TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
ťťnCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:13 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:56 Andries
Toen Carmen Melissant in haar puberteit was, besloot ze om te stoppen met naar de kerk gaan. Geloven deed ze nog wel, dacht ze, maar op een laag pitje. Ze ging naar het conservatorium.
«
»
07:26 Ik mis je
Hanneke ontmoet Fred Veldkamp in de bus tijdens een schoolreisje. Zij is vijftien en hij zeventien. 52 jaar lang zijn hun levens met elkaar verweven.
«
»
07:58 Petrus in het land
In Engelen worden we in de Oude Lambertuskerk welkom geheten door dominee Marloes Meijer. Hoe klein de gemeente in verhouding ook is, alle leeftijden zijn er actief aanwezig.
«
»
08:25 De Verwondering
Op de vroege zondagmorgen ontvangt Annemiek Schrijver een gast die ons inspireert met zijn of haar inzicht. Levensbeschouwing en nabijheid.
«
»
08:56 Ik mis je
Pieter is een ambitieuze student Rechten en Midden-Oostenstudies. In 2019 overlijdt hij aan een agressieve vorm van lymfeklierkanker. Dorine van der Meij vertelt over hoe ze afscheid moest nemen van haar geliefde broertje.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Voor veel mensen heeft Almere niet zo'n best imago. Toch zijn veel inwoners heel tevreden met hun stad en dragen ze er graag aan bij om haar nog een stukje mooier te maken.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
De bisschop van Haarlem-Amsterdam spreekt over het begin van de veertigdagentijd: hoe kun je minderen in een tijd waar alles al zo op rantsoen is en waar iedereen vooral op huis is aangewezen?
«
»
09:59 Eucharistieviering
De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.
«
»
11:04 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:35 Metterdaad
Toen Magdi (66) uit Boedepast na drie maanden terugkwam uit het ziekenhuis, had de huisbaas haar appartement aan iemand anders verhuurd. Magdi raakte in een dag dakloos.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
Een programma met een mix van muziek, samenzang, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking.
«
»
12:41 Andries
Pieter Grinwis werd verkozen tot ťťn van de meest veelbelovende nieuwe Tweede Kamerleden van dit moment. Hij groeide op op Goeree-Overflakkee, te midden van de aardappelen en uien.
«
»
13:06 Wilde Ganzen
Duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking.
«
»
13:12 Frysl‚n DOK
Sinds Kneppelfreed zijn Friezen zich bewuster van hun bijzondere taalpositie en eigenheid. Hoe wordt hun identiteit nķ ervaren in de provincie? En heeft dat idee van eigenheid ook nare rafelrandjes?
«
»
13:42 Brainwash Talks
Econoom Eric Longeran deed onderzoek naar woede en ontdekte dat boosheid een krachtige economische en maatschappelijke drijfveer kan zijn. Hij pleit voor het omarmen van de 'woede van engelen'.
«
»
14:01 Sterren op het doek
Voor presentatrice Dionne Stax is haar geboorteplaats Boxmeer een warm bad waar ze nog graag komt. Ze heeft presentator ÷zcan Akyol dan ook uitgenodigd om haar in Brabant op te zoeken.
«
»
14:47 Andere tijden
Op 13 juli 1947 is in de kerken van Nederland een bijzondere boodschap te horen. Zo'n dertig vooraanstaande NSB'ers erkennen schuld voor hun oorlogsverleden en vragen om vergeving en verzoening.
«
»
15:24 The New York Cantors in de Snoge
Uitvoering van The New York Cantors in een unieke 17e-eeuwse setting. Een concert met klassiek, cantoraal repertoire, maar ook traditioneel joodse muziek en een knipoog naar Broadway.
«
»
16:15 Naches
Jacques Tokkie gaat dansend en lachend over straat en is zich bewust van zijn naderende einde. Hij heeft daarom alvast maatregelen genomen om ook op zijn laatste rustplaats te kunnen dansen.
«
»
16:25 De Nieuwe Buur
We volgen Sultan Kochai. Hij is gevlucht uit Afghanistan en woont en werkt nu in Ljubljana. Op een dag brengt zijn vriendin Mojca een hond mee naar huis. Rijmt dit met zijn islamitische geloof?
«
»
16:51 Socutera
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 130 landen. Vanuit zijn missie verleent het Leger materiŽle en immateriŽle hulp aan mensen 'zonder helper'.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:09 Jacobine op 2
Het is een eretitel, in het leven geroepen om theologie een luidere stem te geven de samenleving: de Theoloog des Vaderlands. Predikante Almatine Leene heeft die titel het afgelopen jaar mogen dragen.
«
»
17:43 De eerste avond - Chanoeka 2021
Drie families bereiden zich voor op het chanoekafeest.
«
»
18:15 Podium Witteman
Pianist en componist Rembrandt Frerichs schreef in opdracht van het Alma Quartet en contrabassist Dominic Seldis zijn eerste pianoconcert.
«
»
19:23 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
20:20 Rauw CuraÁao
Als je het niet eens bent met de politieke werkelijkheid van CuraÁao, probeer hem dan te veranderen! Maar waarom blijkt dat zo'n moeilijke opgave te zijn?
«
»
21:06 Metropolis
Het ouderwetse, romantische beeld van het leven van een cowboy is niet reŽel, maar ook in de 21ste eeuw zijn er nog cowboys te vinden, ook op plaatsen waar je ze niet verwacht.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:06 VPRO Tegenlicht
Met de machtsovername van de taliban in Afghanistan kondigde zich een nieuwe wereldorde aan. Welke moeilijke keuzes moet Europa maken om overeind te blijven in het nieuwe geopolitieke krachtenveld?
«
»
23:04 Andries en de wetenschappers
Prof. dr. Miranda Klaver is hoogleraar antropologie van religie (religiewetenschapper) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
«
»
23:36 Volle zalen
De inmiddels 75-jarige alleskunner Paul Haenen, alias dominee Gremdaat en Margreet Dolman, steekt de kijker in coronatijd een hart onder de riem met troost-tv.
«
»
00:21 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
01:20 Jacobine op 2
Het is een eretitel, in het leven geroepen om theologie een luidere stem te geven de samenleving: de Theoloog des Vaderlands. Predikante Almatine Leene heeft die titel het afgelopen jaar mogen dragen.
«
»
01:50 Naches
Oedi Granot is vanuit IsraŽl naar Nederland gekomen om het meisje van zijn dromen te ontmoeten. Maar zij dacht daar anders over, waardoor hij in verdriet op Schiphol achterbleef.
«
»
02:04 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:43 Buitenhof
Met de records aan coronabesmettingen dreigt code zwart voor het Limburgse Zuyderland ziekenhuis. Een gesprek met ziekenhuisdirecteur David Jongen over een ziekenhuis in crisis. * Hoe leren we met het virus leven?
«
»
03:38 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Doortje zit rustig een kruiswoordraadsel in te vullen als Ma DDT binnenkomt. Zij wordt op staande voet ontslagen. Ma DDT zal zelf haar plaats wel innemen. Oscar verwacht bezoek van zijn vader: een vrolijke man die voortdurend met goocheltrucs bezig is, maar die het weinige gezag dat Oscar heeft, ondermijnt. Het blijkt goed te klikken tussen Ma DDT en de vader van Oscar. Zo goed zelfs dat DDT en Oscar vrezen binnenkort samen als stiefbroers aan ťťn familietafel te moeten zitten...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eťn.

Dossiers