TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:48 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:56 Andries
Pieter Grinwis werd verkozen tot één van de meest veelbelovende nieuwe Tweede Kamerleden van dit moment. Hij groeide op op Goeree-Overflakkee, te midden van de aardappelen en uien.
«
»
07:26 Ik mis je
Als Ashley Bosman 9 jaar is, haalt haar vader haar met spoed weg bij haar alcoholverslaafde moeder. Bij hem kan ze weer een beetje kind zijn, maar dan krijgt haar vader lymfklierkanker. Hij overlijdt binnen korte tijd.
«
»
07:58 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en ontmoeten inspirerende voorgangers.
«
»
08:26 De Verwondering
Willem Glaudemans heeft een missie: mensen leren vergeven. De inspiratie hiervoor put hij voornamelijk uit het boek 'Een Cursus in Wonderen' én zijn persoonlijke levenservaringen.
«
»
08:56 Ik mis je
René Sauren verliest in korte tijd twee belangrijke mannen in zijn leven. Eerst overlijdt zijn broer John aan een acute hartstilstand. Veertien maanden later zijn vader aan longkanker. René is ervan overtuigd dat ze elkaar zullen weerzien.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Over een week is het tweehonderd jaar geleden dat pater Karel Houben in Munstergeleen werd geboren. Zijn geboortehuis is een kapel geworden voor ieder die wil bidden tot deze Nederlandse heilige.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Jozefkerk te Waubach-Landgraaf. Celebrant: Pastoor Harry Notermans.
«
»
11:04 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:34 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
11:44 Nederland Zingt Dichtbij
Jurjen ten Brinke ontmoet Willem en Natan Flier. Vader en zoon zijn beide molenaar op molen De Hoop in Oldebroek. Op deze graan-, koren- en oliemolen gaat Jurjen met de molenaars in gesprek over hun werk en over de afhankelijkheid van de wind.
«
»
12:39 De 84e na Willibrord - De verkiezing en wijding van Bernd Wallet tot aartsbissch
In februari 2020 verkoos de Oud-Katholieke Kerk van Nederland Bernd Wallet tot haar nieuwe bisschop voor het aartsbisdom Utrecht. Daarmee werd hij de 84e opvolger van Willibrord.
«
»
13:04 Wilde Ganzen
In India krijgen honderd vrouwen met een psychiatrische aandoening van stichting Helpende Handen India een geit om voor te zorgen. De eerste resultaten zijn spectaculair!
«
»
13:11 Fryslân DOK
De Molukse familie Manuputty ging als enige moslimgezin niet naar kamp Wyldemerk bij Balk. De 32-jarige Nikki Manuputty zoekt uit waarom, om haar familiegeschiedenis een plek te geven in haar leven.
«
»
13:41 Brainwash Talks
De mens is dan misschien het meest nieuwsgierige, emotionele, inventieve en agressieve dier op aarde, maar we zijn wel dieren, betoogt schrijver Melanie Challenger. Dat willen we wel eens vergeten.
«
»
13:58 Sterren op het doek
Gerri Eickhof is misschien wel de bekendste verslaggever van Nederland. Al meer dan veertig jaar brengt hij het nieuws in miljoenen huiskamers.
«
»
14:46 Andere tijden
Nederlandse priesters, paters en nonnen hebben in de vorige eeuw tienduizenden kinderen misbruikt. Dat was tien jaar geleden de conclusie van de commissie-Deetman.
«
»
15:20 Negen Koffers
In het LiLaLo-theater brachten Jossy en Jacques Halland hun zelfgeschreven Jiddische repertoire ten gehore. Voordat het stel zich in Amsterdam vestigde, reisden ze met negen koffers door Europa.
«
»
16:18 Naches
Oedi Granot is vanuit Israël naar Nederland gekomen om het meisje van zijn dromen te ontmoeten. Maar zij dacht daar anders over, waardoor hij in verdriet op Schiphol achterbleef.
«
»
16:25 De Nieuwe Buur
Henriëtte is een alleenstaande moeder zonder geldige verblijfsvergunning. Ze strijdt voor al haar lotgenoten.
«
»
16:52 Socutera
VSO zet vrijwilligerswerk in om ontwikkeling te creëren. Ze verbinden professionals aan mensen uit de lokale gemeenschap en leiden mensen op om armoede in hun eigen land te bestrijden.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:08 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
17:41 De reis van de Indiërs
De betovergrootouders van Narsingh komen hier vandaan. Een dorpje op het platteland, waar door de industrialisatie, de komst van de geldeconomie en langdurige droogte de vooruitzichten slecht waren.
«
»
18:15 Podium Witteman
Contrabassist Sasha Witteveen breekt met Mike Boddé een lans voor de muziek van Henriëtte Bosmans (1895-1952). Ze spelen haar 'Nuit calme'.
«
»
19:23 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
20:21 Rauw Curaçao
Wensly volgt drie hotelhouders tijdens de pandemie. Ook hun personeel leeft in grote onzekerheid, want wie werkloos thuis zit, heeft door de nulurencontracten niets om op terug te vallen.
«
»
21:07 Metropolis
In Nederland is er sprake van een coronababyboom. Er is zelfs een verloskundigentekort om al dat nieuwe leven ter wereld te brengen. Is het overal zo druk aan de wieg?
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:09 Argos Medialogica
Medialogica onderzoekt hoe de Chinese regering de genocide van de Oeigoeren aan de wereld probeert te verkopen, gebruikmakend van sociale media en vloggers.
«
»
22:52 Andries en de wetenschappers
Prof. dr. ir. Peter Ngene is hoogleraar chemical engineering aan de Universiteit van Utrecht. Ngene, afkomstig uit Nigeria, won vele prijzen en doet onderzoek naar de toepassing van waterstof.
«
»
23:27 Volle zalen
Barrie Stevens werkt al meer dan een halve eeuw in Nederland als choreograaf, danser, zanger, acteur en nog veel meer. Hij heeft ons land lief, maar is nog altijd 'every inch an Englishman'.
«
»
00:13 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
01:11 Jacobine op 2
Drie gasten, drie perspectieven, één thema. Als het gaat om de levensvragen van deze tijd, zoekt presentator Jacobine Geel naar inspiratie, verdieping en verrassing.
«
»
01:42 Naches
Jelle Zijlstra is acteur en theatermaker van beroep. Hij zet zich in voor de homobeweging en is voorzanger in een synagoge.
«
»
01:55 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:34 Buitenhof
Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema is te gast. Een gesprek over de avondlockdown, haar oproep tot vaccineren en hoe bestrijd je de moedeloosheid bij de bevolking met een nieuwe variant die zijn weg naar Europa vindt?
«
»
03:29 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ferry' (foto: © Netflix/De Mensen 2021)

Amsterdam 2008. De bikkelharde Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry's mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden en af te maken. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd raakte, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Daniëlle kruipen langzaam onder zijn stalen pantser. Zijn spannende zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld.

'Ferry', film uit 2021 met oa. Frank Lammers, om 20.40 uur op Eén.

Dossiers