TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:06 Nieuwsuur
Formatie nadert einde * Huiselijk geweld: De 'schaduwpandemie' * China's antwoord op boycot Winterspelen.
«
»
08:00 Blauw bloed
Op dinsdag 7 december viert prinses Amalia een bijzondere mijlpaal; haar achttiende verjaardag. Een mooie terugblik op haar jonge leven en een gesprek met koningshuisdeskundige Rick Evers over de Prinses van Oranje.
«
»
08:45 Langs de Maas
Huub Stapel volgt de Maas door de Belgische Ardennen. Dit is het gebied van de staalindustrie. Vroeger bracht deze industrie grote rijkdom, maar nu oogt het vervallen. In Dinant treft Huub een duiker.
«
»
09:20 Nu te Zien!
In de jaren 90 trokken ze 's nachts met een spuitbus de straten in. Nu hebben ze die spuitbussen aangevuld met kwasten en latex en zijn ze uitgegroeid tot professionele kunstenaars.
«
»
09:34 Brommer op Zee
Schrijver en muzikant Auke Hulst spreekt over 'De Mitsukoshi Troostbaby Company'. Hoofdpersoon Auke kampt in het jaar 2032 met de verwerking van een afgebroken zwangerschap.
«
»
10:35 Podium Witteman
Contrabassist Sasha Witteveen breekt met Mike Boddé een lans voor de muziek van Henriëtte Bosmans (1895-1952). Ze spelen haar 'Nuit calme'.
«
»
11:44 De Nieuwe Buur
Henriëtte is een alleenstaande moeder zonder geldige verblijfsvergunning. Ze strijdt voor al haar lotgenoten.
«
»
12:18 De reis van de Indiërs
De betovergrootouders van Narsingh komen hier vandaan. Een dorpje op het platteland, waar door de industrialisatie, de komst van de geldeconomie en langdurige droogte de vooruitzichten slecht waren.
«
»
12:49 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:12 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
14:19 Max Maakt Mogelijk - Special
Viorel (52) vangt al jaren ouderen en daklozen op in Roemenië. Mensen die door de overheid in de steek worden gelaten, op papier niet bestaan of nergens recht op hebben. Inmiddels biedt Viorel onderdak en zorg aan 450 mensen.
«
»
14:36 Rauw Curaçao
Wensly volgt drie hotelhouders tijdens de pandemie. Ook hun personeel leeft in grote onzekerheid, want wie werkloos thuis zit, heeft door de nulurencontracten niets om op terug te vallen.
«
»
15:27 Fryslân DOK
Weekend at Waikiki was onderdeel van de Friese Bries in de jaren 80. Als een van de eerste westerse bands ging de band op tournee in het Oostblok. Een terugblik op de successen van de Friese popscene.
«
»
16:02 Ziel en zaligheid
God wil in ons geboren worden. De vraag is of de bodem van onze ziel wel vruchtbaar genoeg is om het zaad van Gods aanwezigheid te laten ontkiemen en te laten groeien. Pater Hugo legt uit hoe dat zit.
«
»
16:10 Geloofsgesprek
Over een week is het tweehonderd jaar geleden dat pater Karel Houben in Munstergeleen werd geboren. Zijn geboortehuis is een kapel geworden voor ieder die wil bidden tot deze Nederlandse heilige.
«
»
16:26 Roderick Zoekt Licht
Roderick neemt de kijker mee naar Rome, op een tocht langs de mooiste plekken, ontmoetingen en gebeurtenissen die hij er in de afgelopen jaren heeft beleefd.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:11 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en ontmoeten inspirerende voorgangers.
«
»
17:40 Metterdaad
Dorina loopt met haar drie jonge kinderen over straat. Ze bedelt om geld, zodat ze melk voor de kleinste kan kopen. Dorina is een Roma-vrouw, voor wie in Albanië weinig perspectief is. Degene die zich wel om haar bekommert, is Blerta.
«
»
18:14 Nederland zingt
Vier mannen die fantastisch samen kunnen zingen, dat is mannengroep Chapter4. Met hun muziek hopen zij te inspireren door een boodschap van liefde en hoop.
«
»
18:47 MAX Maakt Mogelijk
In de Kerk van de Nazarener Rotterdam koken Claudia en Dorcas vrijwillig wekelijks een gezonde en voedzame maaltijd voor buurtgenoten die het niet breed hebben.
«
»
19:20 Ik mis je
Presentator Arjan Lock praat met Johan Provoost, Joke Brouwer-Niesthoven en Maaike de Wolf-Mol, drie overlevenden van de echte Slag om de Schelde. Drie mensen die midden in die oorlog zaten, drie mensen die tijdens die strijd grote verliezen hebben geleden.
«
»
19:54 Blauw bloed
Royaltyprogramma waarin leden van ons koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Verder is er aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa.
«
»
20:38 Sterren op het doek
Voor actrice en voormalig model Anna Drijver is het altijd een droom geweest om mee te doen aan 'Sterren op het doek'. Özcan Akyol laat die droom in haar geboortestad Den Haag in vervulling gaan.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:09 Vigil
Na een verdacht sterfgeval aan boord van de onderzeeër HMS Vigil wordt de politie ingeschakeld. Inspecteur Amy Silva moet de zaak in haar eentje aan boord gaan onderzoeken.
«
»
00:13 The Whistlers
Politieagent Cristi is een informant voor de lokale maffia in Boekarest. Hij wordt naar het eiland La Gomera gestuurd om daar de inheemse fluittaal El Silbo Gomero te leren.
«
»
01:43 De Nachtzoen
Sinds zijn vertrek uit de Tweede Kamer leerde socialist Zihni Özdil de donkere kamers van zijn woning én ziel kennen. Hij vond verrassende manieren om zijn geestelijke dorst te lessen.
«
»
01:59 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:38 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 1956 zet de nieuwe Sojvetleider Nikita Chroesjtsjov een punt achter het Stalin-tijdperk. Hij wil de Sovjet-Unie opnieuw openstellen aan de wereld en brengt zelfs een bezoek aan de Verenigde Staten. De relatie tussen hem en president Kennedy verzuurt echter en de situatie tussen de twee wereldmachten escaleert. Een kernoorlog lijkt niet veraf te zijn. Op 26 juni 1963 spreekt Kennedy in Berlijn zijn beroemde woorden 'Ich bin ein Berliner' uit.

'Apocalypse: Guerre des Mondes', om 21.15 uur op Canvas.

Dossiers