hebben snel een plek nodig waar ze huizen kunnen bouwen.
«
»
15:12 Dead Sea Guardians
De Dode Zee is een uniek zoutmeer met een bijzondere geografische, biologische en historische waarde. Het meer ligt ruim 400 meter onder de zeespiegel en is het laagstgelegen meer ter wereld.
«
»
16:26 Nieuwe Meesters
Bruno Costa, een homoseksuele kapper in een landelijke parochie op de Azoren (Portugal), creëert een satirische komedie op social media, waarin hij dragqueen Gertrudes Labaça wordt.
«
»
16:51 Socutera
Het Liliane Fonds zet zich in voor gelijke rechten en kansen voor kinderen met een handicap die opgroeien in de armste landen van de wereld.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:06 Politieke partijen: DENK
Informatief programma.
«
»
17:10 Jacobine op 2
Jacobine spreekt met Sjors Fröhlich. Twee jaar geleden stapte hij op als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio en trad hij aan als burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden.
«
»
17:44 Kruispunt
Schaatskoningin Ireen Wüst maakt zich op voor haar laatste Olympische Spelen. Haar ouders en goede vrienden praten openhartig over haar enorme drive en over de toekomst na haar schaatscarrière.
«
»
18:18 Podium Witteman
De Iraans-Canadese countertenor Cameron Shahbazi is regelmatig te zien in operaproducties, zoals in Händels Tolomeo, komend voorjaar in Karlsruhe.
«
»
19:28 Tijl en de Negende van Beethoven
Tijl Beckand werkt toe naar het grote concert en duikt nog dieper in de Negende symfonie. Welke rol speelt het muziekstuk in Japan en waarom was het te horen na de val van de Berlijnse Muur?
«
»
20:19 De tranen van Tito
Sinds de Noord-Macedoniërs zich vreedzaam afsplitsten van Joegoslavië, lijken ze op zoek te zijn naar een eigen identiteit. De buurlanden maken dat moeilijk.
«
»
21:05 Metropolis
Hoe zit het met de liefde voor bomen in de wereld? De Indiase familie Kesharwani heeft hun huis om een enorme peepalboom heen gebouwd, omdat ze geloven dat er miljoenen hindoegoden in wonen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:07 Pointer
Vrouwen die last hebben van endometriose lopen daar vaak jaren mee rond. Het stellen van de diagnose duurt gemiddeld ruim zeven jaar.
«
»
22:37 Tijl en de Negende van Beethoven: Concert
Tijl Beckand dirigeert de Negende symfonie van Beethoven. Ruim tweeënhalf jaar lang oefende hij onder leiding van dirigent Jules van Hessen. En dit zonder een noot bladmuziek te kunnen lezen.
«
»
00:03 Pørni
Pørni heeft een ontmoeting met de ex-vriendin van Bjørnar, en het Nordberg-koor is druk bezig met de repetities voor het voorjaarsconcert. Torill weet een gevoelige snaar te raken.
«
»
00:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
01:09 Buitenhof
Te gast: Cora van Nieuwenhuizen, Farid Azarkan, Alex Brenninkmeijer en Hubert Smeets. De nieuwsfoto is gekozen door Ilvy Njiokiktjien.
«
»
02:04 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers